Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020, 12:45:06 πμ

Σχόλια

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:29

Στ’ Αμάραντα βλέπουν Σκόπια στην TV

Συντάκτης:

Εξαγριωμένος ήταν ο κάτοικος των Αμαράντων, Οδυσσέας Πασσαλίδης, όταν μας μετέφερε το παράπονό του.
«Εκεί που βλέπαμε στην τηλεόραση το κανάλι  ALPHA, τώρα βλέπουμε πεντακάθαρα έναν σταθμό των Σκοπίων. Στα ραδιόφωνά μας ακούγεται η Σκοπιανή προπαγάνδα. Αυτό το «φτωχό» κρατίδιο έστησε στα σύνορά του ισχυρούς πομπούς και εμείς δεν μπορούμε να στήσουμε έναν σωστό αναμεταδότη. Το είπα στο δήμαρχο Δοϊράνης και η απάντησή του ήταν πως στοιχίζει 4.000 ευρώ. Αλλού κι αλλού, όμως τα δίνουνε…»
Σ’ αυτόν τον κόσμο, η «φτώχεια» είναι πολύ σχετικό πράγμα.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 12:19

Ερωτήματα του Γαβριήλ

Συντάκτης:

Ο τακτικός αναγνώστης μας και καλός φίλος Γαβριήλ Κωνσταντινίδης διαμήνυσε τη διαμαρτυρία του και σπεύδουμε να δυναμώσουμε την φωνή του.
Στο Νέο Γυναικόκαστρο χάλασε ο αναμεταδότης της τηλεόρασης κι πάνε μέρες τώρα που το μισό χωριό δεν βλέπει τα κανάλια.
Κι αν αυτό είναι πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα, ιδού ένα άλλο που έχει την ιστορία του. Ανάμεσα στις περιοχές Τσιφλίκια και Αμπέλια είναι δυο ποτίστρες για τα ζώα του χωριού. Μόνο που το νερό στέρεψε εδώ και πολύ καιρό κι ενώ μπορούν οι αρμόδιοι να μεταφέρουν νερό από αλλού, καλυσιεργούν προς ζημία των κτηνοτρόφων.
Γιατί ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι; Γιατί δεν επεμβαίνουν εκείνοι που πρέπει;   Ρωτάει ο Γαβριήλ.
Περιμένουμε κι εμείς μαζί τους την απάντηση. Κι αν είναι έμπρακτη, ακόμα καλύτερα.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 12:18

Περί ΔΕΘ,ιπποδρομίου και αεροδρομίου

Συντάκτης:

Ερίζουν στη Θεσσαλονίκη για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ. Οι δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης ζητούν την χωροθέτηση της ΔΕΘ σε Σίνδο - Καλοχώρι. Ο Δήμαρχος της συμπρωτεύουσας έχει άλλη επιλογή, υπάρχει η λύση της Θέρμης - Μίκρας και σε κάθε περίπτωση, αν δεν τα βρουν υπάρχει και η πρόταση του Επιμελητηρίου Κιλκίς για μετεγκατάσταση στο νομό μας.
Καλά έκανε ο πρόεδρος Π. Τονικίδης και έστειλε την πρόταση, αλλά οι πιθανότητες να γίνει αποδεκτή είναι λίγο περισσότερες από τη μετεγκατάσταση του αεροδρομίου στην περιοχή του Πολυκάστρου!Και θυμόμαστε, εκεί κατά το 1994 ή ‘95 θα ήταν όταν το Κιλκίς διεκδικούσε - με τη βοήθεια του τότε Υπουργού ΜΑ-Θ Κώστα Τριαρίδη την χωροθέτηση σε παραποτάμια του Γαλλικού έκταση, στις Μάνδρες, του ιπποδρομίου που υποτίθεται επρόκειτο να λειτουργήσει στη Β. Ελλάδα. Και αρχικά ήταν να γίνει στο Καλοχώρι. Οπότε ξεσηκώθηκε κοτζάμ Νομαρχιακό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης και καταδίκασε - άκουσον άκουσον- τον κιλκισιώτη Υπουργό που δεν πολιτευόταν αμερόληπτα και ευνοούσε τη λύση των Μανδρών!
Γι’ αυτό λέμε: Καλή η προσπάθεια Παύλε, αλλά οι πιθανότητες να ευδοκιμήσει είναι από απειροελάχιστες έως μηδαμινές.
* * *
Δυστυχώς - κι αυτή είναι μια παράμετρος του δημόσιου διαλόγου περί την ανάπτυξη- η Θεσσαλονίκη πολλές φορές συμπεριφέρθηκε προς την δική της περιφέρεια - εμάς δηλαδή, όπως και τους άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας- με τη λογική που συμπεριφέρεται το Κέντρο, η Αθήνα, προς την κατ’ όνομα συμπρωτεύουσα. Λίαν συγκεντρωτικά δηλαδή.
Και θυμάται την περιφέρεια όταν πρόκειται να αναζητήσει νερό για την υδροδότησή της ή χώρους να στείλει τα σκουπίδια ή τα βιομηχανικά της απόβλητα.
Σιγά μην συναινέσει να στείλει τη ΔΕΘ ή το αεροδρόμιό της σε άλλο νομό….

