Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, 2:47:14 μμ
etpa
Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 19:46

Επικαιροι Σχολιασμοί του Κώστα Πινέλη

Συντάκτης:

Ο Οδυσσέας Ελύτης, από τους μεγαλύτερούς ποιητές μας είχε γράψει:

«Πολλές φορές μιλώντας νοιώθω ένα βότσαλο κάτω απ’ την γλώσσα να μου την πληγώνει, αλλά δεν μου είναι βολετό να σωπάσω..»

 

Η ταπεινότητά μου μπορεί να πει:

«Κάποιες φορές γράφοντας με τον στυλό ή τα πλήκτρα του υπολογιστή, νοιώθω ακίδες να τρυπούν τα δάκτυλά μου, αλλά δεν που είναι βολετό να μην γράφω…»

 

Για τον Μανώλη Γλέζο

Σκέφτηκα πολύ εάν έπρεπε να κάνω ένα σχόλιο με αφορμή τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου. Κάποιοι σύντροφοι μου είπαν: «άστο μωρέ δε χρειάζεται».

Να το γράψω καθαρά: οι ηρωικές στιγμές του Μανώλη Γλέζου γράφηκαν και καταγράφηκαν μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Μετά το 1968 που αποχώρησε από το Κόμμα, αλλά ιδιαίτερα μετά την λεγόμενη μεταπολίτευση, άστα να πάνε… «σε πικράναμε πατρίδα, πίστεψέ το άθελά μας». συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Το 1981 εκλέχτηκε βουλευτής Αθηνών, το 1984 ευρωβουλευτής και το 1985 βουλευτής Β' Πειραιά. Εκλέχτηκε βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με το ίδιο κόμμα εξελέγη ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014…

Μανώλη Γλέζο, ένα έχω να πω: «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα». Και εν πάση περιπτώσει, «καλό σου ταξίδι «και εκεί που θα πας» να κάνεις παρέα με τον Παρτσαλίδη, με τον Δρακόπουλο, με τον Φαράκο, με τον Ανδρέα Παπανδρέου…

 

Για την καθαριότητα και την απολύμανση στους Δήμους


Το είδα πριν λίγες μέρες στις ειδήσεις και ζήλεψα. Μ’ έπιασε το παράπονο που λένε.

Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών, ένας τεράστιος Δήμος για όσους γνωρίζουν που περιλαμβάνει τους παλιούς Δήμους Νεάπολης και Συκεών την πρώην Κοινότητα  και μετά Δήμο Αγ. Παύλου_Ευαγγελίστριας, και την πρώην κοινότητα και μετά Δήμο Πεύκων-Ρετζικίου. Ένας Δήμος με έκταση 12,9 km2 και πληθυσμό 84.741 (απογραφή 2011).

Σ’ αυτόν τον μεγάλο Δήμο  με βυτιοφόρα και ειδικές μάνικες με μηχανική υποστήριξη, πλένονται-απολυμαίνονται όχι μόνο οι κάδοι απορριμμάτων, αλλά και δρόμοι και πεζοδρόμια σε μεγάλο μέρος του δημοτικού οδικού δικτύου.

Άμον σ’ εμάς δηλαδή στο Κιλκίς. Που οι κάδοι πλένονται «στη χάση και στη φέξει». 

Εκτιμώ την δουλειά που κάνει και την προσπάθεια που καταβάλει η κ. Κατερίνα Ζιούτα-Γιαννακούλα. Δεν ευθύνεται αυτή αν ο τεχνικός εξοπλισμός είναι λειψός και δεν επαρκεί και το προσωπικό. Τώρα όμως με την πανδημία δεν έπρεπε να γίνει κάτι παραπάνω;