Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 5:21:30 μμ
Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008 09:30

Σύλλογος Κιλκισιωτών Αθήνας :30 χρόνια δράσης και προσφοράς

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας  γιορτάζοντας τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου διοργάνωσε τιμητική εκδήλωση την Κυριακή 25 Μαϊου 200
Το πρόγραμμα περιλάμβανε:
1. Χαιρετισμό και ομιλία του προέδρου του Δ.Σ.
2. Απονομή τιμητικών επάθλων σε βετεράνους ιδρυτικά μέλη.
3. Προβολή στιγμιότυπων από την ζωή και δράση του Συλλόγου.
4. Προσφορά μικρογευμάτων και ποτών.
Από πολύ νωρίς το πρωί άρχισαν να φθάνουν οι συμπατριώτες μας στα γραφεία του Συλλόγου, ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Δεν έκρυβαν την χαρά τους αλλά και την ικανοποίηση ότι και οι ίδιοι έχουν βάλει ένα πετραδάκι γι’ αυτό που είναι σήμερα ο Σύλλογος. Δεν σταματούσαν να διηγούνται διάφορα περιστατικά από την δράση και την συνεισφορά των κιλκισιωτών στο γενέθλιο τόπο. Οι νεότεροι άκουγαν με πολύ προσοχή και θαυμασμό, θα προσθέταμε, τις αφηγήσεις των βετεράνων. Διακρίναμε στα πηγαδάκια να κάνουν τις αφηγήσεις τους ο Σταύρος και Ζηνοβία, η Μυροφόρα και ο Αλέξανδρος, ο Χαρίλας ο γιατρός, ο Χρήστος και ο Αλέκος.
Μέσα σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα και σε μία άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα άρχισε η εκδήλωση – γιορτή για τα 30 χρόνια του Συλλόγου μας. Παρουσία της
κ. Μ. Τσιτουρίδου και της κ. Α. Παπαδοπούλου, Διευθύντριας του πολιτικού γραφείου του βουλευτή και πρώην Υπουργού Σ. Τσιτουρίδη.
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
Β. Κωνσταντινίδης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και διάβασε τα μηνύματα των παραγόντων του Νομού μας που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν. Αμέσως μετά ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Βασίλη Χειμωνίδη, που πρόσφατα έφυγε από την ζωή και έκανε μία ξεχωριστή αναφορά στον Β. Χειμωνίδη στην ζωή και το έργο του αλλά και στην συνεχή συνεισφορά στον Σύλλογο και γενικότερα στον γενέθλιο τόπο, τον Νομό μας.
Συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του Δ.Σ. αναφέρθηκε διεξοδικά στην αναγκαιότητα ίδρυσης του Συλλόγου και στην δραστηριότητα που ανέπτυξε όλα αυτά τα χρόνια. Είπε, ότι σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για μας τους κιλκισιώτες του Λεκανοπεδίου Αττικής. Την χρονιά αυτή συμπληρώνουμε 30 χρόνια ζωής, 30 χρονιά γεμάτα δράση και προσφορά στον τόπο μας και τους συμπατριώτες μας. Αναφέρθηκε στην ιστορική πρωτοβουλία των συμπατριωτών μας και έκανε ιδιαίτερη μνεία στον αείμνηστο Θεόφιλο Παυλίδη πρωτεργάτη της ίδρυσης του Συλλόγου και πρώτο πρόεδρο του. Συνέδεσε τα 30 χρόνια ύπαρξης του Συλλόγου με μία συνεχή δράση και προσφορά στον Νομό, τους συμπατριώτες μας και τον πολιτισμό. Ανέπτυξε τις δραστηριότητες του Συλλόγου, ιδιαίτερα της τελευταίας δεκαετίας. Τόνισε την σημασία και την απήχηση του «Κιλκισιώτικου Ανταμώματος» που διοργανώνει από το 2002. Το «Κιλκισιώτικο Αντάμωμα», είπε, είναι η τουριστική, πολιτιστική και παραγωγική προβολή του Νομού μας στην καρδιά της πατρίδας μας. Με την εκδήλωση, συνέχισε, αυτή δεν γνωρίσαμε τον Νομό μας μόνο στους Αθηναίους αλλά και στους ίδιους τους συμπατριώτες μας.
