Από τον συντονιστή των ΑΝ.ΕΛ. στο Κιλκίς Βασίλη Μάτσκο πήραμε την ακόλουθη απάντηση σε σχόλιο της στήλης
“...αναφέρεστε στην επίσκεψη του κου Γ. Δημαρά και του κου Γ. Αβραμίδη στο Επιμελητήριο Κιλκίς.
Διευκρινίζω ότι η εκδήλωση αυτή αφορούσε το "Άρμα Πολιτών" κι όχι τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" για τον λόγο αυτό δεν είχαμε και καμία τυπική ενημέρωση.
Το γεγονός ότι οι κύριοι Δημαράς και Αβραμίδης είναι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων", όπως και άλλοι συνεργαζόμενοι από κινήματα, δεν αναιρεί το αυτονόητο δικαίωμά τους να συνεχίσουν να λειτουργούν στα κινήματα από τα οποία προέρχονται.
Τέλος, απευθύνω θερμή παράκληση να απευθύνονται όλα τα ερωτήματα παρουσία των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κι όχι να σχολιάζουμε απουσία τους. Να είστε σίγουροι ότι οι Βουλευτές εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν θα είχαν πρόβλημα να απαντήσουν σε οποιοδήποτε ερώτημα ή σχόλιο”
Σχόλιο ΠΡΩΙΝΗΣ: Μάλλον δεν γίναμε αντιληπτοί. Προφανώς και η εκδήλωση ήταν του ΄’Αρματος Πολιτών”. Ωστόσο η ανακοίνωση των ιδίων (Δημαρά, Αβραμίδη) χωρίς αναφορά του κόμματος με το οποίο εκλέχτηκαν είναι ένα θέμα. Διότι εξ όσων γνωρίζουμε βουλευτές το “Άρμα Πολιτών” δεν διαθέτει στη Βουλή. Ουσιαστικά δηλαδή επικρίναμε ως απρεπή τη στάση των δυο βουλευτών να μην αναφέρουν το κόμμα με το οποίο, συνεργαζόμενοι, εκλέχτηκαν.
Αν δεν ενοχλήθηκαν οι ΑΝ.ΕΛ. με τη στάση αυτή, είναι δικαίωμά τους. Και δικό μας να επικρίνουμε μια στάση που θεωρούμε απρεπή.
Αναφορικά με την τελευταία παράγραφο της απάντησης του κ. Μάτσκου, προφανέστατα και θα ρωτούσαμε τους ίδιους αν παριστάμεθα στη συνέντευξη που οργάνωσαν. Αλλά δεν μπορούμε να είμαστε παρόντες παντού και πάντα. Ιδιαίτερα όταν κάποιοι πολιτικοί στέλνουν ένα e.mail χωρίς την άμεση ανθρώπινη επικοινωνία, όταν πρόκειται να καλέσουν δημοσιογράφους σε συνέντευξη.



