Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 1:24:03 μμ
etpa

Σχόλια

Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 09:14

Βαρυμπόμπη 2021

Συντάκτης: Eidisis.gr

Πύρινη κόλαση, ανυπολόγιστες ζημιές.

Μια ακόμα προδιαγεγραμμένη καταστροφή της κλιματικής αλλαγής.

Την άλλη ημέρα ακολουθούν τα δέοντα.

Αποτίμηση ζημιών, δρομολόγηση αποκατάστασης βλαβών, αποζημιώσεις, έρευνα για τυχόν εμπρηστές και αναζήτηση ευθυνών για τυχόν ολιγωρίες του κρατικού μηχανισμού.

Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 20:52

Stop στα πανηγύρια...

Συντάκτης: Eidisis.gr

Μπορεί να εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας της Eμποροπανήγυρης Κιλκίς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πραγματοποιηθεί κιόλας.
Αντίθετα όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στην ματαίωσή της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένεκα πανδημίας.

Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 21:28

Μείον ένας, αλλά …Λέων

Συντάκτης: Eidisis.gr

Πάνω που το ΚΙΝ.ΑΛ. ενόψει και της εκλογής νέου αρχηγού έλπιζε να πάρει τα πάνω του, ήρθε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε ορισμένες ομάδες πληθυσμού να σημάνει νέα απώλειες.
Στο ημέτερον Κιλκίς, ειδικότερα, η απώλεια ονομάζεται: Αχιλλέας Καλεμκερίδης. Μας το δήλωσε ο ίδιος ρητά και κατηγορηματικά στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Όπου ο Αχιλλέας μίλησε ως γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στη διαμαρτυρία κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 08:01

Εν αναμονή για Τσαντάκη

Συντάκτης: Eidisis.gr

Από τη στιγμή που ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενωτική Δύναμη Κιλκίς, Δημήτρης Τσαντάκης, ανέλαβε Αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, τέθηκε και το ερώτημα αν μπορεί να παραμείνει δημοτικός σύμβουλος ή θα πρέπει να παραιτηθεί.

Είναι να μην διακρίνεσαι για τον μεταρρυθμιστικό σου οίστρο… Να ξημεροβραδιάζεσαι στα δελτία ειδήσεων διακηρύσσοντας το τέλος των συριζέικων ιδεοληψιών και των λαϊκιστικών μύθων.
Να εμφανίζεσαι εσύ ο υπουργός Χατζηδάκης ως ο προφήτης του εκσυγχρονισμού και του ευρωπαϊκού πνεύματος.

Προασπίζονται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους να μην υποχρεώνονται σε εμβολιασμό, αν δεν το επιθυμούν, διακηρύσσουν όσοι οργανώνουν τα πρόσφατα συλλαλητήρια.

Είναι μια πρόοδος κι αυτό όταν συνεκτιμηθεί ότι ο ίδιος πάνω κάτω λαός δικαιωματιστών διαδήλωνε πριν μήνες κατά της μάσκας αμφισβητώντας την πανδημία.

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 19:28

Όταν αποχωρήσει ο υπάλληλος, θα φέρουμε από το Πολύκαστρο...

Συντάκτης: Eidisis.gr

Αναφορά του προέδρου της κοινότητας Γουμένισσας σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του Ταχυδρομικού Γραφείου Γουμένισσας κατέθεσε προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρρακάκη ο βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης.
Στην απάντησή τους τα ΕΛΤΑ, δια του κ. Πιερρακάκη, αναφέρουν:
Στη ΔΕ Γουμένισσας συνεχίζει να λειτουργεί το ταχυδρομικό Κατάστημα Γουμένισσας με έναν τακτικό υπάλληλο, η θέση του οποίου όταν αποχωρήσει, θα καλυφθεί με την μετάθεση υπαλλήλου από το Κατάστημα Πολυκάστρου. Το εν λόγω κατάστημα πραγματοποιεί όλες τις ταχυδρομικές υπηρεσίες.
Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή, στη Γρίβα, λειτουργεί πλήρως αυτοματοποιημένο ταχυδρομικό πρακτορείο που παρέχει όλες τις ταχυδρομικές υπηρεσίες...

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 20:07

Ο Πολιτισμός... οργιάζει στο Λόφο. Ένα τελεφερίκ επιτέλους!

Συντάκτης: Eidisis.gr

Είναι το πληρέστερο Πολιτιστικό Καλοκαίρι που ζήσαμε τα τελευταία -πολλά- χρόνια. Σχεδόν σε καθημερινή βάση εκδηλώσεις ποιοτικές στο Λόφο του Κιλκίς και οι περισσότερες δωρεάν!
Μουσικές παραστάσεις, θεατρικές παραστάσεις, λυρικό θέατρο και μουσική, βραδιές στον Κήπο, κινηματογραφικές ταινίες… Δεν θυμόμαστε άλλη χρονιά, άλλο καλοκαίρι με τόσο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και τις περισσότερες μάλιστα δωρεάν από το δήμο του Κιλκίς.

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 20:06

Απλής λογικής εγκώμιον

Συντάκτης: Eidisis.gr

Είσοδος-έξοδος δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού στο Κιλκίς, λίγα μέτρα από την Πλατεία Ειρήνης. Το πεζοδρόμιο μικρότερο του ενός μέτρου, με μόλις δυο πλάκες. Στη διαδρομή του, όπως βλέπετε, κάποιες πλάκες απουσιάζουν, προφανώς γιατί κάποιος είχε την φαεινή ιδέα σ’ ένα τόσο στενό πεζοδρόμιο να φυτεύσει δένδρα ή λουλούδια. Και ακριβώς δίπλα στην είσοδο, κλείνοντας όλο το πεζοδρόμιο, ένας τηλεφωνικός θάλαμος μιας άλλης εποχής, αυτής του καρτοτηλεφώνου!

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 19:55

100 παιδιά του Κιλκίς στο Πειραματικό Γυμνάσιο

Συντάκτης: Eidisis.gr

Τελικά, οι αιτήσεις για το νεοσύστατο Πειραματικό Γυμνάσιο του Κιλκίς είχαν φθάσει τις 119 και τα παιδιά που θα φοιτήσουν στην Α’ τάξη του θα είναι 100.
Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως στην τεράστια πλειοψηφία τους είναι παιδιά της πόλης του Κιλκίς, μόλις 5 είναι εκτός πόλης, δεν έγινε καμία αίτηση από μαθητή του Πολυκάστρου και έχουμε από ένα μαθητή από Αξιούπολη, Μικρόκαμπο, Π. Αγιονέρι και Χειμαδιό!

Σελίδα 1 από 568