Σχόλια
Κατευναστική, όπως πάντα ήταν η τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου Τάσου Αμανατίδη όταν οι τόνοι ανέβηκαν κατά τη συζήτηση έγκρισης του τεχνικού προγράμματος. Τόσα έχουμε, τόσα μπορούμε να κάνουμε. Μας αδικούν οι χαρακτηρισμοί περί πελατειακού χαρακτήρα του προγράμματος. Δεν μας είπατε εσείς ποιες θα ήταν οι προτεραιότητές σας.
Την άλλη εβδομάδα εκδικάζεται στο Εφετείο Θεσσαλονίκης η υπόθεση με τα πάσο των αναπήρων.
Προφανώς τη δίκη και την απόφαση αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Δήμαρχος Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας. Ωστόσο για την έκβαση της δίκης αδημονούν πολλοί περισσότεροι. Ενόψει των δημοτικών (και όχι μόνο) εκλογών.
Θα πείτε, εντάξει στο Κιλκίς, υπάρχει μια …εκκρεμότητα που δεν επιτρέπει τη διασαφήνιση του εκλογικού σκηνικού. Αλλά δεν είναι μόνο αυτή, στο βαθμό που ο Μπαλάσκας διευκρίνισε πως ούτως ή άλλως θα είναι υποψήφιος.
Θα ξαναπείτε, εντάξει στο Κιλκίς, ,αλλά στην Παιονία ξέρουμε τους πρωταγωνιστές. Αμ δε. Ούτε στην Παιονία έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Πρώτον κι εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταλήξει ακόμα. Δεύτερον, μπορεί να είναι γνωστοί δυο ισχυροί υποψήφιοι (Λαπόρδας, Γκουντενούδης)
Και για όποιον δεν κατάλαβε, η διοίκηση της Ένωσης Κιλκίς προειδοποιεί πως στο επόμενο κρούσμα ”κακόβουλης επίθεσης” που θα δεχθεί, δεν θα αρκεστεί στις προφορικές συγνώμες αλλά θα προσφύγει αρμοδίως.
Το νου σας όσοι ...επιτίθεσθε.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους εμποροεπαγγελματίες της Αξιούπολης για τη νέα κινητοποίησή τους κατά της πολιτικής του ΟΑΕΕ, που τους συνθλίβει και τους εξαθλιώνει με… νόμιμο τρόπο!
Σ’ έναν αγώνα επαφών και συζητήσεων άνευ προηγουμένου έχει επιδοθεί η πρώην δήμαρχος Αξιούπολης, Σόνια Συμεωνίδου, προτάσσοντας την υποψηφιότητά της για τις εκλογές του Μαΐου στο δήμο Παιονίας.
Επαφές όμως οργανώνει και ο δημοτικός σύμβουλος και επιχειρηματίας Γιάννης Αδαμόπουλος για τις εκλογές που έρχονται.
Ο μέχρι πρότινος και επί πολλά χρόνια πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πολυκάστρου, έχει συγκροτήσει μια ομάδα κοντά στα 20 άτομα, ενεργών πολιτών, και αναμένεται να πάρουν μαζί τις όποιες αποφάσεις για τις κινήσεις τους στο δήμο Παιονίας.
Μιας και ο λόγος για το δήμο Παιονίας να σημειώσουμε τη θετική εικόνα που έχει αφήσει η αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας Μαρία Παλάνη, με το πλούσιο έργο της μέσα στο 2013. Αθόρυβα αλλά παραγωγικά κινείται η Μαρία, προσφέροντας πολύτιμο έργο στην περιοχή της ιστορικής πρωτεύουσας του δήμου Παιονίας και στους κατοίκους της.
Ερώτημα προς τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, απηύθυνε αναγνώστης (ανώνυμος) τοπικής εφημερίδας, ζητώντας τη γνώμη της για τις «παρελάσεις ομοφυλοφίλων», προφανώς μετά το άρθρο της βουλευτίνας για την κατάργηση στρατιωτικών παρελάσεων.