Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024, 4:49:23 μμ
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 11:45

Γιατί οι ΠΑΣΟΚοι να ψηφίσουν Σαχινίδη

Κυριακή μεσημέρι στο Επιμελητήριο και ω του θαύματος η μικρή έστω αίθουσα γέμισε κυριακάτικα από ΠΑΣΟΚους για να ακούσουν τον Φίλιππο Σαχινίδη.

Ο οποίος Φίλιππος επιβεβαίωσε όσα γνωρίζαμε γι’ αυτόν: σεμνός άνθρωπος με ιδιαίτερη πολιτική επάρκεια έκανε μια ομιλία ακριβώς για όσα σημαίνουν για κάθε ευρωπαίο πολίτη οι ευρωεκλογές.

Παρέθεσε επιχειρήματα γιατί πρέπει να μην ψηφιστεί η Ν.Δ., άλλα τόσα γιατί πρέπει να ψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ και κάπου εκεί τελείωσε την ομιλία του.

Κάπου εκεί παραιτήθηκα από το ρόλο του δημοσιογράφου και ως εκ πεποιθήσεως σοσιαλδημοκράτης μίλησα για δυο λεπτά για να καλύψω ένα κενό που άφησε ο πόντιος εκ Λαρίσης πολιτικός Σαχινίδης.

Είπα: Ο Φίλιππος για λόγους σεμνότητας λησμόνησε να αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους πρέπει να τον σταυρώσετε. Και να τον στείλετε στην Ευρωβουλή. Πέραν λοιπόν της πολιτικής του επάρκειας, πέραν του ήθους του, κατ’ εμέ και μόνο για το λόγο που θα επικαλεστώ στη συνέχεια αξίζει να τον επιλέξετε. ‘Ήταν από εκείνους τους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ που όταν έκαιγε το πολιτικό θερμόμετρο, όταν οι πλατείες έβραζαν από τους λαϊκιστές που ήθελαν  «να καεί να καεί το …η Βουλή.»

Όταν δεξιοί και αριστεροί λαϊκιστές συναγωνίζονταν σε ανευθυνότητα, ο Φίλιππος προέταξε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το προσωπικό του όφελος. Έβαλε πλάτη όταν άλλοι σφύριζαν αδιάφορα ή το χειρότερο υπονόμευαν λόγω και έργω την τιτάνια προσπάθεια να κρατηθεί η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ.

Και σήμερα παρά τα όποια προβλήματα – χάρη και στην αυταπάρνηση ανθρώπων όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης, η πατρίδα μας είναι μέλος του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε.

Την πλέον δημοκρατικής και πλέον εύρωστης οικονομικά γωνίας του πλανήτη.   

Και μόνο γι’ αυτό το λόγο αξίζει να επιλέξουμε τον Φίλιππο.

Και δεν θα περιαυτολογήσω: Η σύντομη τοποθέτησή μου χειροκροτήθηκε θερμότατα. Και πολύ το χάρηκα. Για τον Φίλιππο φυσικά.