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 11:59

Η εικόνα μας και το ΤΕΙ Κιλκίς

Συντάκτης:

Μας εντυπωσίασε ο διάλογος που αναπτύχθηκε στο διαδίκτυο, μετά το δημοσίευμα των εφημερίδων μας για τη δημιουργία νέου τμήματος στο ΤΕΙ Κιλκίς.
Η παρουσίαση του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα μας, προκάλεσε έναν διάλογο, με συμμετοχή νέων από όλη την Ελλάδα, που μάλλον θα πρέπει να μας προβληματίσει. Κι αυτό γιατί οι νέοι δεν μίλησαν κολακευτικά για το επίπεδο του ΤΕΙ Κιλκίς, για το πρόγραμμα σπουδών του, για την απουσία καθηγητών επιπέδου, για την ιστοσελίδα του, αλλά και για την εικόνα της πόλης του Κιλκίς, καθόλου ελκυστική, όπως αναφέρουν, για ένα νέο που θέλει να σπουδάσει.
Η υπόθεση του ΤΕΙ Κιλκίς είναι πολυσύνθετη, έχει πολύ δουλειά και δρόμο να διανύσουμε, για να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ας το πάρουν υπόψη τους οι φορείς αυτού του τόπου.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 11:58

Συνέλευση γαλάζιων

Συντάκτης:

Όπως συμβαίνει πάντα, στις εφημερίδες μας (ΠΡΩΙΝΗ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ) καταχωρίστηκαν αναλυτικά ρεπορτάζ από όσα διαμείφθηκαν στη νομαρχιακή συνέλευση της Ν.Δ στο Κιλκίς.
Με τις τοποθετήσεις σχεδόν όλων των στελεχών του ν. Κιλκίς που μίλησαν, με το γενικό κλίμα, με τις θέσεις της κεντρικής διοίκησης, με σχόλια και με όσα τέλος πάντων από την εκδήλωση της προπερασμένης Κυριακής  παρουσίασαν δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.
* * *
Η κριτική και οι συγκρίσεις με ανάλογα δημοσιεύματα  είναι δικό σας έργο, φίλοι αναγνώστες. Εμείς τιμήσαμε με τη δουλειά μας, το μισό ευρώ που πληρώνετε για να αγοράζετε τις εφημερίδες μας και να ενημερώνεστε. Πάνω σε όσα συμβαίνουν πραγματικά στο Κιλκίς. Και όχι πάνω σε όσα θα θέλαμε  να συμβαίνουν. Ή, το χειρότερο, πάνω σε όσα θα ήθελαν να συμβαίνουν κάποιοι που χρησιμοποιούν ορισμένες εφημερίδες που μετατρέπονται σε παπαγαλάκια τους.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 11:58

Να δούμε έργα

Συντάκτης:

