Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 2:13:10 μμ
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 21:10

Για τη δημοκρατική τάξη

Έχει ξαναγίνει και μάλιστα με επιθετικότερο τρόπο. Ομάδες πολιτών που θεωρούν ότι αδικούνται ή διεκδικούν και αγωνίζονται …να απευθύνονται στους βουλευτές του νομού και να τους υποδεικνύουν είτε να παραιτηθούν είτε να ψηφίσουν οπωσδήποτε την τάδε διάταξη ή να υποστηρίξουν οπωσδήποτε τη δείνα θέση διότι άλλως θα έχουν να κάνουν με τον αγανακτισμένο λαό…
Είναι γνωστά πράγματα αυτά στο Κιλκίς.
Αλλά επειδή είναι γνωστά δεν σημαίνει πως αποτελούν και δημοκρατικό θέσφατο.
***
Αφορμή για το σχόλιο μας έδωσε μια τελευταία ανακοίνωση του συλλόγου  εργαζομένων στην ΠΕ Κιλκίς. Με την οποία προσκαλούνται να παραιτηθούν όσοι πολιτικοί υπέγραψαν τα μνημόνια. Καθότι σε καθεστώς είτε εφεδρείας είτε διαθεσιμότητας παρέπεμπαν όλα τα μέχρι τώρα μνημόνια. Δηλαδή αν εξαιρεθεί ο Κ. Κιλτίδης, όλοι οι άλλοι βουλευτές της τελευταίας τριετίας.
Οι οποίοι όμως ψήφισαν μνημόνια, αλλά εκλέχτηκαν ξανά  με την ψήφο των πολιτών του Κιλκίς. Και ενδεχομένως με την ψήφο πολλών από τους εργαζόμενους στην ΠΕ Κιλκίς.
Τα παραπάνω γράφονται όχι διότι παραβλέπουμε το δίκιο των εργαζομένων. Αλλά επειδή η δημοκρατική τάξη προέχει παντός άλλου έννομου αγαθού.  Επομένως όσοι προσκαλούν δημοσίως βουλευτές να παραιτηθούν, ας γνωρίζουν ότι οι βουλευτές αυτοί εκλέγονται από ευρύτερο σώμα πολιτών προς το οποίο αξίζει σεβασμός.
Αυτά και μόνο για την τάξη.