Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 9:14:08 πμ
Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010 02:38

Θεατρική κωμωδία από το Δημοτικό Καμπάνη

Ένα από τα πλέον γνωστά και πάντα επίκαιρα έργα της ελληνικής παιδικής σκηνής, την κωμωδία του Γιάννη Ξανθούλη «Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο» ανεβάζει το θεατρικό τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Καμπάνη Κιλκίς. Την Κυριακή 27 Ιουνίου, στις 8.00μ.μ, στην αυλή του δημοτικού σχολείου, στον Καμπάνη Κιλκίς.

Το έργο: «Ένα κοριτσάκι, η Αννούλα, αγανακτεί και δραπετεύει στις στέγες τη μέρα που ο κόσμος με το δήμαρχο επικεφαλή, γιορτάζει την αποθέωση του τσιμέντου στην Τσιμεντούπολη. Το κορίτσι απειλεί πως δεν πρόκειται να κατέβει αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση».
«Είμαι παιδί πέντε χρονών και δε μπορώ να ζήσω μες τα τσιμέντα τα σκληρά… και δεν γυρνώ πια πίσω».
Είναι το πρώτο έργο, του θεατρικού τμήματος, που δημιούργησε ο Σύλλογος Γονέων, με την ευγενική προσφορά των εκπαιδευτικών κας Θεοδοσίας Σβολάκη και της κας Μάρθας Κεκερίδου, που δούλεψαν αφιλοκερδώς, στην θεατρική διδασκαλία και στην δημιουργία της συγκεκριμένης παράστασης.
Συντελεστές: Διδασκαλία-σκηνοθεσία: Θεοδοσία Σβολάκη-Μάρθα Κεκερίδου. Σκηνικά: Θ. Σβολάκη- Μ. Κεκερίδου-Σ. Κατσαρώνας. Κοστούμια: Θ. Σβολάκη- Μ. Κεκερίδου. Επιμέλεια ήχου: Δρόσος Κουτσοκώστας.
Με την υποστήριξη και διοργάνωση του Συλλόγου Γονέων Δημ. Σχολείου Καμπάνη Κιλκίς. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ -ΛΥΚΕΙΟΥ (ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ) ΚΑΜΠΑΝΗ ΚΙΛΚΙΣ.
Παίζουν οι μαθητές του Δημ.και Γυμν. Σχολείου Καμπάνη Κιλκίς: Αννούλα: Έλενα Σεϊτανιώτου. Δήμαρχος- Χριστούγεννα: Χρήστος Πασχαλίδης. Πατέρας: Βασίλης Βαβάκας. Μητέρα: Γεωργία Παπαδοπούλου. Γιαγιά: Δήμητρα Χνιτίδου. Τζίνι: Έλενα Ελευθεριάδου. Τρελλή Κυριακή-Χριστούγεννα-Αεροπλάνο: Μαρία Κουτσοκώστα. Κότα-Μαύρο Σύννεφο: Αργυρώ Γέρκου. Εφημεριδοπώλης-Χελιδόνι:Ραφαέλλα Κουκούλα. Γυναίκα Δημάρχου: Ειρήνη Αϊβαζίδου. Χριστούγεννα-Αεροπλάνο: Χριστιάννα Μακάϊ. Πυροσβέστης: Θανάσης Κατσαρώνας. Παιδιά: Μυρτώ Βαβάκα, Εβίνα Κουτσοκώστα, Γιώργος Πασχαλίδης, Βέρα Κατσαρώνα.