Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 4:28:56 μμ
etpa

Σχόλια

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008 10:51

Πόντιος… Σιναπλιώτης

Συντάκτης:

Το σύλλογο των «Ακριτών» συνόδευσε στην Αθήνα και στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, ο δήμαρχος Πολυκάστρου Δημήτρης Σμυδάκης.
Γιατί σας παραξενεύει. Εκτός από δήμαρχος, ο Σμυδάκης είναι κι ένας Σιναπλιώτης με… ποντιακή κουλτούρα.

Δυο από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να πάρει αυτό το διάστημα, ανέλαβε ο νομάρχης Κιλκίς Βαγγέλης Μπαλάσκας. Η πρώτη αφορά την προώθηση των μεγάλων οδικών δίκτυων του νομού μας και κυρίως με τους αυτοκινητόδρομους Θεσσαλονίκη-Προμαχώνα και Κιλκίς-Πολύκαστρο-Γουμένισσα.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:53

ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ στο Πολύκαστρο

Συντάκτης:
Το πρόγραμμα της ΚΕΔΚΕ για την επιχορήγηση της αστικής συγκοινωνίας αξιοποιεί ο δήμος Πολυκάστρου και ήδη ο δήμαρχος Δημήτρης Σμυδάκης και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ν. Κιλκίς Χαράλαμπος Μωυσίδης υπέγραψαν τη σύμβαση για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Ο δήμος θα πάρει από την ΚΕΔΚΕ το ποσό των 116.825 ευρώ για το πρόγραμμα, προς όφελος και των δημοτών των οικισμών του, αλλά και του ΚΤΕΛ. Κερδισμένοι  άπαντες και μπράβο στο Σμυδάκη, που με χρήματα της ΚΕΔΚΕ ενισχύει την επικοινωνία των κατοίκων των οικισμών από και προς Πολύκαστρο, προς όφελος και των επαγγελματιών της πόλης.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:53

Δεν στάλθηκε από νοσηλεύτριες Γουμένισσας

Συντάκτης:
Η επιστολή των νοσηλευτριών Γουμένισσας, που δημοσιεύσαμε, ήταν ένα κείμενο που παραδόθηκε στη διοίκηση και δεν ήταν προς δημοσίευση, μας διευκρίνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Γουμένισσας.
Προφανώς, η επιστολή δόθηκε στη δημοσιότητα από τη διοίκηση, στα πλαίσια του γνωστού «πολέμου» που ξέσπασε ανάμεσα στο διοικητή και τους εργαζομένους του νοσοκομείου.
Η αντιπαράθεση καλά κρατεί!
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:52

Ουσιαστικός διάλογος με γυναίκες από ΑΝ.ΚΙ

Συντάκτης:
Ουσιαστικός αποδεικνύεται ο διάλογος που αναπτύσσει το διάστημα αυτό ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κιλκίς Παύλος Πασσαλίδης με γυναίκες σε διάφορος οικισμούς του νομού, για την προοπτική επενδύσεων μέσω του προγράμματος ΟΠΑΑΧ.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:34

Περί γεφυροποιών και ψαράδων

Συντάκτης:
Χαριέστατο το ανέκδοτο του θρακιώτη φίλου μου, του Κώστα Πινέλη. αλλά …ημιτελές.
Ιδού το ανεκδιήγητο …ουραίον τμήμα του.
Αποφασίζουν που λέτε οι Θρακιώτες να ειδοποιήσουν τις τηλεοράσεις ότι έχτισαν τρίτοξη γέφυρα στην Σαχάρα και να σπεύσουν να την απαθανατίσουν.
Και όντως η κρατική τηλεόραση «συνέλαβε» επί του στηθαίου της γέφυρας τρεις Πόντιους να προσπαθούν να ψαρέψουν με καλάμι.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:33

Κλειστές οι τουαλέτες στη Δοϊράνη

Συντάκτης:
Την έντονη αντίδρασή του μετέφερε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Δοϊράνης Γιώργος Καραμπάτσος, για το γεγονός πως σε ένα τουριστικό μέρος, όπως η Δοϊράνη, οι δημοτικές τουαλέτες παραμένουν κλειστές εδώ και χρόνια.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:33

Υπήρξε πρόσκληση σε διάλογο;

Συντάκτης:
Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του δήμου Κιλκίς, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η Κοινωνία Πολιτών εξέδωσε τις θέσεις της για την ανάπτυξη του δήμου Κιλκίς.
Και πολύ ορθά έπραξε.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:12

Τρίτοξη η γέφυρα

Συντάκτης:
Πριν λίγο καιρό, ο φίλος Θεόφιλος Παγλαρίδης, γνωστός για το χιούμορ του και διάσημος «ανεκδοτάκιας», αφιέρωσε σε μένα και τον Παναγιώτη Φλωρίδη ένα ανέκδοτο σχετικό τη «θρυλούμενη» τσιγκουνιά των Θρακιωτών.
Σε ανταπόδοση, του αφιερώνω και εγώ με αγάπη, ένα ανέκδοτο  σχετικό με τους Πόντιους.
Σε μια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, ο Πρόεδρος, θέτει ένα βαρυσήμαντο θέμα.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:11

Διοικούν ήδη δυο χρόνια

Συντάκτης:
«Παρά την τρίχρονη καθυστέρηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής…» αναφέρει η δήμαρχος Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου, ξεκινά η κατασκευή του κτηρίου του ΙΚΑ.
Αν εκτιμά πως η περασμένη διοίκηση καθυστέρησε τρία χρόνια, καλώς και το επισημαίνει η κ. Δήμαρχος. Αλλά μήπως συνάμα θυμίζει στους δημότες πως και η ίδια ύστερα από σχεδόν δυο χρόνια βάζει μπροστά το έργο;