Να εξηγούμαστε για να μην τρελαθούμε εντελώς σ’ αυτόν τον τόπο.
Η χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου αποφασίστηκε να γίνει στο οικόπεδο του στρατοπέδου Καραγιαννοπούλου, επειδή κρίθηκε ως η ταχύτερη λύση.
Μάλιστα λέχθηκε πως από τις αρχές του 2009 την Άνοιξη τέλος πάντων, μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή του Μεγάρου.
Όθεν, ετούτο το γαϊτανάκι με τις υπογραφές των υπουργών και τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων ας σταματήσει. Άνοιξη θα κριθούν όσοι επέκριναν τη λύση των δίδυμων ως χρονοβόρων κλ.π. και έβαλαν μπροστά τη λύση της μεραρχίας.
Μέχρι τότε ούτε πανηγύρια, ούτε θρηνωδίες. Έργο περιμένουμε.
Και σε τέσσερις πέντε μήνες τα ξαναλέμε.

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008 07:18

Χαλίτσιος: Είστε ΠΑΣΟΚ κ. Φραγγίδη

Συντάκτης:

Τον περιορισμό των απευθείας αναθέσεων, αλλά και το σταμάτημα των προστριβών για το θέμα αυτό, ζήτησε ο Γιώργος Φραγγίδης στο νομαρχιακό συμβούλιο, με την προτροπή να ασχοληθεί το συμβούλιο με σοβαρά θέματα, αναφέροντας και αυτά των αγροτών.
Δεν έχασε την ευκαιρία ο Κώστας Χαλίτσιος: «Μην χάνουμε την ουσία. Για τα προβλήματα των αγροτών ευθύνονται οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κι εσείς κ. Φραγγίδη δεν είστε ανεξάρτητος. Με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ βγήκατε, στέλεχός του είστε…»
Φραγγίδης: «Δε μίλησε κανείς για ανεξάρτητο συνδυασμό…».

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008 07:18

Πήγε να βγει κι από πάνω

Συντάκτης:

Διότι δεν το έχουν πολύ έτσι και διαμαρτυρηθεί η κομματική βάση να την αντιμετωπίζουν ως …προδότες!
Αυτό δεν έκανε κι ο κατά τα άλλα σεβάσμιος Χατζηγάκης;2 όταν πλήθυναν οι φωνές διαμαρτυρίας των Γαλάζιων του Κιλκίς τόλμησε να πει το εξής: Τι θέλετε δηλαδή να κάνουμε; να παραδώσουμε τα όπλα; Εμείς δεν παραδίδουμε τα όπλα. Όποιος θέλει ας τα παραδώσει…
Και τότε ξέσπασαν πάνω του οι Γαλάζιοι. Με πρώτο τον Γιώργο Γαβριηλίδη. : « Μην μας βάζετε εμάς τέτοια διλήμματα…»

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008 07:17

Για την ανεργία

Συντάκτης:

Δεν περιορίστηκαν μόνο στα τρέχοντα  (Βατοπέδιο ) και τα ημέτερα (Δικαστικό) θέματα οι νεοδημοκράτες που μίλησαν στην πρόσφατη νομαρχιακή συνέλευση στο Κιλκίς.
Ορισμένοι ανέπτυξαν καίρια προβλήματα του νομού. Η Ντίνα Συμεωνίδου  ξέφυγε από τη ρουτίνα των ημερών (και μηνών) και αναφέρθηκε το μείζον πρόβλημα της ανεργίας στο νομό, ειδικότερα της ανεργίας των γυναικών και επίσης στην άδικη και αντιπαραγωγική μεταχείριση του νομού στον αναπτυξιακό νόμο, όπου εντάχθηκε στην ίδια κατηγορία κινήτρων με το ν. Θεσσαλονίκης.

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008 07:03

Μήνυμα εμπόρων

Συντάκτης:

Με ηχητικό μήνυμα προς τους καταναλωτές και με τη φωνή του προέδρου του, Σταύρου Χατζηγεωργιάδη, ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς αντιδρά στα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, ζητώντας «φορολογική δικαιοσύνη, σύγχρονο και σταθερό φορολογικό πλαίσιο, όχι στους αιφνιδιασμούς, ναι στο αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ και απόσυρση του άρθρου 14 τώρα». Στο μήνυμά τους οι έμποροι προτρέπουν την κυβέρνηση να «ψάξει αλλού για φοροδιαφυγή και όχι στο νόμιμο στεγασμένο εμπόριο».