Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021, 12:43:39 πμ
etpa
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 22:32

Μηταράκης: Ας κάνει πρόταση ο κ. Τζιτζικώστας για τη μετεγκατάσταση του καμπ Ν. Καβάλας

Συντάκτης:

Στη συνάντηση της Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας με τον υπουργό Μετανάστευσης Ν. Μηταράκη, στο γραφείο του δημάρχου Παιονίας, ο επικεφαλής της Κίνησης, Μιχάλης Τσερνικούδης, προσπαθεί να πείσει τον κ. Μηταράκη για την μεταφορά του καμπ Νέας Καβάλας σε άλλη περιοχή και μακριά από τα σύνορα. Δυο φορές, λοιπόν, αναφέρει τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και τα όσα τους είπε, για το κλείσιμο της Ν. Καβάλας και μεταφορά του καμπ.


Προσπάθησε να αποφύγει τη… σύγκρουση με Τζιτζικώστα ο κ. Μηταράκης, αλλά τελικά δεν άντεξε: Αν υπάρχει τέτοια συζήτηση να την κάνουμε. Ας πει ο κ. Τζιτζικώστας σε ποιο δήμο να πάμε το καμπ, για να δείτε και τις αντιδράσεις του δήμου που θα προτείνει…
Και ο υφυπουργός μας, Γιώργος Γεωργαντάς, το άφησε να περάσει ασχολίαστο. Δεν είχε διάθεση να ξαναμαλώσει με Τζιτζικώστα.

 

Από μακριά ο Βεργίδης
Πάντως, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, φρόντισε από την προηγούμενη ημέρα να βγάλει ανακοίνωση με τις απόψεις της Περιφέρειας για το προσφυγικό στο νομό Κιλκίς και δεν εμφανίστηκε στις συναντήσεις του κ. Μηταράκη ούτε στο Πολύκαστρο ούτε και στο Κιλκίς.
Καταλάβαμε, Ανδρέα!

 

Φιλήσυχοι ή συντηρητικοί;
«Το 90% των κατοίκων του νομού μας είναι άνθρωποι συντηρητικοί, δεν είναι ούτε ακροδεξιοί ούτε ακροαριστεροί. Μην μας ωθείτε με τις αποφάσεις σας στα άκρα κ. Μηταράκη».
Τάδε έφη Μιχάλης Τσερνικούδης στη συνάντηση με τον υπουργό.
Θάταν πιο ορθό, αν αντί για το «συντηρητικοί» ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας χρησιμοποιούσε το «φιλήσυχοι».

 

Αγανακτισμένη αποχώρηση Γκουντενούδη
Στα μέσα της συνάντησης του κ. Μηταράκη με τη δημοτική αρχή Παιονίας ήρθε στο δημαρχείο και ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης και μπήκε στο γραφείο του δημάρχου. Λίγο πριν τελειώσει η σύσκεψη, ο κ. Γκουντενούδης βγήκε από το γραφείο εμφανώς αγανακτισμένος και αποχώρησε.
Το ίδιο αγανακτισμένος αποχώρησε και ο πρόεδρος της κοινότητας Λιμνοτόπου – Νέας Καβάλας Λάμπρος Σκαντζούρης, τον οποίο για ώρα είχαν αφήσει εκτός σύσκεψης!

 

Απαράδεκτη μεταχείριση του Τύπου
Στο ξεκίνημα της σύσκεψης στο γραφείο του δημάρχου Παιονίας ο κ. Μηταράκης επέτρεψε την παρουσία δημοσιογράφων, για να καταγραφούν οι δηλώσεις του ιδίου, του κ. Σιωνίδη και του κ. Γεωργαντά. Μετά ζήτησε την αποχώρηση των δημοσιογράφων, γιατί έπρεπε να συζητηθούν «επιχειρησιακά θέματα» με την παρουσία 20 ανθρώπων μέσα στο γραφείο, αυτοδιοικητικών και κομματικών!
Ευτυχώς, η Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας ζήτησε την παρουσία των δημοσιογράφων κι έτσι ξαναμπήκαμε στο γραφείο!
Η σύσκεψη έπρεπε να γίνει μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων -και για λόγους πανδημίας και ουσίας- με όλους όσους έπρεπε να συμμετέχουν από την αρχή και με ανοιχτές τις κάμερες.
Τι είναι αυτό που μπορούν να ακούσουν τα κομματικά ή αυτοδιοικητικά στελέχη και όχι οι δημοσιογράφοι, δηλαδή η κοινωνία;