Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020, 3:58:39 πμ

Σχόλια

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:26

Στο μάτι του κυκλώνα ο Γ. Φραγγίδης

Συντάκτης:

Στην περασμένη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου ο επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΚΕ «επιτέθηκε» στον Γιώργο Φραγγίδη, λέγοντας πως «δεν είστε ανεξάρτητος κ. Φραγγίδη, από το ΠΑΣΟΚ στηριχτήκατε…»
Προχθές, όταν ο Φραγγίδης «επιτέθηκε» στο νομάρχη Β. Μπαλάσκα, λέγοντάς του «πασαρέλα του κυβερνητικού έργου κάνετε», πήρε την απάντηση:
«Που την είδατε την αναφορά μου στην κυβέρνηση. Πήρατε φόρα επειδή θα είστε υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ…».

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:26

Εν συντομία

Συντάκτης:

Είδε την αίθουσα γεμάτη από εκπροσώπους φορέων ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Γιώργος Γεωργαντάς και… τρόμαξε, πως θα του ξεφύγει ο χρόνος. Γι’ αυτό και πριν την έναρξη της συνεδρίασης ξεκαθάρισε πως οι ομιλίες θα είναι αυστηρώς δεκάλεπτες.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:25

Πρωτιά Νομού Κιλκίς

Συντάκτης:

Είναι από τα ευχάριστα και αισιόδοξα, γι’ αυτό και πρέπει ν’ αναδεικνύονται. Στην ειδική συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου για το ΕΣΠΑ, κάνοντας ο νομάρχης Β. Μπαλάσκας τον απολογισμό για το Γ’ ΚΠΣ, τόνισε πως ήμασταν ο πρώτος νομός στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας σε απορρόφηση κονδυλίων και ένταξη έργων.

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 07:26

Τράπεζα ανθρωπιάς

Συντάκτης:

Γράψαμε κι άλλη φορά για το θεάρεστο έργο που προσφέρει η Τράπεζα Αίματος των Ακριτών Πολυκάστρου. Ωστόσο αξίζει πάντα ο δημόσιος έπαινος για όσους πρωτοστατούν και σε όσους συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους σε έργα κοινωφελή και θεάρεστα, με την ευκαιρία και της 57ης αιμοδοσίας που οργανώνει η τράπεζα την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στο «Σπίτι του Πόντου».
Η Τράπεζα ανθρωπιάς, όπως αξίζει να ονομάζεται, ιδρύθηκε το 1990 κι από τότε προσέφερε 4.172 φιάλες αίματος σε 1.808 συνανθρώπους μας σώζοντας ζωές.
Σήμερα αριθμεί 754 μέλη από το Πολύκαστρο και όλη της επαρχία Παιονίας.
Με το χέρι στην καρδιά: τι σημαντικότερο διαθέτει σήμερα το Πολύκαστρο στον τομέα της φιλαλληλίας;
* * *
Προφανώς και είναι πολλοί όσοι κατά καιρούς συνέβαλαν και προσέφεραν για τη λειτουργία της Τράπεζας. Ένας ξεχωρίζει ως πρωταθλητής στον αγώνα ανθρωπιάς. Βασίλης Αθανασιάδης το όνομά του.
Εμείς που τον γνωρίζουμε από τα χρόνια τα παλιά, απευθύνουμε ένα μεγάλο, όσο μεγάλο γίνεται, μπράβο.
Ο Βασίλης τιμά τον τόπο του όσο ελάχιστοι.

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 07:25

Να το δούμε κι αυτό…

Συντάκτης:

Ουδέν καλόν αμιγές κακού, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Και ιδού η εφαρμογή του στο Χέρσο. Με τόσο κοινωνικό και φιλολαϊκό προφίλ που επιδεικνύει ο Δήμαρχος Χέρσου ( μέχρι μειώσεις στα τέλη του δήμου για το 2009 αποφάσισε το συμβούλιο) αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να υποστεί την επίθεση φιλίας από τον Στέργιο Στρατέλη.
Εκλογές έρχονται οσονούπω και μέχρι κι αυτό μπορούμε να δούμε.
* * *
Πάντως ο Φίλιππας Κοτανίδης σχεδόν το λέει δημόσια. Την άλλη φορά θα ψηφίσω κι εγώ Ανθρακίδη.
Τώρα, ο Δήμαρχος πρέπει να τα σταθμίσει τα πράγματα. Κι αν σκεφτόταν να μην είναι υποψήφιος, έχει πλέον ισχυρό κίνητρο. Θα είναι η πρώτη φορά που θα εκλεγεί Δήμαρχος με την ψήφο του Φίλιππα.
* * *
Εξυπακούεται ότι θα εκλεγεί Δήμαρχος ο Χρ. Ανθρακίδης διότι όταν εκλέγεσαι έξι φορές, η έβδομη φαντάζει παιχνιδάκι.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 11:37

