Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 2:23:06 πμ
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 19:28

Πολιτιστικό καλοκαίρι 2023 στους Μέσους Αποστόλους

Ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμένος κύκλος καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων για το τρέχον έτος  2023 και συγκεκριμένα:

   1. Αντάμωμα Μεσοαποστολαριωτών – εκδήλωση με θέμα            «ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ» στις 8 Ιουλίου, με ιστορική,  λογοτεχνική  και οπτική παρουσίαση  του τόπου καταγωγής των κατοίκων του οικισμού Μέσων Αποστόλων, καθώς  και παρουσίαση σε stand  φωτογραφικού και ιστορικού υλικού απ’ αυτόν. Την πρώτη αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

ο Πατήρ Δημήτριος Κομνηνός, ο εκπρόσωπος της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Ο ΠΟΝΤΟΣ» αντισυνταγματάρχης κ. Καρατζάς, ο εκπρόσωπους του Δήμου Κιλκίς Αντιδήμαρχος κ. Κουρτίδης,  ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαυρονερίου κ. Πέτρος Καρακίδης, ο πρώην Βουλευτής κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης μετά της συζύγου του κ. Αντωνίας Πιλαφά, η Διευθύντρια του Λυκείου Καμπάνης κ. Κωνσταντίνα Τρίγκα  και η κ. Ελένη Τσιφτσόγλου

    2. Τοπική Πανήγυρη,το βράδυ της 14ης Αυγούστου, -λόγω εορτασμού του τοπικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου- με αναφορά στην Μεγαλόχαρή μας, στον Πρεσβευτικό  και Μεσιτικό της Ρόλο καθώς και παρουσίαση σε stads  έκθεσης φωτογραφίας, με δραστηριότητες των κατοίκων του οικισμού και εν συνεχεία με τον καθιερωμένο παραδοσιακό χορό &

    3. Πρόγραμμα φιλοξενίας των προσκυνητών του εορτάζοντος Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και για το βράδυ της 14ης καθώς  και το πρωί της 15ης  Αυγούστου.

    Η πρώτη εκδήλωση «Αντάμωμα Μεσοαποστολαριωτών» και η Τρίτη «Φιλοξενία προσκυνητών» τελούσαν υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, τον οποίο και ευχαριστούμε για την οικονομική στήριξη των πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος εκδηλώσεών μας.

    Ευχαριστούμε επίσης και τη ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ Α.Ε. για την διαρκή στήριξη των εκδηλώσεών μας όπως και  αυτής της «Φιλοξενίας των προσκυνητών», με την δωρεάν προσφορά προϊόντων παραγωγής της.

   Μία πραγματικά πνευματική και ψυχική δροσιά -στη μέση του καλοκαιριού- για τους κατοίκους του οικισμού Μέσων Αποστόλων και όχι μόνον.

Έκθεση εικόνων