Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021, 10:34:51 μμ
etpa
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 22:09

Αφήστε τα λόγια και πιέστε όπως και όπου μπορείτε

Συντάκτης:

Συνοψίζουμε ίνα καταδειχθεί ο χαμός που επικρατεί στο Δημόσιο ή μάλλον στο ελληνικό γκουβέρνο.
Στέλνει ανακοίνωση η βουλευτίνα Ειρήνη Αγαθοπούλου για τα σχολικά γεύματα, άφαντα ακόμα στο νομό σχολικά γεύματα, τέσσερα χρόνια αφότου υλοποιείται το σχετικό πρόγραμμα, και επισυνάπτει απαντήσεις των αρμόδιων υφυπουργών σε δική της ερώτηση, από όπου προκύπτει πως σχετικό αίτημα έχει διατυπωθεί από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς κάπου μέσα στο 2019. Και ρωτά η βουλευτίνα μας, τι ακριβώς έκαναν οι δυο δήμοι του νομού για να προωθήσουν το αίτημα.


Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης απαντά πως βεβαίως και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε να ενταχθούν σχολεία του Κιλκίς στα σχολικά γεύματα. Και το σχετικό ψήφισμα το απέστειλε ως ώφειλε στην Περιφερειακή Ενότητα (διάβαζε Ανδρέα Βεργίδη).
Ο Αντιπεριφερειάρχης την ίδια ημέρα στέλνει ανακοίνωση πως βεβαίως και απέστειλε στο αρμόδιο υπουργείο το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου με την επισήμανση μάλιστα ότι και ο ίδιος συναινούσε στην ένταξη σχολείων του νομού στο πρόγραμμα.
Λοιπόν συνοψίζουμε:
Η Αγαθοπούλου λέει αλήθεια όταν δια εγγράφων μάλιστα τονίζει πως η κυβέρνηση μόνο το αίτημα του Άρη Παπαδόπουλου (διευθυντή πρωτοβάθμιας) γνώριζε.
Ο Δήμαρχος Κιλκίς προφανώς και λέει την αλήθεια όταν επικαλείται γνωστό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης εξίσου προφανώς λέει αλήθεια όταν διαμηνύει ότι το ψήφισμα το κοινοποίησε αρμοδίως (εξάλλου όλα αυτά και δια του πρωτοκόλλου αποδεικνύονται).
Έχουμε λοιπόν τρεις υψηλόβαθμους αιρετούς παράγοντες του νομού να λένε την αλήθεια και μερικές χιλιάδες μαθητές του νομού να βρίσκονται εκτός τραπέζης σχολικών γευμάτων.
Κι αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Κι επειδή στο θέμα αυτό υπάρχει και προϊστορία και ουδείς δύναται να κουνά το δάχτυλο αφού ΟΛΟΙ κοιμήθηκαν όταν έπρεπε να αγρυπνούν, ας αφήσουν το παιχνίδι με την απόδοση ευθυνών κι ας πιέσουν όσο μπορούν και όπου μπορούν μήπως και εντάξουν όταν μπορούν και σχολεία του Κιλκίς στο πρόγραμμα.
Όλα τα υπόλοιπα συνιστούν επιδερμική, επιπόλαια και άχαρη αντιμετώπιση ενός προβλήματος όπου μάλιστα εμπλέκονται και παιδιά.