Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 6:30:54 μμ
Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022 20:11

Ούτε στην Κομοτηνή ευτύχησαν!

Θα θυμάστε που σηκώθηκε πολύς θόρυβος στο Κιλκίς προ ετών αναφορικά με τη μεταχείριση που επιφύλαξε η τότε δημοτική αρχή στο τμήμα της βιβλιοθήκης, δωρεάς του αείμνηστου Παναγιώτη Μουλλά, στη γενέτειρά του.
Θυμάστε ότι εγέρθηκαν πολλά παράπονα για τη ασεβή μεταχείριση προς τη δωρεά του εκλεκτού γόνου της κιλκισιακής γης.


Δεν θέλουμε να ξύσουμε πληγές και χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, είμαστε βέβαιοι ότι ακόμα κι όσοι ολιγώρησαν τότε θα το έχουν μετανιώσει.
Τότε λέχθηκε πως το εν λόγω τμήμα της βιβλιοθήκης ύστερα από τη δυστυχή εξέλιξη την οποία είχε η αξιοποίησή της στο Κιλκίς, μεταφέρθηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, στην Κομοτηνή, για να αξιοποιηθεί πληρέστερα κατά το πνεύμα του δωρητή πανεπιστημιακού καθηγητή.
Έτσι πιστεύαμε λοιπόν ότι έγινε. Μόνο που πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ούτε στην Κομοτηνή επιφυλάχτηκε η καλύτερη μεταχείριση. Τα βιβλία βρίσκονται εκτός κεντρικού κτηρίου του πανεπιστημίου, σε ένα απομακρυσμένο οικίσκο, γεγονός που έχει στεναχωρήσει όσους έτρεφαν ελπίδες για κάτι καλύτερο και αρμόζον στο όνομα και την προσφορά του αείμνηστου καθηγητή της νεοελληνικής λογοτεχνίας στην Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Αυτά τα ολίγα και δηλωτικά της άνυδρης εποχής μας.