espa pkm

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2026, 4:42:45 μμ

Σχόλια

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 22:30

Άνετος

Συντάκτης:

dhmarxos-geugelhsΑνετος κι ωραίος ο δήμαρχος Γευγελή Ivan Frangov, ο οποίος πήρε στα χέρια του την κιθάρα του Δημοτικού Ωδείου Παιονίας, κατά την ξενάγησή του από το δήμαρχο Παιονίας Θανάση Λαπόρδα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, κι άρχισε να παίζει το συρτάκι του Ζορμπά. Βαλκάνιος ο Ζορμπάς ενώνει.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 22:30

Η …πηγή του πλούτου

Συντάκτης:

Πιάστηκε από την Αστυνομία πρόσφατα ένας Βούλγαρος με μερικές δεκάδες κούτες τσιγάρων στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του.
Συνηθισμένο θα πείτε. Ναι, αλλά είναι συνηθισμένο οι κούτες με τα αφορολόγητα τσιγάρα, που μπαίνουν στην χώρα προφανώς για εμπορία, να έχουν αγοραστεί από το κατάστημα αφορολογήτων;
Γιατί αν είναι, τότε ανοίγονται πολλές δουλειές για …μουστερήδες.

Δεν είναι απλώς οινοποιός ο εξαιρετικός φίλος Χρήστος Αϊδαρίνης. Ούτε το οινοποιείο του στη Γουμένισσα είναι ένα απλό παρασκευαστήριο οίνου.
Πολλά περισσότερα προσφέρουν στον τόπο και όχι μόνο στην οικονομία. Κι όποιος δεν γνωρίζει ας μάθει. Ιδού η τελευταία δράση του ρέκτη Χρήστου Αϊδαρίνη, όπως την αντιγράφουμε από σχετική πρόσκληση που έφτασε στα γραφεία μας.
«Στον χώρο του οινοποιείου της οικογένειας Αϊδαρίνη την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 12 .οο  θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της φιλολόγου Χρύσας Αλεξανδρή με τίτλο: «Περί του λόγου το Αληθές»
Παράλληλα στον χώρο θα εκθέσει τα έρεγα του ο ζωγράφος – αγιογράφος Δωρόθεος Αντωνιάδης. Θα σας κρατήσει συντροφιά οι υπέροχες νότες του τσέλου της Ντίνας Σαράτση και η κιθάρα του Πάνου Δημητριάδη με την συνοδεία φυσικά οίνων και εδεσμάτων»
Και τώρα απαντήστε: Που θα βρείτε καλύτερα;

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 22:29

Κάντε υπομονή

Συντάκτης:

Έρχεται η δόση και καταπίπτουν και τα σενάρια που ήθελαν την κυβέρνηση να τρίζει. Κι έτσι αναβάλλονται και τα σχέδια ορισμένων φίλων μου που ετοιμάζονταν για σύντομη προεκλογική εκστρατεία. Λίγη υπομονή μπρε…
Να περάσει χρόνος τουλάχιστον.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 22:29

Τρέξτε όσο είναι καιρός

Συντάκτης:

Τώρα που είναι ακόμα καιρός: Προσοχή στο τμήμα ΤΕΙ τουτ Κιλκίς. Το πρόβλημα δεν είναι αν το κτήριο είναι ετοιμοπαράδοτο ή αν μαλώνουν οι εργολάβοι. Στο υπουργείο παιδείας και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης να στραφεί το ενδιαφέρον. Διότι καραδοκεί και η νέα γεωγραφία των σχολών και των τμημάτων.
Προσοχή λοιπόν διότι αντί να πάρουμε δεύτερο ενδέχεται να χάσουμε και το μοναδικό.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 22:29

Τι σημαίνει;

Συντάκτης:

Στην ανακοίνωση των δημοτικών υπαλλήλων μετά τη συνέλευση της Παρασκευής υπήρχε και η παράγραφος αυτή, ως προς τις ληφθείσες αποφάσεις:
“Διακριτικά στους υπαλλήλους της Καθαριότητας που θα υποδηλώνουν Κοινωνική Προσφορά κατά την διάρκεια Απεργίας ή Κατάληψης”
Τι σημαίνει άραγε;

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 21:23

Φωτοσχόλιο

Συντάκτης:

sxolioΣΑΝΙΔΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ: Πάρε κοπέλα μου όσο αίμα μας απέμεινε, γιατί σχεδόν όλο μας το ρούφηξε η Τρόικα με τα τρία της Μνημόνια...

