Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 12:06:23 πμ
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 13:32

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό εργαστήριο ποντιακού θεάτρου στους Αργοναύτες Κιλκίς

Η  Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, πραγματοποίησε ένα Θεατρικό εργαστήριο ποντιακού θεάτρου( workshop), στις 18 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο του Συλλόγου Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες».

Το εργαστήριο χωρίστηκε σε δύο δέσμες, τριών ωρών η καθεμία, πρωί και απόγευμα την ίδια ημέρα. Ήταν ένα εισαγωγικό σεμινάριο, όπου μέσα από διαδραστικές ασκήσεις και θεατρικό «παιχνίδι» παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες «θεατρικά εργαλεία» και τεχνικές, ώστε να τους προετοιμάσουν για την θεατρική πράξη. Υπεύθυνος του εργαστηρίου, ήταν ο κ. Φίλιππος Τσαουσέλης – Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Απόφοιτος Δραματικής Σχολής Κ.Θ.Β.Ε. και Μέλος της Επιτροπής Θεάτρου της Π.Ο.Ε.

Η Συμμετοχή ήταν δωρεάν, η δράση αφορούσε κυρίως την νεολαία και απευθυνόταν σε ηλικίες 15-35 ετών. Δέκα εννέα (19) μέλη της νεολαίας ήρθαν σε επαφή με το ποντιακό θέατρο μέσα από αυτοσχεδιασμούς και διαλόγους, με την ελπίδα αυτή η δράση να τους εξοικειώσει με την ποντιακή διάλεκτο και να αποτελέσει έναυσμα ώστε να ασχοληθούν με το ποντιακό θέατρο στο μέλλον.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ"ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ"