Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 4:06:55 πμ
Κυριακή, 03 Μαρτίου 2019 23:38

Ω! γουέλ καμ, ντο εφτάς;

Το περιστατικό που θα περιγράψουμε διαδραματίστηκε, σύμφωνα με το ...ρουφιάνο μας, κάπου στην οχταετία της δημαρχίας Αμανατίδη. Δηλαδή εκεί στα μέσα της δεκαετίας του '90.
Ο προσφιλέστατος λοιπόν Τάσος Αμανατίδης είναι δήμαρχος Κιλκίς και βρίσκεται στο γραφείο του, στο παλιό Δημαρχείο, στο παλιό κτήριο απέναντι από το νυν Δημαρχείο.


Στον προθάλαμο μπαίνει μια κυρία, κάθεται σε μια πολυθρόνα και περιμένει. Θα πρέπει να περίμενε κάμποσο, αφού ύστερα από ώρα η παρουσία της κίνησε την περιέργεια υπαλλήλων που μπαινόβγαιναν στο γραφείο του Δημάρχου, κι ένας φιλοτιμήθηκε να τη ρωτήσει: Τι θέλετε και ποια είστε;
- Τον Δήμαρχο Κιλκίς θέλω να δω, απαντά η κυρία. Είμαι η πρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας στη Θεσσαλονίκη.
Θορυβημένος ο υπάλληλος, μπαίνει αμέσως στο γραφείο του Δημάρχου και ενημερώνει τον Τάσο Αμανατίδη.
Οπότε σηκώνεται ως Πόντιος ευγενής ο Δήμαρχος Κιλκίς βγαίνει στον προθάλαμο και τείνοντας εγκάρδια το χέρι του χαιρετίζει την πρόξενο ως εξής: Ω, καλώς ήρθατε...Γουέλ καμ, ντο εφτάς;
Ακόμα θα αναρωτιέται η Πρόξενος, καλή της ώρα όπου βρίσκεται, τι να σήμαινε εκείνο το "ντο εφτάς" ...

 

Εκτός Ελλάδας ο Γιάννης Αλίρης
Τώρα εξηγούνται όλα. Η Γουμένισσα εξαιρέθηκε από την κατάτμηση των πέντε συνολικά δήμων της χώρας, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις διαφόρων κυβερνητικών παραγόντων, επειδή απουσίαζε από την χώρα ο πρωτεργάτης της κίνησης για τη δημιουργία χωριστού δήμου στην πάλαι ποτε επαρχία Παιονίας.
Ο Γιάννης Αλίρης βρέθηκε το κρίσιμο διάστημα στην Κάτω Ιταλία, πληροφορούμαστε. Και βρήκε ευκαιρία ο υπουργός να ανακοινώσει απόφαση χωρίς Γουμένισσα μέσα.

 

Θέλεις βεβαίωση ότι πλήρωσες; Φέρε 10 δικαιολογητικά
Ο επενδυτής είναι συνεπής στις φορολογικές του υποχρεώσεις. Δραστηριοποιείται με επιτυχία στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου, πληρώνει φόρους, τέλη κ.ο.κ. και...
Πήγε τις προάλλες από το Δήμο Κιλκίς και ζήτησε μια βεβαίωση ότι έχει πληρωμένα τα τέλη ΤΑΠ. Νόμιζε ο δόλιος ότι ο αρμόδιος υπάλληλος θα "πατούσε ένα κουμπί", θα έβλεπε στο σύστημα ότι όντως πλήρωσε τα τέλη του, θα πατούσε δεύτερο κουμπί, και θα εκτύπωνε τη βεβαίωση.
Αμ δε. Ο αρμόδιος υπάλληλος ζήτησε από τον επενδυτή να του προσκομίσει 10 χαρτιά!
Το άκουσε και δεν πίστευε στα αυτιά του ο συνεπής επενδυτής. Δηλαδή αν θέλω να κάνω νέα επένδυση πόσα χαρτιά θα μου ζητήσουν; Χρειάζομαι μια εβδομάδα να τα μαζέψω αυτά τα 10 χαρτά, διαμαρτυρόταν, "σκασμένος" από την αχρείαστη γραφειοκρατία.
Και μας έλεγε τον καημό του τις προάλλες στην κοπή της πίτας του ΔΙΒΙΠΕΚ.
Αλλά ποιος να τον ακούσει;

 

Σημεία των καιρών...
Σε στάβλο κτηνοτρόφου από τις Καστανιές, στην άκρη του χωριού, επέδραμαν πριν λίγες ημέρες λύκοι και κατασπάραξαν 7 αγελάδες!
Είναι μια από τις παράπλευρες απώλειες της ερήμωσης της υπαίθρου. Αποσύρονται οι άνθρωποι, εμφανίζονται οι λύκοι.
Είναι αξίωμα που ισχύει και μεταφορικά. Όταν ιδιωτεύουν ή σιωπούν οι καλοί - με όποια σημασία κι αν νοηματοδοτηθεί το καλό- κυριαρχούν τα κοράκια και οι κάπηλοι.

 

Διόρθωση διόρθωσης
Η πέμπτη θέση που κατέχει πανελλαδικά στην παραγωγή αγελαδινού γάλακτος ο ν. Κιλκίς είναι απόλυτη κι όχι σχετική (αναλογικά με τον πληθυσμό).
Επομένως είχε δίκιο ο γεωπόνος Βασίλης Ιωαννίδης όταν στην σύσκεψη της Τετάρτης παρουσίασε εισαγωγικά στοιχεία για την παραγωγή γάλακτος του νομού, κάπου 60.000 τόνους αγελαδινού.
Δεν χρειάζεται καν αναδρομή και μελέτη των στοιχείων. Η Θεσσαλονίκη που προηγείται του Κιλκίς, αν ίσχυε η σχετικότητα, με δεκαπλάσιο του Κιλκίς πληθυσμό θα χρειαζόταν να παράξει 600.000 τόνους αγελαδινού γάλακτος. Και τόσο παράγει συνολικά όλη η χώρα. Όπερ έδει δείξαι.
Γι' αυτό Κώστα Κιλτίδη, να τον ακούς χωρίς αντιρρήσεις τον Βασίλη. Πέραν των άλλων αυτονόητων, είναι... Ελευθεροχωρίτης. Οπότε αποκλείεται να κάνει λάθος!