Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 8:17:08 πμ
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011 15:11

Πλήθος κόσμου στο πανηγύρι του Αγίου Πέτρου

Κανείς δεν έμεινε ανικανοποίητος από αυτούς που παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν τις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και φέτος στον Άγιο Πέτρο, από τις 26 μέχρι τις 30 Ιουνίου, στα πλαίσια του εορτασμού των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Οι λάτρεις των σπορ απόλαυσαν σκοπευτικούς αγώνες από τον κυνηγετικό Σύλλογο Γουμένισσας, επίδειξη καράτε από το «ΓΑΣ Σέλευκος», ελεύθερη πάλη από το Σύλλογο «Καραγιάννης».
Οι φίλοι των τεχνών ικανοποίησαν τις επιθυμίες τους παρακολουθώντας τους «Ευρωμελωδούς» και θεατρικό δρώμενο, αφιερωμένο στον Οδυσσέα Ελύτη, από το Λύκειο Ευρωπού.
Την Τρίτη και την Τετάρτη, παραμονή και ανήμερα της εορτής, οι κάτοικοι και αυτοί που επισκέφτηκαν το χωριό παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορούς χειροκροτώντας τους χορευτές που συμμετείχαν στα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών  Συλλόγων των  Αθύρων, του Ευρωπού και της Νεοχωρούδας.
Οι χορευτές των τριών  παιδικών  τμημάτων του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Πέτρου εμφανίστηκαν στις 28 Ιουνίου με  χορούς από τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, των Ελληνικών νησιών και καταχειροκροτήθηκαν για την άψογη εμφάνιση τους.
Οι χορευτές από τα τμήματα εφήβων και ενηλίκων χόρεψαν με μεράκι στις 29 Ιουνίου χορούς από τη Μακεδονία.
Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Πέτρου κ. Λευκή Νικολαΐδου και τα μέλη του ΔΣ απολύτως ικανοποιημένοι ευχαριστούν τους φιλοξενούμενους συλλόγους, όσους βοήθησαν για την επιτυχία των 5/ημερων εκδηλώσεων, όσους τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις  και τέλος ένα μεγάλο μπράβο στους χορευτές και τη χοροδιδάσκαλο του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου  Πέτρου, Αθηνά Σταυρούλη.