espa pkm

Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 4:13:12 μμ
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 16:06

Δεν είναι ...δικό μας

Φίδι εθεάθη στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Καστοριάς, πριν λίγες ημέρες.
Οι πληροφορίες που θέλουν το φίδι της Καστοριάς να κατάγεται από Κιλκίς, κρίνονται ως  αβάσιμες.
Επί του παρόντος δεν εξεδόθη ουδεμία ανακοίνωση από φορείς της Καστοριάς. Εικάζεται ότι ανάλογη σιγή θα επιδείξουν και οι ομόλογοι (φορείς) του Κιλκίς.

 

Ανίδεοι είναι
οι άνθρωποι
Διαμαρτύρονται οι θιγέντες κάτοικοι της Ειδομένης διότι, λένε, το κράτος δεν εδέησε δυο χρόνια τώρα να τους πληρώσει 98.000 ευρώ, όπως υπολογίστηκαν οι ζημιές στα χωράφια τους. Και μαζί τους διαμαρτύρεται και ο Δήμαρχος της Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.
Μα, οι άνθρωποι είναι εντελώς ερασιτέχνες. Έχουν τη λύση στα χέρια τους και δεν την αξιοποιούν. Εκεί που θα περιμένουν χρήματα από την καλοκαρδία ενός δυο υπουργών, γιατί δεν στήνουν μια Μ.Κ.Ο. να έχουν να …δανείζουν κιόλας;

***
Καλή ώρα, τώρα που οι πρόσφυγες λημεριάζουν κατά δεκάδες σε αγροτικές και δασικές περιοχές των συνόρων, ελπίζοντας πως κάποιο «κύκλωμα» θα τους μπάσει στην ΠΓΔΜ. Βγείτε μαζέψτε τους, πριν την αστυνομία και εγκαταστήστε τους στα χωράφια σας. Έτσι και δημιουργήσετε μια Μ.Κ.Ο. λύσατε το πρόβλημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής. Και της τσέπης σας.
Στήστε μια Μ.Κ.Ο. και θα  εισάγετε πρόσφυγες με το στανιό να καταπατούν τα χωράφια σας. Που λέει ο λόγος. Και αποδεικνύει η εμπειρία.

Διαφοροποίηση ΣΥΡΙΖΑ
για πρόσφυγες στο Χωρύγι
Είχαμε γράψει και παλιότερα για τη διαφοροποίηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τη λειτουργία του «παραμάγαζου Μουζάλα», όπως το χαρακτηρίζουν στο Κιλκίς, και την επιλογή της ενοικίασης της ιδιωτικής έκτασης στο Χωρύγι για τη λειτουργία του κέντρου.
Η διαφοροποίηση ήρθε και στη συγκέντρωση που έγινε στο Χωρύγι, με τη Νόπη Παπαδοπούλου, παλιό και εντιμότατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, να τονίζει το αυτονόητο, πως ο χώρος που επιλέχθηκε είναι παντελώς ακατάλληλος, αν στοχεύεις στην ενσωμάτωση των προσφύγων, και πως αυτοί θα πρέπει να στεγαστούν στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν ρωτήθηκε σε καμία φάση της διαχείρισης του προσφυγικού στο νομό μας.
Αν πρόκειται να στήσεις προκάτ σπίτια για 1000 πρόσφυγες, που μάλλον θα είναι και πολύ περισσότεροι, προσωρινά για 2-3 χρόνια όπως λένε, το φυσιολογικό δεν θάταν να βρεις δημόσια έκταση ή εκτάσεις (που τόσες πολλές διαθέτουμε) σε 2-3 μέρη του νομού και να κάνεις υποδομή που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και στο μέλλον από τις τοπικές κοινωνίες;
Ενας νοικοκύρης αυτό θάκανε. Το φυσιολογικό θάταν αυτό. Αλλά όπως είπε και ο Τάσος ο αστυνόμος στο Χωρύγι, τότε δεν θάχε …κονόμα!