Σάββατο, 17 Απριλίου 2021, 4:46:57 πμ
etpa
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 22:12

Βγήκαν μαχαίρια στη Ν.Δ. για τα στρατόπεδα στο ν. Κιλκίς

Συντάκτης:

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου αναδεικνύουμε πρώτοι στο νομό το θέμα με το κλείσιμο της 33ης Ταξιαρχίας μέσω ενός δημοσιεύματος της «Δημοκρατίας», έχοντας πρώτα διασταυρώσει την πληροφορία πως όντως η Ταξιαρχία φεύγει από το Πολύκαστρο ως «αχρείαστη» και πως ο πανελλαδικός σχεδιασμός των αλλαγών του Στρατού έχει βάθος 15ετίας.


Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βγάζει ανακοίνωση ο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης, λέγοντας πως ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Και τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου έχουμε το ξέσπασμα του εσωκομματικού πολέμου. Με μια οξύτατη δήλωσή του ο πρώην υφυπουργός της Ν.Δ. Κώστας Κιλτίδης, τονίζοντας πως «Είναι καταστροφικά και εθνικώς επικίνδυνα αυτά που συμβαίνουν στο Πολύκαστρο και στην Παιονία», σημειώνοντας μάλιστα πως στην πολιτική του παρουσία απέτρεψε πολλούς τέτοιους σχεδιασμούς.
Την ίδια ημέρα έχουμε επιθετική δήλωση του πρώην δημάρχου Χρήστου Γκουντενούδη και για το θέμα της Ταξιαρχίας. Αμέσως μετά έχουμε νέα δήλωση Σιωνίδη πως ο υπουργός Άμυνας τον διαβεβαίωση -σε τηλεφωνική συνομιλία τους- πως δεν καταργείται η 33η Ταξιαρχία, μόνο που υπάρχει η αναφορά: «Για τα επόμενα χρόνια».
Την ίδια ώρα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας διαρρέουν πως ο κ. Κιλτίδης δεν απέτρεψε τίποτα, αφού «το διάστημα που ήταν υφυπουργός (2009) της κυβέρνησης Καραμανλή έκλεισε η μεγαλύτερη στρατιωτική μονάδα, το Κέντρο Νεοσυλλέκτων του Κιλκίς, στο στρατόπεδο Καμπάνη και δεν έβγαλε ούτε… κιχ».
Για όσους δεν το κατάλαβαν, με τη συνέντευξή του στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ (eidisis.gr webTV) ο κ. Κιλτίδης το ξεκαθάρισε: Η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει και απέναντι στην κυβέρνηση και απέναντι στα τοπικά στελέχη, αφού όπως λέει “τα τελευταία χρόνια οι ταγοί του τόπου καθεύδουν».