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 21:10

Για τη δημοκρατική τάξη

Συντάκτης:

Έχει ξαναγίνει και μάλιστα με επιθετικότερο τρόπο. Ομάδες πολιτών που θεωρούν ότι αδικούνται ή διεκδικούν και αγωνίζονται …να απευθύνονται στους βουλευτές του νομού και να τους υποδεικνύουν είτε να παραιτηθούν είτε να ψηφίσουν οπωσδήποτε την τάδε διάταξη ή να υποστηρίξουν οπωσδήποτε τη δείνα θέση διότι άλλως θα έχουν να κάνουν με τον αγανακτισμένο λαό…
Είναι γνωστά πράγματα αυτά στο Κιλκίς.
Αλλά επειδή είναι γνωστά δεν σημαίνει πως αποτελούν και δημοκρατικό θέσφατο.
***
Αφορμή για το σχόλιο μας έδωσε μια τελευταία ανακοίνωση του συλλόγου  εργαζομένων στην ΠΕ Κιλκίς. Με την οποία προσκαλούνται να παραιτηθούν όσοι πολιτικοί υπέγραψαν τα μνημόνια. Καθότι σε καθεστώς είτε εφεδρείας είτε διαθεσιμότητας παρέπεμπαν όλα τα μέχρι τώρα μνημόνια. Δηλαδή αν εξαιρεθεί ο Κ. Κιλτίδης, όλοι οι άλλοι βουλευτές της τελευταίας τριετίας.
Οι οποίοι όμως ψήφισαν μνημόνια, αλλά εκλέχτηκαν ξανά  με την ψήφο των πολιτών του Κιλκίς. Και ενδεχομένως με την ψήφο πολλών από τους εργαζόμενους στην ΠΕ Κιλκίς.
Τα παραπάνω γράφονται όχι διότι παραβλέπουμε το δίκιο των εργαζομένων. Αλλά επειδή η δημοκρατική τάξη προέχει παντός άλλου έννομου αγαθού.  Επομένως όσοι προσκαλούν δημοσίως βουλευτές να παραιτηθούν, ας γνωρίζουν ότι οι βουλευτές αυτοί εκλέγονται από ευρύτερο σώμα πολιτών προς το οποίο αξίζει σεβασμός.
Αυτά και μόνο για την τάξη.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 21:10

Προβλήματα γενικώς

Συντάκτης:

Δηλαδή εκείνοι οι έρμοι 55 εργαζόμενοι του «Φίλιππου» ή οι εκατοντάδες άλλοι που απολύθηκαν από το εργοστάσια και τα καταστήματα του Κιλκίς που έκλεισαν,  από ποιον να ζητήσουν να παραιτηθεί;
Από τους βουλευτές, θα πει κάποιος. Δηλαδή κάθε απολυμένος μόλις χάνει τη δουλιά του θα ζητά δημοσίως την παραίτηση του βουλευτή.
Είναι καλό το σενάριο. Αλλά ολίγον προβληματικό. Διότι αν δεν υφίστανται εν ενεργεία βουλευτές πως θα μπαίνουν  οι …μουστερήδες στους δήμους και σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα χωρίς διαγωνισμό σε κατ’ αρχήν μη μόνιμες θέσεις; 

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 21:08

Εύγε στον ΟΑΕΔ Κιλκίς

Συντάκτης:

Μαθαίνουμε πως ο ΟΑΕΔ Κιλκίς ζήτησε από το υπουργείο Εργασίας να μετεστεγαστεί στο κλειστό κτήριο της Εργατικής Εστίας, στο κέντρο του Κιλκίς, για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες και στο ίδιο κτήριο να στεγαστεί και η Επιθεώρηση Εργασίας, που σήμερα νοικιάζει διαμέρισμα, για οικονομία του υπουργείου.
Αυτό όμως που αξίζει να καταγράψουμε είναι η άρνηση της διευθύντριας του ΟΑΕΔ Κιλκίς, Αναστασίας Ιωαννίδου,  και εργαζομένης, να επιβαρύνουν την υπηρεσία με έξοδα διαμονής τους σε ξενοδοχείο της Αθήνας, κατά την παρουσία τους εκεί και τη συμμετοχή τους σε σεμινάριο του ΟΑΕΔ. Αρνήθηκαν να το κάνουν, σε καιρούς δύσκολους για τη χώρα, εξασφαλίζοντας οι ίδιες τη διαμονή τους στην Αθήνα κι ας προέβλεπε το πρόγραμμα διαμονή σε ξενοδοχείο.
Εύγε!