Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020, 7:49:03 μμ
Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 23:08

Κατανοητή απόλυτα η συμμετοχή του

Συντάκτης:

Σε δυο κοινοβουλευτικές επιτροπές της Βουλής που συστάθηκαν πρόσφατα συμμετέχει ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργος Φραγγίδης.

Στην επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών καθώς και σε εκείνη της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.
Απόλυτα κατανοητή η συμμετοχή του και στις δυο επιτροπές.
Παραμένει ακατανόητη η κατανομή που έκανε η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. και η πρόεδρός του Φώφη Γεννηματά να οριστεί ο κ. Φραγγίδης υπεύθυνος της επιτροπής Τουρισμού του Κινήματος!

Περισσότερη
ευαισθησία
Την Τρίτη ξέσπασε η πυρκαγιά στα σύνορα και εντός της Βόρειας Μακεδονίας, επεκτάθηκε και στην χώρα μας και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν μάχη να την περιορίσουν.
Είμαστε στο ν. Κιλκίς, εντός του νομού έδρασαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και μια ανακοίνωση δεν ήρθε ακόμα. Κι όσα μάθαμε προήλθαν από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τα έως τώρα ειωθότα, μια δυο εβδομάδες μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς θα αποσταλεί ένα απολογιστικό σημείωμα.
Θα περιμέναμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία περισσότερη ευαισθησία στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.

Απλή η λύση σαν
το "αυγό του Κολόμβου"
Ζήτησαν υψηλόβαθμα στελέχη του ΥΠΑΑΤ από τον Γιώργο Λασκάκη, ως επαίοντα του χώρου της κτηνοτροφίας, πως μπορούν να περιορίσουν αν όχι να εξαλείψουν το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων και των παράνομων εισαγωγών γαλακτοκομικών.
Και η απάντηση του Γιώργου Λασκάκη ήταν τόσο απλή σαν "το αυγό του Κολόμβου" που σίγουρα θα ξένισε: Κάντε για αρχή μια απογραφή του κτηνοτροφικού κεφαλαίου. Πλήρη απογραφή, στάνη στάνη. Μετρήστε πρόβατα, γελάδια, κατσίκια και αγελάδες, να δούμε τότε πως θα δικαιολογήσουν οι παραγωγοί τυριού (όχι όλοι φυσικά) τις ποσότητες που δηλώνουν και κατευθύνουν στο εμπόριο.
Το φωνάζουμε κι εμείς από χρόνια.
Είναι απλός ο τρόπος να ελεγχθεί η παραβατικότητα στην κτηνοτροφία.
Απλά θέλει κότσια να τα βάλεις με συγκεκριμένα συμφέροντα. Την πόρτα των οποίων χτυπούν τακτικά κάμποσοι.