Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 5:25:47 μμ
Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010 18:46

Ποντιακό πανοΰρ «Ακριτών»

  

akrites


Το διήμερο 3-4 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες», στο «Σπίτι του Πόντου» η ετήσια εκδήλωση Ποντιακό Πανοΰρ 2010. Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου συνέβαλε στην εξαιρετική επιτυχία της εκδήλωσης. Ξεχωριστό χρώμα έδωσε με την παρουσία της αντιπροσωπεία Κυπρίων και χορευτικού τμήματος από το αδελφό σωματείο «ΑΘΑΝΑΣΙΑ» Κιτίου, με επικεφαλής τον κοινοτάρχη Κιτίου κ. Σάββα Τταντή και τον πρόεδρο του πολιτιστικού ομίλου «ΑΘΑΝΑΣΙΑ» κ. Γ. Αδάμου.
Το διήμερο περιελάμβανε παρουσίαση χορευτικών τμημάτων από την Εύξεινο Λέσχη Γιαννιτσών, τον πολιτιστικό όμιλο «ΑΘΑΝΑΣΙΑ» Κιτίου και τον Σύλλογο Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες». Επίσης, παρουσιάστηκαν σε σύντομο πρόγραμμα τα παιδιά που μαθητεύουν στο τμήμα λύρας του συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του Φ. Απατσίδη. Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ, παραδόθηκε από τον κοινοτάρχη Κιτίου κ. Σ. Τταντή στο Δήμαρχο Πολυκάστρου κ. Δ. Σμυδάκη, πρακτικό συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Κιτίου με το οποίο αποφασίστηκε η ονοματοδοσία οδού στο Κίτι ως οδός «Πολυκάστρου Νομού Κιλκίς». Παράλληλα, την Κυριακή πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία στο «Σπίτι του Πόντου».
Το κοινό διασκέδασε με παραδοσιακή μουσική από τους καλλιτέχνες Δ. Παπαδόπουλο, Κ. Τριανταφυλλίδη, Γ. Μωυσιάδη, Φ. Απατσίδη, Γ. Ιακωβίδη και θαύμασε τον κορυφαίο χορευτή των ποτηριών Γ. Θεοδούλου με την απαράμιλλη τεχνική του.
Η διαμόρφωση του αύλειου χώρου του συλλόγου με μεγάλα τραπέζια έδωσε ζεστασιά στο χώρο και την εικόνα μιας μεγάλης παρέας που διασκέδασε με τραγούδι, χορό και άφθονο φαγητό, συμπεριλαμβανομένων παραδοσιακών ποντιακών εδεσμάτων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Πολυκάστρου Δ. Σμυδάκης, οι βουλευτές του Νομού Κιλκίς Γ. Φλωρίδης και Θ. Παραστατίδης, η δήμαρχος Αξιούπολης Σ. Συμεωνίδου, οι αντιδήμαρχοι Πολυκάστρου Λ. Σκαντζούρης, Ε. Αναστασιάδης, Λ. Ευθυμιάδης, ο αντινομάρχης Κιλκίς Γ. Φράγκος, ο νομαρχιακός σύμβουλος  Χ. Γκουντενούδης, ο διοικητής της 33ης Μ/Κ Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Π. Καπερώνης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΠΟΣ Κ. Μακεδονίας-Θεσσαλίας  Λ. Σαρβανίδης και το μέλος Κ. Ξανθόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Πολυκάστρου Δ. Κουλίνας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ε. Αδαμίδου-Μήτση, Λ. Δραγανάκης, Ν. Καραβαλάκης, Κ. Καρυπίδης, Γ. Παμποράκης, Κ. Σιωνίδης, Χ. Τσανασίδης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Παιονίας Σ. Τσιόνκης και Χ. Δραγανίδης, ο επίτιμος πρόεδρος των «Ακριτών» Β. Αθανασιάδης και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.  
Νικητής της λαχειοφόρου αγοράς αναδείχθηκε ο Σιδηρόπουλος Άρης, που κέρδισε έναν φορητό υπολογιστή, προσφορά του Αμοιρίδη Παναγιώτη και της Επιμορφωτικής Κιλκίς.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης, το Δήμο Πολυκάστρου, τη Νομαρχία Κιλκίς, την ΤΕΔΚ Ν. Κιλκίς, όλους τους επαγγελματίες που στήριξαν και φέτος το Ποντιακό Πανοΰρ, όσους συμμετείχαν στην προετοιμασία των εδεσμάτων και βοήθησαν για την επιτυχία της παραπάνω εκδήλωσης και ιδιαίτερα το δραστήριο τμήμα γυναικών και το τμήμα νεολαίας των Ακριτών.