espa pkm

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2025, 11:38:56 μμ
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 00:38

Να τηρούν τις συμφωνίες τους

Είπαμε ότι οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν προβλήματα. Στεκόμαστε πάντα με σεβασμό στα βάσανα του κόσμου που παράγει σε αντίξοες συνθήκες.
Αλλά υπάρχουν και κάποια όρια που δεν πρέπει να ξεπερνιούνται. Όταν νοικιάζεις ακτημονικές εκτάσεις, δηλαδή χρησιμοποιείς εκτάσεις που θα μπορούσαν να δοθούν και σε άλλους ανήμπορους, και ξεχνάς να πληρώσεις επί χρόνια, τότε αυτό δεν μπορεί να επιδοκιμάζεται.
Και οι κτηνοτρόφοι οφείλουν να τηρούν τις συμφωνίες που συνάπτουν.
Μην φτάσουμε στο κατάντημα κάποιων χρόνων όταν μερικά “λαμόγια” στο όνομα της αγροτικής τους ιδιότητας εμφάνιζαν σπαρμένα ακόμα και γήπεδα ή εργοστασιακούς χώρους κι όταν τους έκοβε ο έλεγχος, σήκωναν τον κόσμο με τις διαμαρτυρίες τους.
Δεν λέμε ότι όλοι οι κτηνοτρόφοι που χρωστάνε τα τέλη βοσκήσιμων εκτάσεων εντάσσονται στην ίδια κατηγορία. Αλλά σίγουρο είναι πως δεν λείπουν και τα “λαμόγια” από τον χώρο της υπαίθρου.