Σχόλια
Με το «κόμμα» των πρώην δημάρχων παρακάθισε στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΟΔΕ ο εκδότης μας, Κώστας Τερζενίδης, γνωρίζοντας πως μόνο από… πρώην βγαίνουν ειδήσεις. Κουλίνας (Πολυκάστρου), Γαβριηλίδης (Κρουσσών), Αργυρόπουλος (Μουριών), Θεοδωρίδης Γαλλικού), Παπαπαναγιώτου (Γουμένισσας), Αμανατίδης (Κιλκίς) και Συμεωνίδου (Αξιούπολης), σαν έτοιμοι από καιρό.
Τις οδυνηρές συνέπειες των χρεών της Ένωσης Συνεταιρισμών Κιλκίς «πλήρωσαν» δυο πρόεδροί της. Την Τετάρτη δικάστηκαν στο Πρωτοδικείο Κιλκίς και καταδικάστηκαν για χρέη προς το ΙΚΑ ο νυν πρόεδρος Χαράλαμπος Παυλίδης και ο πρώην πρόεδρος Νίκος Πογέλης. Δώδεκα μήνες ο πρώτος και τρία χρόνια ο δεύτερος.
Η συνέχεια εξάλλου δεν προοιωνίζεται θετική και από μια σειρά άλλων γεγονότων. Όπως γνωρίζετε πρόκειται να αλλάξει νομική μορφή η Ένωση για να συστοιχηθεί με το νέο νόμο περί συνεταιρισμών.
Κατά των μεταλλείων χρυσού και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, όπως ενημέρωσαν οι του Μετώπου που συναντήθηκαν μαζί του την περασμένη Κυριακή.
Το ερώτημα είναι: Ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό ΠΕΚΑ για τη διαφωνία του; Διότι σε Χαλκιδική, Θράκη και Κιλκίς ξεσηκώθηκε ο κόσμος... Κι αν έχει και υπουργούς συμπαραστάτες είναι αλλιώς …
Βρήκαν... Στυλιανίδη και είπαν τον πόνο του οι Γουμενισσιώτες.
Κρίσιμος μήνας για την πολιτική ζωή του Κιλκίς ο Ιανουάριος. Περί τα τέλη του, στις 28 Ιανουαρίου συγκεκριμένα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα γίνει στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, η δίκη του δημάρχου Ευάγ. Μπαλάσκα για τη γνωστή υπόθεση των πάσο των ΑμεΑ.
Όπως θα διαβάσετε στο σχετικό ρεπορτάζ αναφορικά με την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς το συνέδριο του Φεβρουαρίου, συγκροτούνται ήδη οι οργανωτικές του επιτροπές σε επίπεδο νομού και των δυο δήμων του.
Είναι η εποχή που ανοίγονται λογαριασμοί και πολιτικών πλέον προσώπων και άριστα πράττει η πολιτεία καθώς η απαξίωση της πολιτικής λειτουργίας με την εκτεταμένη διαφθορά απειλεί το ίδιο το δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Επίσης διεξάγεται έρευνα με άνοιγμα λογαριασμών και στελεχών των αναπτυξιακών εταιρειών πολλών νομών καθώς διαπιστώθηκαν παραβατικές ή ύποπτες συμπεριφορές με τιμολόγια, αποφάσεις κ.ο.κ.
Προς τιμήν του Κιλκίς είναι ότι η εν λόγω έρευνα και το άνοιγμα λογαριασμών δεν «ακουμπά» την Αναπτυξιακή Κιλκίς.
Στους καιρούς που ζούμε είναι και αυτές κάποιες αξιοσημείωτες διακρίσεις.
Κι όμως, στην κοπή πίτας της ΝΟΔΕ το «Κτήμα των Ευχών» ήταν γεμάτο, κάτι που δεν το περίμεναν ούτε και οι διοργανωτές!