Σαν μια άλλη επιτυχία ανέφερε την έκδοση, από το τέλος του 2002, της εφημερίδας μας «ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ». Η εφημερίδα εκδίδεται έκτοτε συνεχώς και μέσα από τις στήλες της προβάλει την δράση του Συλλόγου, τον Νομό μας, τους συμπατριώτες μας και διάφορα άλλα θέματα. Ενημέρωσε για την ιστοσελίδα του Συλλόγου που λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο με την επωνυμία www.kilkisiotes.gr  Τέλος αναφέρθηκε και στις άλλες δραστηριότητες. Κλείνοντας την σύντομη εισήγηση του συνέδεσε τα 30 χρόνια ύπαρξης του Συλλόγου με τα μέλη του. Με το σκεπτικό αυτό το Δ.Σ. αποφάσισε να βραβεύσει πέντε βετεράνους, ιδρυτικά μέλη για την πολύχρονη προσφορά τους. Δυστυχώς είπε, ο πρόεδρος, από την σημερινή μας εκδήλωση ένας συμπατριώτης μας, ο Γ. Μπάκας, δεν είναι πια στην ζωή και ένα άλλος ο Τάκης ο Ιασωνίδης ασθενεί και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. θα του παραδώσει το έπαθλο στο σπίτι του.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα τιμώμενα πρόσωπα στον κάθε ένα ξεχωριστά και στην προσφορά τους στο Σύλλογο. Ζήτησε από τον Χρήστο Σαμουηλίδη, τον γνωστό συμπατριώτη μας συγγραφέα, να απονέμει το τιμητικό έπαθλο στον Αλέκο Κοντοειδή, που έχει διατελέσει για πολλά χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου. Ο Χρ. Σαμουηλίδης προσφωνώντας τον Αλέκο Κοντοειδή αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο του αλλά και στα γραπτά κείμενα του και τόνισε ότι του άξιζε του Αλέκου αυτή η διάκριση σαν ενθύμιο για την προσφορά του στο Σύλλογο και απευθυνόμενος στον Α. Κοντοειδή είπε: «Φίλε Αλέκο σου άξιζε αυτή η βράβευση».  Φανερά συγκινημένος ο Α. Κοντοειδής ευχαρίστησε το Δ.Σ. για την τιμή αυτή και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Β. Χειμωνίδη και στην βοήθεια που προσέφερε στο Σύλλογο. Αναφέρθηκε ακόμα στην ίδρυση του Συλλόγου και στην συμβολή του Θεόφιλου Παυλίδη.
Τον τιμητικό έπαινο στην Μυροφόρα Παπαδοπούλου έδωσε το μέλος του Δ.Σ. και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αλίκη Ατματζίδου. Η Μ. Παπαδοπούλου ευχαρίστησε το Δ.Σ. για την τιμή αυτή και είπε πως έχει ιδιαίτερη αξία η τιμή αυτή από τους κιλκισώτες.
Κλείνοντας την απονομή των επάθλων, μέσα σε συνεχή χειροκροτήματα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. έδωσε το βραβείο στον Αλέκο Ασλανίδη και θύμισε την πολύχρονη προσφορά του στο Σύλλογο και την συμμετοχή του σε πολλά Δ.Σ.. με την σειρά του ο Α. Ασλανίδης ευχαρίστησε το Δ.Σ. για την τιμητική αυτή διάκριση και δεν παρέλειψε και αυτός να αναφερθεί στον Β. Χειμωνίδη.
Στην συνέχεια προβλήθηκαν στιγμιότυπα από την ζωή και το έργο του Συλλόγου αλλά και εικόνες από τον Νομό μας.
Η γιορτή έκλεισε με την προσφορά μικρογευμάτων και ποτών και δόθηκε το επόμενο ραντεβού για τις 8 Ιουνίου στην εκδρομή του Συλλόγου.