Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 10:01:34 πμ
etpa
Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 20:56

Γιατροί και Νοσοκομεία

Συντάκτης:

Οι βουλευτές Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας του ΚΚΕ κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς σχετικά με τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς εν μέσω πανδημίας, με την οποία αιτείται την αύξηση του αριθμού των κλινών του Νοσοκομείου, τη δημιουργία μονάδας εντατικής θεραπεία, καθώς και τη γενναία αύξηση του αριθμού του ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού.


Και πολύ καλά έκαναν οι βουλευτές. Μόνο που γνωρίζουμε την τύχη παρόμοιων αναφορών. Ακολουθεί ύστερα από πολύ καιρό μια τυπική απάντηση.
Το θέμα είναι να δοθούν επί της ουσίας απαντήσεις: Γιατί δεν προσλαμβάνονται γιατροί, ενώ υποτίθεται πως όλοι σχίζονται για την αναγκαιότητα αυτή; Λεφτά δεν υπάρχουν; γιατροί δεν υπάρχουν;
Με την ευκαιρία: Σε λίγους μήνες θα έχουμε κι άλλες συνταξιοδοτήσεις ιατρών του Νοσοκομείου. Είναι γιατροί που εντάχθηκαν στο ΕΣΥ από τις αρχές της καθιέρωσής του, επί του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά. Τότε που καθιερώθηκε το ΕΣΥ. Με γερά θεμέλια που άντεξαν μέχρι τις μέρες μας.
Μόνο που ο κρίσιμος τομέας-κρισιμότερος δεν υπάρχει- της ιατρικής στελέχωσης του ΕΣΥ τίθεται πλέον σε δοκιμασία.
Χρειάζονται προσλήψεις. Και επιχείρημα δεν θα είναι πως δεν έρχονται οι γιατροί. Ή έφυγαν οι γιατροί. Διότι αν έναν γιατροί που ανάλωσε τη μισή του ζωή στα θρανία, του προσφέρεις 1000 ευρώ για να εργαστεί σε νοσοκομεία, ε, δεν προσφέρεις και το καλύτερο πακέτο για να προσελκύσεις γιατρούς στα νοσοκομεία.
Επομένως…