Διότι, η λίμνη χρειάζεται ακόμα μεγάλες ποσότητες νερού. Να αποκτήσουν ύψος (βάθος) τα νερά, ώστε με τον καύσωνα να μην εξαντληθούν από την υψηλή εξάτμιση.
Όσοι αγαπούν τον τόπο τους, όπως σε κάθε προεκλογική εκστρατεία διασαλπίζουν, μήπως θα ήταν φρόνιμο να ασχοληθούν με το θέμα αυτό, ώστε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας να υπάρξει επιτέλους μια συμφωνία με την Καστανούσα που αντιδρούσε «τυφλά» σε κάθε ρύθμιση του νερού του Μπέλλες υπέρ της ενίσχυσης της Δοϊράνης.
Σταθερό Νιέτ από Καστανούσα
Να το πούμε κι αυτό: Σε όσες επαφές και εκκλήσεις που υπήρξαν κατά το παρελθόν για να στέλνονται τουλάχιστον κατά τους χειμερινούς μήνες τα νερά του Μπέλλες στη Δοϊράνη, η τοπική κοινωνία της Καστανούσας δια φωνής των εκεί θεσμικών της οργάνων, αρνιόταν κατηγορηματικά να συμφωνήσει. Διότι, όπως έλεγαν, θα σταματούσε ο εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα (κατά τους χειμερινούς μήνες)!
Αυτά τα παλαβά διαπράττουν οι τοπικές κοινωνίες στο όνομα του αρρωστημένου τοπικισμού. Και εξίσου παλαβά διαπράττονται και από τοπικές κοινωνίες του ν. Κιλκίς. (Άρνηση «τοπικών κοινωνιών» να συναινέσουν στην υδροδότηση του Πολυκάστρου από νερά του Πάικου κ.ο.κ) Για να περιοριστούμε μόνο στα θέματα νερού και να μην προχωρήσουμε σε ζητήματα ανάπτυξης, όπου ο κάθε παλαβός κάνει σημαία του την ψυχολογική ισορροπία των ….νυχτερίδων και ματαιώνει επενδύσεις.
Τέσσερα χρόνια αδράνειας
Η Άνοιξη μπήκε προ πολλού, και σε δυο εβδομάδες συμπληρώνονται ακριβώς τέσσερα χρόνια αφότου, τον Μάιο του 2011, εγκαταστάθηκε ο εργολάβος του έργου «Κατασκευή του δρόμου Νέας Σάντας – Κόμβος Ασσήρου»
Και στο διάστημα αυτό κατορθώσαμε απλά να διεκπεραιώσουμε τις απαλλοτριώσεις των ιδιωτικών εκτάσεων από όπου θα περάσει ο δρόμος.
Μέγα επίτευγμα. Και για να αντιληφθούμε την απόσταση που μας χωρίζει από την ανεπτυγμένη Δύση, ένα θα πούμε. Σε λιγότερα από τέσσερα χρόνια η ενωμένη Γερμανία, μετά το 1990, κατόρθωσε να κατασκευάσει τις αούτομπαν στο ανατολικό τμήμα της.
Τρέξτε σύντροφοι
Κι επειδή κάποιοι ΣΥΡΙΖΑίοι, ενδέχεται να μην έχουν αντιληφθεί πλήρως ότι από τον Ιανουάριο είναι κυβέρνηση, υπενθυμίζουμε: Να βρεθεί κάποιος χριστιανός στο ΥΠΕΚΑ και να εγκρίνει την ανανέωση της άδειας περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Και μαζί την αντίστοιχη άδεια για τους λατομικούς χώρους. Μην χρειαστούμε και γι’ αυτά άλλη μια τετραετία.
Τρέξτε σύντροφοι….



