Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020, 9:24:11 πμ

Σχόλια

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 03:52

Εκπληκτος ο Κιλτίδης με το Πολύκαστρο

Συντάκτης:

Την έκπληξή του εξέφρασε ο Υφυπουργός Κ. Κιλτίδης, στην εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών πυροσβεστών του δήμου Πολυκάστρου, για την αποτελεσματικότητα που υπήρξε στην καταπολέμηση των πυρκαγιών του καλοκαιριού στο Πολύκαστρο, από Πυροσβεστική, Δήμο και Εθελοντές.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 08:05

Δεν συμμετείχε

Συντάκτης:

Υπάκουσε στην πρωθυπουργική έκκληση και δεν συμμετείχε στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου του Κιλκίς.
Για να πούμε τη μαύρη αλήθεια, είτε συμμετείχε, είτε δεν συμμετείχε «έν και το αυτόν είναι».Στο Εργατικό Κέντρο σε κάθε κινητοποίηση συγκεντρώνονται περί τα 10 με 15 άτομα. Ούτε οι διοικήσεις των δευτεροβάθμιων οργανώσεων δηλαδή.
Κάτι σαν «διαδηλώσεις υπό εχεμύθεια» δηλαδή.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 08:04

Η …εξαίρεση

Συντάκτης:

Βέβαια δεν έλειψαν και οι ακραίοι. Μετρημένοι στα δάχτυλα, αλλά υπήρξαν. Την Τρίτη ρίχτηκαν μερικές πέτρες προς το αστυνομικό μέγαρο.
Την Τετάρτη παρότι πιο ειρηνική η διαδήλωση, βρέθηκε ένας μικρός μαθητής που άρπαξε μια πέτρα, την πέταξε προς το κτήριο κι ετοιμαζόταν να το ξανακάνει.
Δεν πρόλαβε όμως  γιατί τον πρόλαβαν και τον συνέτισαν οι διπλανοί του.
Είπαμε, ωριμότητα.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 08:03

Σοβαρότητα και ωριμότητα των παιδιών

Συντάκτης:

Βρεθήκαμε στον χώρο του συλλαλητηρίου μπροστά από το αστυνομικό μέγαρο και την Τετάρτη. Μιλήσαμε με μαθητές που συμμετείχαν και πραγματικά αξίζει να εξαρθεί η σοβαρότητα και η ωριμότητα της σκέψης τους.
Με όσα παιδιά μιλήσαμε κοινό ήταν το συμπέρασμα: Ο φόνος του άτυχου Αλέξη ήταν η αφορμή των διαδηλώσεων των μαθητών. Οι αιτίες είναι πολλές. Είναι η αναξιοπιστία των πολιτικών, είναι το περιθώριο που οδηγούν τους νέους, είναι η διάψευση των ελπίδων τους, είναι…

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:50

«Σταματήστε τα χέρια που σκοτώνουν τα παιδιά μας»

Συντάκτης:

Στις 25 Οκτώβρη του 1961 δολοφονείται στη Θεσσαλονίκη, στις Συκιές,   από το κράτος της βίας και της νοθείας ο νεολαίος και στέλεχος της Νεολαίας της ΕΔΑ  Στέφανος Βελδεμίρης. Το έγκλημά του; Μοίραζε προκηρύξεις, αγωνίζονταν για τη δημοκρατία, την ελευθερία, για τα δικαιώματα των εργαζόμενων,  ενάντια στο κράτος της Δεξιάς και της τρομοκρατίας. Ήταν η εποχή που κτυπιόταν το λαϊκό κίνημα με την επίκληση του μπαμπούλα του «κομμουνιστικού κινδύνου».
Συγκλονισμένος ο ποιητής της Ρωμιοσύνης, ο μεγάλος και αγαπημένος μας Γιάννης Ρίτσος,

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:40

Με κινητά εξαπλώνεται

Συντάκτης:

Σε δεκάδες κινητά τηλέφωνα μαθητών του Κιλκίς στάλθηκαν μηνύματα να βγουν στους δρόμους, να καταλάβουν σχολικά κτήρια και εν γένει να αντιδράσουν - όπως αντιδρούν στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι αποστολείς φυσικά είναι όσοι πρωταγωνιστούν στα έκτροπα που βλέπουμε από τους τηλεοπτικούς δέκτες να καίνε περιουσίες ανυποψίαστων και αθώων πολιτών στο όνομα της οργής τους.
Ελπίζουμε να μην ζήσουμε παρόμοιες σκηνές στο Κιλκίς.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:39

Τα εύσημα και στον Κώστα

Συντάκτης:

Συνηθίζεται οι υπουργοί και υφυπουργοί να αποκομίζουν όλη τη δόξα όταν το υπουργείο έχει κάποια επιτυχία.
Στην αναμφισβήτητη όμως επιτυχία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να πληρώσει ταχύτερα από κάθε άλλη χρονιά τις επιδοτήσεις, μερίδιο δόξας ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ κι ένας δικός μας άνθρωπος. Ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κώστας Γιαννόπουλος.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:38

Και στα δικά μας

Συντάκτης:

Δόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα του δρόμου Θεσσαλονίκης - Σερρών, ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Εγνατία αε.
Πρόκειται για τμήμα της καθέτου οδού στην Εγνατία οδό καθώς όπως είναι γνωστό κατασκευάζεται με προδιαγραφές αούτομπαν ολόκληρο το δίκτυο μέχρι τις Σέρρες.
Το αξιομνημόνευτο της ανακοίνωσης είναι πως δόθηκαν στην κυκλοφορία 12 χιλιόμετρα αούτομπαν με έναρξη από το σημείο όπου θα συγκλίνει και η αούτομπαν από το Κιλκίς, κάπου έξω από τον Λαγκαδά.

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008 11:38

Ψηφιακή Νομαρχία για πολίτες-επιχειρήσεις

Συντάκτης:

Ολο και περισσότερο κατακτά την καθημερινότητά μας η ψηφιακή τεχνολογία και λειτουργία, κάνοντας τη ζωή μας πιο απλή και  πιο εύκολη. Από αυτήν τη διαδικασία δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Νομαρχία Κιλκίς, που αρχίζει να ψηφοποιεί δράσεις της, για να έχουν πρόσβαση σ’ αυτές πολίτες και επιχειρήσεις.

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008 11:38

Στο πλευρό των αγροτών ο δήμος Ευρωπού

Συντάκτης:

Με ουσιαστικό τρόπο στέκεται στο πλευρό των αγροτών ο δήμος Ευρωπού, γνωρίζοντας πως η περιοχή του έχει πληγεί σοβαρά από την εγκατάλειψη της καπνοκαλλιέργειας.
Ετσι, πέρυσι χρηματοδότησε με 6000 ευρώ τη συνέχιση της έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την πειραματική καλλιέργεια του φυτού Στέβια στο δήμο Ευρωπού.