Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 3:58:07 πμ
etpa
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 13:21

Η απάντηση του Ανανιάδη

Συντάκτης:
Ο Αν. Ανανιάδης, αντιπρόσωπος του συνεταιρισμού Βάθης, αν οι εκλογές της Παρασκευής είναι οι έγκυρες, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του στις βολές που δέχθηκε με αφορμή τον τρόπο εκλογής του και με δήλωσή του στη στήλη διευκρινίζει:
Οι εκλογές ούτως ή άλλως ήταν εκπρόθεσμες - κανονικά έπρεπε να γίνουν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου- και επομένως η ημέρα καθορίζονταν από τη διοίκηση.

Οι εκλογές ήταν να γίνουν κανονικά την Κυιρακή, αλλά ενώ μέχρι την προθεσμία (Πέμπτη βράδυ) που είχε οριστεί να κατατεθούν οι υποψηφιότητες, δεν υπήρξε ενδιαφέρον παρά μόνο από εμένα και συνεργάτες μου, το πρωί του Σαββάτου εμφανίστηκαν ενδιαφερόμενοι. Για να μην προκύψει θέμα αποκλεισμού οποιουδήποτε, αναβάλλαμε τις εκλογές της Κυριακής και αποφασίσαμε ως διοίκηση να γίνουν την επόμενη Παρασκευή. Ορίσαμε μέρα Παρασκευή για να μπορεί να στείλει υπάλληλο η ΕΑΣ Κιλκίς. Μάλιστα ανακοινώσαμε πως όποιος θέλει να συμμετάσχει έπρεπε να το δηλώσει μέχρι την Τετάρτη.
Κάναμε λοιπόν τις εκλογές κανονικά με 20 άτομα και όποιος ήθελε να τις προσβάλει έπρεπε να υποβάλλει ένσταση, όπως και υποβλήθηκε και απορρίφθηκε από την Εφορευτική Επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και τα δικαστήρια για όποιον νομίζει ότι παραβιάστηκε ο νόμος.
* * *
Την Κυριακή λοιπόν κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν εκλογές. Παραβιάστηκε η πόρτα των γραφείων και στις εκλογές συμμετείχαν άτομα χωρίς να τους ζητήσουν να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Δεν γυρίσαμε λοιπόν στο ’60. αλλά στο ’81, όταν εμφανίστηκαν άτομα στην κάλπη που δεν είχαν εμφανιστεί μια 20ετία.
Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τα χρήματα δεν κατατέθηκαν στην ΕΑΣ εμπρόθεσμα.
Αυτά είχα να πω και ρωτάω με τη σειρά μου: Ο Μιχαηλίδης, τον οποίο έστειλε στις εκλογές της Κυριακής ο πρόεδρος της ΕΑΣ, είναι υπάλληλος της Ένωσης;