espa pkm

Κυριακή, 12 Απριλίου 2026, 6:02:36 μμ
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 23:52

Οι απόλυτες αλήθειες

Πάνω που λέγαμε για αξιοπιστία της πολιτικής. Ιδού μια θεραπεία των δεινών που υφίσταται και μάλιστα από τον καθ ύλην αρμόδιο πολιτιστικό φορέα.
Στο Κιλκίς η Δημόσια Βιβλιοθήκη διοργανώνει εκδηλώσεις με κεντρικό θεματικό τίτλο: «Ό,τι σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο».
Αντί για τα παιδιά, στα οποία απευθύνεται κυρίως, πρωτίστως πολιτικοί μας άνδρες (και γυναίκες) οφείλουν να καθίσουν στα θρανία. Για να μάθουν να σκέφτονται τα αντίθετα από όσα συνήθως σκέφτονται. Ή μάλλον για να κατανοήσουν πως κάποιοι άλλοι μπορούν να σκέφτονται διαφορετικά από εκείνους. Και να ανέχονται, να διαλέγονται και εν τέλει να εκτιμούν ως πλούτο τη διαφορετικότητα, τις πολλές απόψεις κ.ο.κ.
Γιατί ως κοινωνία και πολιτική ζωή κατατρυχόμαστε από φανατισμένους απόλυτους κατόχους της αλήθειας, αρνητές κάθε άλλης θέσης, αρνητές ακόμα και να ακούσουν κάτι διαφορετικό από την δική τους απόλυτη «αλήθεια»