Δεν αλλάζει ο προγραμματισμός συμμετοχής των αγροτών του Κιλκίς στη εξαγγελθείσα διαδήλωση στο Σύνταγμα το Σάββατο. Τρακτέρ δεν θα κινηθούν φυσικά, αφού χρειάζεται η μισή φετινή επιδότηση για το κόστος των καυσίμων. Σύμφωνα με πληροφορίες μας αγρότες από την περιοχή Πολυκάστρου (μπλόκο Ευζώνων) θα κατέβουν στην Αθήνα με δυο λεωφορεία που θα είναι διαθέσιμα και για όσους από το Κιλκίς επιθυμούν, ενώ από το μπλόκο της Δοϊράνης θα μεταβούν στην Αθήνα με Ι.Χ. αυτοκίνητα.
Κακά τα ψέματα, μικρός αριθμός αγροτών θα κινηθεί προς Αθήνα. Και λόγω απόστασης.
Συμβάσεις γιατρών στο ΚΑΠΗ
Τον Δεκέμβριο ανανεώθηκε η σύμβαση εργαζομένων στις δομές του ΚΔΕΚ. Μεταξύ αυτών και του γιατρού που κάλυπτε τις ανάγκες του ΚΑΠΗ Κιλκίς.
Πληροφορούμαστε όμως ότι πριν ένα μήνα, τον Γενάρη του 2016, λήφθηκε απόφαση πρόσληψης ενός ακόμα γιατρού με 15.000 ετήσια αμοιβή.
Δοθέντος ότι ο γιατρός που ανανεώθηκε η σύμβασή του τον Δεκέμβριο αμειβόταν με 6.000 ευρώ ετησίως μέσα από το ΕΣΠΑ – χωρίς κόστος για το Δήμο Κιλκίς δηλαδή- έχει κανείς μια εύλογη εξήγηση γιατί όλα αυτά. Και κυρίως: η σύμβαση του γιατρού που ανανεώθηκε τον Δεκέμβριο καταγγέλθηκε; Και γιατί επιβαρύνεται με επιπλέον κόστος ο δήμος σε κάθε περίπτωση;
Ω Ελλάς μεγάλη χώρα….
Αν χρειαζόταν να υποδείξουμε ένα θέμα που «κάνει τη διαφορά» ημών των Ελλήνων έναντι των λοιπών συν-Ευρωπαίων θα αρκούσαν όσα διαδραματίζονται με τις αποδείξεις και στα προ, αλλά κυρίως στα μνημονιακά χρόνια.
Το αυτονόητο είναι όταν αγοράζει κάποιος προϊόντα και υπηρεσίες ο πωλητής να εκδίδει απόδειξη. Γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, της Τουρκίας και των βαλκανικών χωρών μη εξαιρουμένων.
Στην καθ’ ημάς Ανατολή ανά δίμηνο ή τρίμηνο ξεσπά δριμύς δημόσιος διάλογος που επικεντρώνεται στα ακόλουθα ερωτήματα:
Πρέπει οι πάροχοι αγαθών και υπηρεσιών να εκδίδουν αποδείξεις;
Οφείλουν οι αγοραστές να ζητούν αποδείξεις κι αν ναι, ποια κίνητρα ή εκπτώσεις από τον φόρο θα έχουν;
Οφείλουν να διατηρούν τις αποδείξεις οι πολίτες, πόσες αποδείξεις πρέπει να συντηρούν για να δικαιολογούν αφορολόγητο όριο, και μέχρι πότε;
Ανακοινώσεις υπουργών, αντιρρήσεις και καταγγελίες φορέων, διαξιφισμοί συγκροτούν το «δημόσιο διάλογο» στην χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας». Και όλα αυτά για το αυτονόητο. Κάθε διακίνηση χρήματος οφείλει να γίνεται νόμιμα. Σε κάθε χώρα ανεξάρτητα αν ευημερεί ή βιώνει βαθύτατη κρίση.
Κι ύστερα αναλισκόμαστε σε περινούστατες και πάντα «σφαιρικές» αναλύσεις για να εξηγήσουμε «τις πταίει» για το μαύρο μας το χάλι. Συμφωνώντας άπαντες ότι άλλοι πλην ημών ευθύνονται. Διαφωνώντας απλά αν είναι η Αμερική, οι κομμουνιστές, οι Εβραίοι ή ο Σόιμπλε, ο Βενιζέλος, ο Τσίπρας…. Διαλέξτε εσείς τους υπόλοιπους υπαίτιους.
Με την φοροδιαφυγή ακόμα και σήμερα να ξεπερνά ετησίως τα 15 δις, εμείς τρώμε τις σάρκες μας για να εξοικονομήσουμε 600 εκατ. ή 1,8 δις.
Ω Ελλάς μεγάλη χώρα…
Θ.Π.



