Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 5:03:46 πμ
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 05:12

«Yiasou» Greece, «Yiasou» Κιλκίς, «Γειά σου» Καμπάνη, !!

Το Γυμνάσιο Καμπάνη Κιλκίς, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος COMENIUS στο οποίο συμμετέχει, υποδέχτηκε μαθητές και καθηγητές από οχτώ σχολεία ευρωπαϊκών χωρών: Σλοβακία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ισπανία, Βουλγαρία, Τσεχία, Λιθουανία και Τουρκία.Στόχος της συνάντησης ήταν η ανάμειξη των μελών των αποστολών, η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στα πολιτιστικά δρώμενα και η ανάπτυξη δεξιοτήτων στη χρήση νέων τεχνολογιών.
Οι 48 φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη από Δευτέρα 12 έως Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009. Οι αποστολές άρχισαν να καταφθάνουν ήδη από την Κυριακή και τη Δευτέρα και το σχολείο φρόντισε για το καλωσόρισμά τους.
Την Τρίτη έγινε η επίσημη υποδοχή των ξένων σχολείων και η έναρξη των εργασιών του προγράμματος, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς, η οποία ευγενικά παραχωρήθηκε από τη διοίκηση. Χαιρέτισαν ο Αντινομάρχης Ν. Κιλκίς κ. Αμανατίδης, ο Δήμαρχος Γαλλικού κ. Θεοδωρίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Τονικίδης, ο προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Χατζηϊώαννου αναπληρώνοντας την Διευθύντρια Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης. Ακολούθησε ξενάγηση στην πόλη του Κιλκίς και το Σπήλαιο. Το βράδυ ο Δήμαρχος Γαλλικού παρέθεσε δείπνο προς τιμή των αποστολών. Οι φιλοξενούμενοι απόλαυσαν ελληνικό φαγητό, με ξέφρενο κέφι και χορό με την συμμετοχή ζωντανής ορχήστρας και καλής ελληνικής μουσικής. 
Την Τετάρτη ξεναγήθηκαν στη Βεργίνα, το Δίον και την περιοχή του Ολύμπου.
Την Πέμπτη πέρασαν όλη την ημέρα τους στο σχολείο του Γυμνασίου Καμπάνη όπου έγιναν  και πάλι οι εργασίες του προγράμματος και πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή ζωντανής ορχήστρας, μουσικών και χορευτικών τμημάτων. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γαλλικού,  η κα Νιάκα, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς, η σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής κα Βρανά, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Λυκείου Καμπάνη κ. Ηλιάδης, και εκπρόσωποι τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων. Οι τελευταίοι, είχαν ετοιμάσει πλούσιο γεύμα με τοπικές γεύσεις τις οποίες απόλαυσαν όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα της συνάντησης έκλεισε την Παρασκευή με ξενάγηση στη Θεσσαλονίκη σε μουσεία και εκπαιδευτικά προγράμματα και αποχαιρετιστήριο δείπνο.
Το γυμνάσιο Καμπάνη οργάνωσε όλη τη συνάντηση με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Η φιλοξενία ήταν μια αξέχαστη και μοναδική εμπειρία για όλους και σύμφωνα με την αξιολόγηση που ακολούθησε, επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι.
Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς Φαίδων ΑΕ, Μπουτάρης Οινοποιητική ΑΕ οι οποίοι προσέφεραν προϊόντα των εταιρειών τους καθώς και το Σύμμετρο βιβλιοπωλείο.