Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020, 9:08:12 μμ
Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 13:20

Εκ φύσεως και παιδείας

Συντάκτης:

Λένε πως ο έχων εξουσία Έλλην για να κυβερνήσει ή να διοικήσει οφείλει να δείχνει το δεσποτικό του πρόσωπο και πάντως να υπενθυμίζει τρις της ώρας ότι αυτός είναι ο άρχων.


Κοινώς η διοίκηση πρέπει να επιδεικνύει το ...βούρδουλά της.
Υπάρχει κι ένας άλλος τρόπος να διοικήσεις. Να δείχνεις το αληθινό σου πρόσωπο (εφόσον είσαι πολιτισμένο άτομο) βεβαίως. Να κερδίζεις τους συνεργάτες σου με την αμεσότητα, το ενδιαφέρον σου για τη δουλειά τους, το διάλογο για το πως μπορεί και η δική τους εργασιακή ζωή να διευκολυνθεί και ο πολίτης να εξυπηρετείται καλύτερα.
Τελειώνουμε την εισαγωγή και μπαίνουμε στο κυρίως θέμα. Θέμα συζήτησης μεταξύ των υπαλλήλων του δήμου Κιλκίς και της μικρής άλλωστε τοπικής μας κοινωνίας, αποτελεί τις τελευταίες ημέρες ο τρόπος που επέλεξε ο εκλεγμένος δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης να ενημερωθεί για τα του δήμου Κιλκίς.
Ξεκίνησε κατ' ιδίαν επισκέψεις και πολύωρες συζητήσεις με τους δημοτικούς υπαλλήλους κάθε τμήματος. Όχι ομιλίες αφ' υψηλού, αλλά εξαντλητικός διάλογος για κάθε θέμα που τους απασχολεί, τα προβλήματα της εργασίας τους, πως μπορούν να αντιμετωπιστούν, πως θα εξυπηρετεί καλύτερα ο δημότης. Κι όλα αυτά ήρεμα και πολιτισμένα, όπως αυτονόητα θα ήταν αν ζούσαμε σε μια κανονική ή μάλλον σε μια πολιτισμένη χώρα.
Δεν ξέρουμε ούτε προεξοφλούμε πως αυτομάτως θα λυθούν όλα τα προβλήματα.
Αλλά, θυμηθείτε το - και θα τα πούμε και εν καιρώ- ο Δημήτρης Κυριακίδης θέλει να αφήσει εποχή και πάντως ανεξίτηλο το στίγμα του στο Δήμο Κιλκίς.
Και με το παράδειγμά του ίσως προσελκύσει κι άλλους στο δρόμο του πολιτισμού που επέλεξε να βαδίζει. Εκ φύσεως και παιδείας.

Αντί 36, έξι οι δόσεις στους αγρότες
Οι μισές πομόνες δεν δουλεύουν στον κάμπο του Κιλκίς. Η ΔΕΗ κατήγγειλε τις συμβάσεις και οι αγρότες παραγωγοί ουσιαστικά αποκλείονται από τα χωράφια τους, καταγγέλλει ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Λασκάκης.
Επιμένει ότι η ΔΕΗ δεν εφαρμόζει τις 36 δόσεις σε οφειλέτες της και η όποια ρύθμιση που κάνει είναι να ζητεί το 30% της οφειλής και το υπόλοιπο ποσόν σε έξι δόσεις. Αυτό όμως συνιστά αδικία και μεροληπτική μεταχείριση σε βάρος των παραγωγών, γεωργών και κτηνοτρόφων, καταλήγει ο κ. Λασκάκης. Έχει μπόλικη δουλειά ο Βορίδης. Όρεξη να έχει και από προβλήματα να τρέχει και να μην φτάνει. Και μην βλέπετε που τώρα οι αγρότες απλά διαμαρτύρονται χαμηλόφωνα. Είναι νέα η κυβέρνηση και δίνουν άτυπα έστω περίοδο χάριτος. Να μπει ο Χειμώνας και θα δείτε αγριοφωνάρες έτσι και δεν προχωράει τίποτα...