Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 3:47:57 μμ
Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 23:18

Καλό ταξίδι πατρίδα!

Συντάκτης:

Και ο Παναγιώτης λοιπόν, ο Πάνος μας, ο αγαπημένος φίλος μας. Ο αγαπητός σε όλους, με την καυστική-χιουμοριστική πένα, κίνησε για το ταξίδι σ’ αυτό το άγνωστο υπέρτατο Άνω. Το πέραν της ζωής και του θανάτου…
Θα περιδιαβαίνει όπως πάντα χαμογελαστός τα στέκια των μερακλήδων ως γνήσιος Θρακιώτης που κουβαλούσε απ’ τα γεννοφάσκια του την Διονυσιακή κληρονομιά. Θα αρθρογραφεί στις σελίδες των άστρων και των ακτίνων του ήλιου σημαδεύοντας, για ότι στραβό θα βλέπει.


Καλό ταξίδι πατρίδα!
Και όπως θα ταξιδεύεις στους ουρανούς, όταν στο ατέλειωτο ταξίδι σου περνάς από τη Θράκη μας, την αγαπημένη, την ενιαία, την μεγάλη, αλλά ιδιαίτερα από τις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολικής Θράκης και της Ανατολικής Ρωμυλίας, να σταματάς, να κατεβαίνεις και να προσκυνάς για όλους μας, τα «Άγια των Αγίων». Τα ιερά χώματα όπου έζησαν, περπάτησαν, μεγαλούργησαν, ή άφησαν τη ζωή τους οι πρόγονοί μας…
Υ.Γ. όταν συναντιόμασταν κάποιες φορές και πίναμε κανένα ποτηράκι παρέα εκεί στο ουζερί του Ευθυμίου και επειδή και οι δυο μας σχολιάζαμε- αρθρογραφούσαμε, υπολογίζοντας τη διαφορά ηλικίας μας σου έλεγα:
«όταν φύγω απ’ τη ζωή , κάνε ένα σχόλιο στις εφημερίδες μας για μένα τον «αναρχοκομμουνιστή». Αλλά τι τα θες… «ψεύτρα είναι η ζωή και ψεύτικος ο κόσμος».

Κώστας Πινέλης,

26-9-2018