Στο Ναύπλιο

Συντάκτης:

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς είναι μεταξύ των διοργανωτών επιστημονικής διημερίδας για την «Αναγκαιότητα προστασίας της χλωρίδας της Πελοποννήσου. Δυνατότητες και προοπτικές» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008 στο ξενοδοχείο Amalia στο Ναύπλιο.
Στα αξιοσημείωτα ότι μεταξύ τω ομιλητών είναι και η κ. Ελένη Μαλούπα, επιστημονική υπεύθυνος του Βοτανικού Κήπου Κρουσίων.
Να κι ένας ακόμα καλός λόγος για ένα ταξίδι στο πανέμορφο Ναύπλιο.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 11:37

Άνοδος της ΔΑΚΕ

Συντάκτης:

Η ΔΑΚΕ έστειλε τα αποτελέσματα τω εκλογών για το ΠΥΣΠΕ και από τα οποία προκύπτει θεαματική άνοδος της δύναμής της τόσο στο Κιλκίς όσο και στην Παιονία. Έτσι στο Κιλκίς πήρε 278 ψήφους έναντι 224 του 2006, ενώ στην Παιονία οι 118 ψήφοι πριν δυο χρόνια αυξήθηκαν φέτος σε 132.
Η διπλή χαρά της ΔΑΚΕ οφείλεται στην αντίστοιχη μείωση της εκλογικής επιρροής της κύριας αντιπάλου, της ΠΑΣΚ. Όπου στο Κιλκίς από 220 ψήφους το 2006 κατήλθε στους 154 και  στην Παιονία από τους 81 κατήλθε στους 70.
Τι συνέβη σύντροφοι της ΠΑΣΚ;

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 11:36

Ζωοανθρωπονόσοι

Συντάκτης:

Έχουν αναχθεί σε μεγάλο πρόβλημα οι ζωοανθρωπονόσοι και είναι από τα δύσκολα που έχει να αντιμετωπίσει το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης.
Σε μια τελευταία μάλιστα σύσκεψη στην Αθήνα συμμετείχαν τόσο ο υφυπουργός Κ. Κιλτίδης, όσο και ο Νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 11:09

Ο Τερζενίδης για το ΟΠΑΑΧ

Συντάκτης:

Εντονη κριτική στο δήμαρχο Δοϊράνης άσκησε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Τερζενίδης, επισημαίνοντας πως ο δήμος βρίσκεται σε πλήρη ακινησία. Κι ενώ όλοι οι άλλοι δήμοι έχουν πάρει αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων για το ποια έργα θα εντάξουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ και εκπονούν τις σχετικές μελέτες, ο δήμος Δοϊράνης ούτε καν έχει συζητήσει με φορείς και δημοτικό συμβούλιο τις προτεραιότητές του για την ανάπτυξη της περιοχής.”

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 11:08

Αντιπαράθεση Καλπακίδη-Αϊδινίδη

Συντάκτης:

Είναι γνωστό πως ο πρώην δήμαρχος Δοϊράνης Δημήτρης Αϊδινίδης, στήριξε τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, τον –δεύτερο- Γιώργο Καλπακίδη, και κατάφερε να τον κάνει δήμαρχο. Όμως, από την πρώτη στιγμή βρέθηκε αντιμέτωπος με το φαινόμενο, η νέα δημοτική αρχή να τον κατηγορεί για μεγάλες οφειλές, που δεν την αφήνουν, εδώ και δυο χρόνια, να κάνει έργο.
Κι αυτό, παρά το γεγονός, πως σήμερα για τις οφειλές των τιμολογίων ζήτησε δάνειο (και μεγαλύτερο ποσό), ενώ οι οφειλές στον εργολάβο, παραμένουν οφειλές.
Προχθές, ο δήμαρχος κ. Καλπακίδης, επανέλαβε το επιχείρημα των χρεών σε συνέντευξή του στην ΤV100, οπότε, «πήρε ανάποδες» ο πρώην δήμαρχος και στο δημοτικό συμβούλιο, παρουσίασε καταστάσεις οφειλών, αλλά και χρηματοδοτήσεων ή έργων που άφησε παρακαταθήκη στον κ. Καλπακίδη, αποδεικνύοντας ο κ. Αϊδινίδης, πως τελικά όχι μόνο χρέη δεν τον άφησε, αλλά και πλεόνασμα.
Ο κ. Αϊδινίδης, σε αντίθεση με το μηδενικό έργο του κ. Καλπακίδη, παρουσίασε μια κατάσταση 27 έργων-δράσεων και 8 μελετών από την πρώτη δική του διετία, καθώς και 17 έργα που πληρώθηκαν από οριζόντιες χρηματοδοτήσεις. Και στο επανειλημμένο αίτημά του, να πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή λαϊκή συνέλευση, για να ειπωθεί η αλήθεια, «απάντηση» δεν παίρνει.