Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, 6:35:39 μμ
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 23:53

Οι σοβάδες υπενθυμίζουν!

Συντάκτης:

Πανελλαδικό θέμα έγιναν οι σοβάδες που έπεσαν πάνω σε μια ασκούμενη στο χώρο του Μικροβιολογικού του νοσοκομείου Κιλκίς το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Και δικαιολογημένα. Οι φωτογραφίες που διακινήθηκαν από το σωματείο εργαζομένων δείχνουν μια άθλια κατάσταση. Δεν είναι μόνο θέμα ενός κομματιού σοβά που έπεσε. Οι σιδεριές που εμφανίζονται στην πλάκα του κτηρίου είναι το πρόβλημα.


Είναι γνωστό πως η πρώτη πτέρυγα του νοσοκομείου είναι προπολεμική, δηλαδή έκλεισε 80 χρόνια ζωής! Η 4η Υγειονομική Περιφέρεια οφείλει να πει στην κοινωνία του Κιλκίς, αν το κτήριο αυτό αντιμετωπίζει ή όχι προβλήματα στατικότητας.
Μιλώντας χθες το πρωί ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Ρεβενάκης στην ΝΕΤ και για το παραπάνω ερώτημα, τόνισε πως το πρόβλημα αυτό δεν είναι της παρούσας κυβέρνησης, αλλά είναι πρόβλημα… δεκαετιών!
Στην Ελλάδα έτσι «λύνονται» τα προβλήματα: Αφού το πρόβλημα υπάρχει πριν από εμένα, δεν ευθύνομαι εγώ που συνεχίζει να υπάρχει, αλλά οι προηγούμενοι. Όταν αλλάξει η κυβέρνηση και έρθει ο δικός της διοικητής, τα ίδια θα μας πει: Είναι πρόβλημα δεκαετιών!
Μα αν δεν ήταν δεκαετιών δεν θα ήταν και πρόβλημα. Τις κυβερνήσεις δεν τις βγάζουμε για να διαπιστώνουν πόσων δεκαετιών είναι τα προβλήματα, αλλά για να τα λύνουν. Και βεβαίως ουδείς είχε στο Κιλκίς την απαίτηση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω κρίσης, να είχε κατασκευάσει την τέταρτη πτέρυγα του ιδρύματος. Το ερώτημα είναι αν έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για να γίνει αυτή η πτέρυγα και να εξαφανιστεί το προπολεμικό και άθλιο κτήριο, στο οποίο δεν χωρούν πλέον μερεμέτια. Οι σοβάδες απλώς μα το υπενθύμισαν, ως ένα μικρό έμφραγμα ή εγκεφαλικό!
Κ. Τερζενίδης

Γκουντενούδης προς καλοθελητές
Από το μεσημέρι της Παρασκευής "έσκασε" στο Κιλκίς το θέμα με την κλήση σε απολογία 14 αυτοδιοικητικών και τεχνικών στελεχών της Νομαρχίας Κιλκίς για τα διαβόητα "45άρια", τη μέθοδο δηλαδή των πρόχειρων διαγωνισμών που επιλέχθηκε για να εκτελεστούν δεκάδες έργων στο διάστημα 2003-2010.
Είναι προφανές ότι στην φάση της κύριας ανάκρισης δεν πρόκειται να αποκαλύψουμε τα ονόματα των κληθέντων σε απολογία. Ωστόσο είναι προφανές ότι αφορά και τον ίδιο τον κ. Ευάγγελο Μπαλάσκα, αφού διετέλεσε τότε Νομάρχης και τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής συναυτουργίας, ενώ κοινό μυστικό αποτελεί η κλήση και στον νυν Δήμαρχο Παιονίας και τότε αντινομάρχη Κιλκίς Χρήστο Γκουντενούδη.
Μάλιστα στο Κιλκίς άρχισαν να διακινούνται και σενάρια περί δήθεν διάθεσής του σε αργία κ.ο.κ. από άσπονδους φίλους του Γκουντενούδη, κυρίως εντός του κομματικού χώρου όπου ανήκει.
Τον ρωτήσαμε λοιπόν πως σχολιάζει ή πως απαντά σε όλα ετούτα και ιδού τι μας είπε: Γνωρίζω τη δράση των καλοθελητών. Εκείνοι δεν γνωρίζουν ότι ο Γκουντενούδης δεν φοβάται κανέναν και τίποτα. Είμαι αφιερωμένος εδώ και χρόνια, αφ' όταν ασχολούμαι με τα κοινά, στην εξυπηρέτηση του γενικού καλού, στην προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος. Αν έβαζα μπροστά το συμφέρον το δικό μου, θα είχα αφιερωθεί στην επιχείρησή μου. Οι καλοθελητές κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Αποβλέποντας οι ίδιοι σε δικά τους προσωπικά συμφέροντα, ακόμα κι εκείνοι που υποτίθεται ασχολούνται με τα κομματικά, θεωρούν πως όλοι είμαστε ίδιοι. Δυστυχώς για εκείνους κι ευτυχώς για τον τόπο δεν είμαστε ίδιοι. Οι πολλοί το ξέρουν. Θα το μάθουν σύντομα και οι καλοθελητές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο Δημήτρης Τσαντάκης είναι εδώ! Σύμπτωση; »