Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 10:17:54 πμ
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 11:53

Και πάλι πράσινες κάλπες

Άντε πάλι να τρέχουν να ψηφίζουν οι πράσινοι. Που είδαν να μένουν στάσιμοι στις ευρωελογές την ώρα που η Γαλάζιοι έχασαν 11 τόσες μονάδες και όσο νάναι τους κακοφάνηκε.

Χώρια που ο Κασσελάκης, τον οποίο δεν υπολόγιζαν, τους πέρασε καθαρά αν και είχε να αντιμετωπίσει μια σοβαρότατη διάσπαση.

Ψάχνουν νέο αρχηγό.

Όχι πως δεν είναι βάσιμη η αναζήτηση.

Αλλά μήπως πρέπει να αναζητήσουν κι ένα πρόγραμμα σαφές και με προοδευτικό πρόσημο ώστε να διαχωρίζεται ο λόγος τους από το λόγο του Μητσοτάκη;

Αν έχουν να πουν κάτι διαφορετικό ας το πουν με τρόπο εύγλωττο και πειστικό.

Αν δεν έχουν και απλά ζουν στις δάφνες του παρελθόντος, τότε κι ο επόμενος αρχηγός θα αποδειχθεί αναλώσιμος.

Προσοχή: Δεν υπονοώ σε καμιά περίπτωση ότι η σοσιαλδημοκρατία δεν έχει ρόλο να διαδραματίσει στην εποχή μας. Τουναντίον, θεωρώ πως στην κρίση του ευρωπαϊκού συστήματος αξιών με την άνοδο της ακροδεξιάς, το ανάχωμα  αποτελεί ένας αναβαθμισμένος ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας, ικανής να αναγνώσει τα αιτήματα των καιρών και να εισφέρει λύσεις σε αδιέξοδα των καιρών και σε προβλήματα σύνθετα όπου ο μονολιθικός λόγος της ακροδεξιάς κι ενίοτε της δεξιάς οδηγούν σε κοινωνική πόλωση.

 

Δυστυχώς

Όσο για τον νέο πρόεδρο; Όλα δείχνουν πως ο Χάρης Δούκας εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει. Για να συνεχιστεί η μεγίστη απρέπεια του κεντροαριστερού χώρου. Ο οποίος διαθέτει έναν πολιτικό ογκόλιθο που ονομάζεται  Ευάγγελος Βενιζέλος και το μόνο που κατάφερε ήταν να μην τον προστατεύσει, να μην  υπερασπιστεί το έργο του και εν τέλει ο άνθρωπος στον οποίο η Ελλάδα οφείλει την παραμονή της στο ευρώ, ο πολιτικός που θυσίασε τον προσωπικό πολιτικό του κεφάλαιο  για να σταθεί στα πόδια της η χώρα, να θεωρείται περίπου ως η ενσάρκωση του κακού.

Κι αντ’ αυτού να επιπολάζουν στο κομματικό στερέωμα δεξιοί και αριστεροί  Γουλιμήδες, ων ουκ έστιν αριθμός.

Θ.Π.