Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 1:37:14 πμ
Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 10:04

Αχρείαστη ένταση

Είναι γνωστή στους αναγνώστες μας η καταγγελία του δημοτικού συμβούλου Λάζαρου Παζαρτζικλή - και εν συνεχεία η απάντηση της κ. Σοφού και η ανταπάντηση Παζαρτζικλή- για τη μετακίνηση μιας υπαλλήλου του ΚΔΕΚ Κιλκίς.


Ένα θέμα που εξαντλήθηκε και με το παραπάνω από τις εκατέρωθεν απόψεις που διατυπώθηκαν. Ωστόσο, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς παρέστη η δημοτική υπάλληλος για να δώσει εξηγήσεις και η ίδια, αλλά στην τοποθέτησή της άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Παζαρτζικλή, ζητώντας του μάλιστα να ανακαλέσει όσα υποστήριξε! Και τούτα παρά τις συστάσεις του προέδρου του σώματος Δημ. Κυριακίδη προς την υπάλληλο να μην απευθύνεται προσωπικά στον δημοτικό σύμβουλο.
Ωστόσο, όταν ο κ. Παζαρτζικλής εύλογα ζήτησε το λόγο να απαντήσει στην επίθεση που δέχθηκε από την υπάλληλο, δεν του δόθηκε ο λόγος, τα πνεύματα "άναψαν" και λίγα λεπτά αργότερα ο επικεφαλής της μειοψηφίας Παύλος Τονικίδης κατήγγειλε τη στάση του προέδρου ως φίμωση της μειοψηφίας και αποχώρησε από τη συνεδρίαση, μαζί με τους συμβούλους της παράταξης, πλην του αντιπροέδρου Θέμη Ανθρακίδη, από τον οποίο ο κ. Τονικίδης ζήτησε να παραμείνει.
Ήταν κυριολεκτικά μια αχρείαστη ένταση, όπως παραδέχτηκαν μετά τη συνεδρίαση στελέχη και της παράταξης του κ. Δημάρχου, αφού το όλο θέμα είχε εξαντληθεί.
Και το ερώτημα είναι: Ποιος είχε την φαεινή ιδέα να προκαλέσει ένταση όταν λίγο αργότερα ο Δήμαρχος Δημ. Σισμανίδης ζήτησε να εκδηλωθεί συναινετικό πνεύμα από όλες τις πλευρές του συμβουλίου για την αγορά 3-4 απορριμματοφόρων με ομόφωνη απόφαση του σώματος, ώστε να είναι στη διάθεση της νέας δημοτικής αρχής με την ολοκλήρωση της αγοράς σε κάμποσους μήνες;

Δηλώστε τις ζημιές
Οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις - της περασμένης εβδομάδας και της προχθεσινής - προκάλεσαν ζημιές κυρίως σε καλλιέργειες του νομού και λιγότερο σε αστικά και περιφερειακά δίκτυα. Οι ζημιές προκάλεσαν τη άμεση αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη που μετά την ενημέρωσή του από τις αρμόδιες υπηρεσίες και παραγωγούς, κινητοποιήθηκε και όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου:
Το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη κατόπιν επικοινωνίας με την Δ/νση του ΕΛΓΑ, ενημερώνει ότι όσοι παραγωγοί επλήγησαν από τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα να απευθύνονται στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ (στους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας), για να δηλώσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από αυτά.