Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, 3:20:16 μμ
etpa
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2007 04:38

Το 9ο χορωδιακό φεστιβάλ του Π. Μ. Συλλόγου Κιλκίς

Συντάκτης:
 Άλλη μια λαμπρή εκδήλωση, το 9ο χορωδιακό φεστιβάλ, πραγματοποίησε η Χορωδία του Κιλκίς, με τη συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς και του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου στη μνήμη των Πολιούχων της πόλης μας 15 Μαρτύρων.
Στις 8 Δεκεμβρίου στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου, τέσσερις χορωδίες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με ακούσματα ξεχωριστά από κ άθε μια τους που ενθουσίασαν το κοινό, το οποίο τους ανταπέδωσε με θερμότητα το χειροκρότημά του.
Το πρόγραμμα άνοιξε η χορωδία του Κιλκίς, που με το πρόγραμμά της και τις πειθαρχημένες φωνές κράτησε το ενδιαφέρον των ακροατώνπο την αντάμειψε με το θερμό χειροκρότημά τους.
Ακολούθησε η χορωδία “Μακεδόνες” της Θεσσαλονίκης. Εδώ τους χορωδούς του Κιλκίς συγκίνησαν ιδιαίτερα η επί διεταί συνεργασία της χορωδίας Κιλκίς η σολίστ στο τραγούδι “Δρόμοι παλιοί” κ. Ελένη Γεωργιάδου καθώς και ο βαρύτονος μαέστρος της χορωδίας κ. Χρόνης Νότας,  παλιός και αυτός συνεργάτης της χορωδίας του Κιλκίς, που με τν υψίφωνο συνοδό του στο τραγούδι της γάτας “Μιάου” κατενθουσίασαν το κοινό.
Τρίτη ήταν η χορωδία της Λευκάδας “Ορφέας” που για την πολυετή δράση και προσφορά της έχει τιμηθεί με βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών το 1993 και από την οποία ξεκίνησε η διεθνούς φήμης μέτζο σοπράνο Αγνή Μπάλτσα. Μας γοήτευσαν με το ποικίλο προγραμμά τους.
 Τελευταία εμφανίστηκε η χορωδία του “Αγίου Ματθαίου” Κέρκυρας.
Ο Άγιος Ματθαίος είναι κεφαλοχώρι της Κέρκυρας και η χορωδία το δραστηριοποιείται από το 1990. Το ποικίλο πρόγραμμά της, που κάλυπτε όλο τον Ελληνισμό, το νεανικό των μελών της και η άψογη εκτέλεση ενθουσίασαν τόσο το ακροατήριο που το παρατεταμένο χειροκρότημά του έκανε το μαέστρο της χορωδίας να δακρύσει από τη συγκίνησή του. Μετά από γενική απαίτηση του κοινού τραγούδησαν και το γνωστό τραγούδι “Κέρκυρα”.
Σε κάθε μία καλεσμένη  χορωδία επιδόθηκε τιμητικη πλακέτα. Βιβλίο και έντυπα για τα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα του νομού μας, ήταν προσφορά από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς.
Το πρωί του Σαββάτου οι ξένοι μας ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης μας (Άγιο Γεώργιο, Πολεμικό Μουσείο κ.λπ) με άριστες γιαυτούς εντυπώσεις.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι 4 χορωδίες δεξιώθηκαν στο κέντρο “Καλύβα” όπου με ζωντανήμουσική γλέντησαν με ιδιαίτερο κέφι μέχερι τις πρωινές ώρες.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα σχόλια, ιδιαίτερα από τους ξένους καλεσμένους, τόσο για την οργάνωση της εκδήλωσης όσο και για την φιλοξενία ήταν εξαιρετικά κολακευτικά για τη χορωδία του Κιλκίς, που της αξίζει κάθε έπαινος, μια κι έτσι γίνεται ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές και διαφημιστές της πόλης μας.

Ευχαριστήριο
Το Δ.Σ. και τα μέλη του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τον Διευθυντή του ΚΕΚ “Επιμορφωτική Κιλκίς κ. Παναγιώτη Αμοιρίδη για τη σημαντική οικονομική μας στήριξη και τους χορηγούς μας για την πραγματοποίηση του 9ου χορωδιακού φεστιβάλ στις 8 Δεκεμβρίου: Βιομηχανία γάλακτος Γ. Λύκα, τα καταστήματα Κομνηνός, Κοντεσίδου, Όθων Γραμματικόπουλος, ταβέρνα Σέσουλα και καφετέρια Haagen Dazs.
Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το κοινό του Κιλκίς που σε κάθε εκδήλωση μας με την παρουσία του μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον πολιτισμό της πόλης μας.