Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 11:10:03 πμ
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:39

Προβολές για περιβάλλον από Αλουμύλ για μαθητές

 Πρωτοβουλία ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των νέων ανθρώπων για το μείζον ζήτημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής ανέλαβε η Alumil Μυλωνάς Α.Ε.
Τα επιστημονικά σενάρια που αφορούν στην εξέλιξη των κλιματικών δεδομένων προκαλούν ολοένα μεγαλύτερη ανησυχία για τη συνεχιζόμενη υπερθέρμανση του πλανήτη. Η διεθνής ανησυχία αφορά κατά κύριο λόγο στις επιπτώσεις που θα έχει η ραγδαία αλλαγή των κλιματικών δεδομένων στον πλανήτη ενώ ο παγκόσμιος «πράσινος» διάλογος αφορά στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιστροφή της υφιστάμενης εικόνας.
Η Alumil συμμεριζόμενη την ανησυχία για το αύριο του πλανήτη θεωρεί πως η νέα γενιά είναι αυτή που μπορεί και πρέπει να κάνει τη διαφορά, αλλάζοντας τα δεδομένα.
Στο πλαίσιο αυτό, η Alumil προγραμμάτισε μία σειρά προβολών της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας – ντοκιμαντέρ «Μία Ενοχλητική Αλήθεια», με κεντρικό «πρωταγωνιστή» τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Al Gore, ειδικά για μαθητές Λυκείου.
Η αρχή του προγράμματος έγινε πρόσφατα με την προβολή που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2008 στο «NOESIS» για τους μαθητές Λυκείου του Κολεγίου «Ανατόλια». Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» περισσότεροι από 300 μαθητές οι οποίοι μετά το τέλος της προβολής είχαν τη δυνατότητα να μοιραστούν τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους με την Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής της Alumil κα Νέλλη Κόρδα – Μυλωνά, καθώς με τον πρόεδρο της Περιβαλλοντικής ΜΚΟ Ecoweek Δρ. Ηλία Μεσσίνα, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση της Alumil να παρευρεθεί στην εκδήλωση.
Επόμενοι «σταθμοί» του ενημερωτικού προγράμματος της βορειοελλαδικής βιομηχανίας είναι η πόλη του Κιλκίς, όπου τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες προβολές του βραβευμένου ντοκιμαντέρ για όλους τους μαθητές Α’ Λυκείου του νομού, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς. Ακολουθεί η πόλη των Σερρών ενώ στόχος της Alumil είναι το ντοκιμαντέρ να παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές σε αρκετές πόλεις της Βορείου Ελλάδος. Για το σκοπό αυτό ήδη προγραμματίζονται τα επόμενα βήματα της δράσης.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του προγράμματος «Green Alumil», το οποίο έχει σχεδιάσει η διοίκηση της Alumil Μυλωνάς Α.Ε., στο πλαίσιο των επιταγών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τις οποίες και ενσωματώνει στην επιχειρηματική της λειτουργία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι αποκλειστικά στοχευμένο στην προστασία του περιβάλλοντος και περιλαμβάνει σειρά δράσεων προς την κατεύθυνση αυτή.