Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 12:15:40 πμ
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:14

Θέατρο στην Επτάλοφο

Την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009, ο πολιτιστικός οργανισμός του δήμου Κρουσσών, διοργανώνει στην Επτάλοφο βραδιά θεάτρου. Ο σύλλογος «Πόντος Καλαμαριάς» θα παρουσιάσει στην πλατεία Επταλόφου στις 20:30 τη σύγχρονη ποντιακή θεατρική παράσταση «Όλε του γάμου δύσκολα κ_ η νύφε γαστρομέντσα» σε σκηνοθεσία του κ. Γεώργιου Σιδηρόπουλου. Την παράσταση θα πλαισιώσουν με χορούς οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ».


Την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009 οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ», θα παραστούν  με τιμητικό άγημα σε όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και θα συνοδεύσουν την περιφορά της εικόνας. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς του Πόντου στην πλατεία Επταλόφου.
Παιδικό φεστιβάλ ποντιακών χορών διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων (Σ.ΠΟ.Σ) Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, το Σάββατο1 Αυγούστου 2009, στο Δυτικό του δήμου Πέλλας.
Οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ με το παιδικό τμήμα, το οποίο προετοιμάζεται υπό την επίβλεψη του χοροδιδασκάλου Θοδωρή Ζολώτα.