Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 8:37:36 μμ
etpa

Σχόλια

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008 12:52

Θωμάς μεν Αποστόλου δε

Συντάκτης: Eidisis.gr
Άντε να αποδείξουμε τώρα πως δεν είχαμε πρόθεση…Όταν στη ΓΝΩΜΗ του χθεσινού μας πρωτοσέλιδου βαφτίσαμε τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θωμά Αποστόλου σε Θωμά μεν,  Γραμμενά δε.
Επανορθώνουμε και να λείπουν τα …σχόλια.
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008 12:51

Αισιοδοξία

Συντάκτης: Eidisis.gr
Σε συνέντευξή του στο ΡΑΔΙΟ Επιλογές  ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Τερζίδης δήλωσε αισιόδοξος για δύο μεγάλα θέματα. “Είμαι για πρώτη φορά τόσο αισιόδοξος ότι το Δικαστικό Μέγαρο θα γίνει  και μάλιστα εκεί που πρέπει, είπε, επαναλαμβάνοντας ότι ο καταλληλότερος χώρος είναι η Μεραρχία.
Επίσης, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι εντός του επομένου έτους θα ολοκληρωθούν τα έργα ανάπλασης κι ο περιφερειακός στον Λόφο του Αγ. Γεωργίου. “Θα πρόκειται για ένα απ’ τα σημαντικότερα έργα, που θ’ αφήσουμε στις επόμενες γενιές, συνεχίζοντας αυτά που άφησαν σε εμάς οι παπούδες και οι πατεράδες μας, είπε·
Γιά να δούμε...
Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2008 08:11

Να οργανωθούμε

Συντάκτης: Eidisis.gr
Λοιπόν έχουμε και λέμε: Σήμερα ίσως βρεθεί ο υπουργός Άμυνας Βαγ. Μεϊμαράκης - ενδέχεται να έρθει ο υφυπουργός Τασούλας - στο Κιλκίς για να δει από κοντά και το  οικόπεδο της μεραρχίας,  όπου σύμφωνα με πληροφορίες,  προσανατολίζονται τώρα στην κυβέρνηση να χωροθετήσουν το Δικαστικό Μέγαρο.
Ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Σ. Τσιτουρίδης είδε την Κυριακή τον υπουργό Δικαιοσύνης και όπως μας δήλωσε μέσα στον Σεπτέμβριο θα συγκαλέσει ο Υπουργός σύσκεψη στην Αθήνα με νομάρχη, δήμαρχο και φυσικά βουλευτές.
Μέσα Σεπτεμβρίου συγκαλούν σύσκεψη με βουλευτές, νομάρχη και δήμαρχο και οι δυο σύλλογοι που «καίγονται» για το θέμα, ο δικηγορικός και ο σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων.
Άντε να  οργανωθούμε παιδιά μπας και καταλήξουμε σε καμιά πενταετία που θέλουμε το Δικαστικό...
Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2008 08:10

Κατάληψη

Συντάκτης: Eidisis.gr
Ξύπνησε η γυναίκα και βγήκε από το σπίτι της και τι να δει… δεκάδες , εκατοντάδες κυψέλες με μελίσσια να έχουν πλημμυρίσει την αυλή των σπιτιών στο Νέο Συράκο.
Χωρίς να έχει ρωτήσει κανέναν, ο μελισσοκόμος άπλωσε τα μελίσια του σε ιδιόκτητες εκτάσεις και δίπλα στα σπίτια.
Τρόμαξε  η κ. Αναστασία Μανωλή και τηλεφώνησε στην αστυνομία. Δήλωσαν αναρμοδιότητα και την παρέπεμψαν στη νομαρχία, στην Αγροφυλακή…
Επικοινώνησε μαζί μας και ζήτησε βοήθεια.
Όποια υπηρεσία είναι αρμόδια ας σπεύσει  Εντάξει, να βοηθήσουμε τους μελισσοκόμους Αλλά ουδείς δικαιούται να βάζει τα μελίσσια του σε ιδιόκτητα οικόπεδα και χωράφια χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη.

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2008 08:10

Νισάφι πια…

Συντάκτης: Eidisis.gr
Ανοίγει η ΔΕΘ και ως είθισται ο υπουργός Μεταφορών θα εξαγγείλει στ συμπρωτεύουσα προαστιακούς σιδηρόδρομους.
Μεταξύ αυτών θα ακούσουμε και τον προαστιακό προς το Κιλκίς.
Κάτι σαν την εκτροπή του Αχελώου.
Σε κάθε περίπτωση αν δεν ακούσετε τα περί προαστιακού στις  φετινές εξαγγελίες, μην στεναχωριέστε. Ή αναζητήστε τις περσινές δηλώσεις ή κάντε υπομονή μέχρι του χρόνου τέτοιο καιρό οπότε τα ίδια θα ακούσετε.
Νισάφι πια…
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 09:33

Ανέφικτοί στόχοι

Συντάκτης: Eidisis.gr
Για την εξαγγελία της ίδρυσης ή μάλλον της διεκδίκησης μεταπτυχιακού τμήματος, γράψαμε ήδη πολλά. Ωστόσο οι ανέφικτοι στόχοι δεν περιορίζονται μόνο εδώ.
Ιδού πως περιγράφεται, πάντα στην ανακοίνωση του δήμου Γουμένισσας, η θέση του συλλόγου Γουμενισσιωτών: «Ο Σύλλογος Γουμενισσιωτών πρότεινε την μετονομασία του νεοϊδρυθέντος τμήματος στην Πετρούσα Δράμας, από «Οινολογίας και τεχνολογίας ποτών» σε «Τεχνολογίας ποτών και τροφίμων» και την ίδρυση στη Γουμένισσα νέου τμήματος «Οινολογίας Αμπελουργίας». Ο Δήμαρχος υποστήριξε θερμά την πρόταση της εκ νέου υποβολής του φακέλου υποψηφιότητας και διαβεβαίωσαν όλοι ότι θα υποστηρίξουν σθεναρά την νέα αίτηση, ιδιαίτερα ο νέος πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κ. Π. Καρακολτίδης υποσχέθηκε την σύνταξη της απαιτούμενης μελέτης από το ΤΕΙ».
Πιστεύει κανείς ότι μπορεί να αποτελεί η παραπάνω θέση εφικτό στόχο της Γουμένισσας; Έχουμε την εντύπωση πως τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα…
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 09:33

«Κοιμηθήκαμε, δεν ενδιαφερθήκαμε, δεν συνεργαστήκαμε»

Συντάκτης: Eidisis.gr
Τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο. Όλα τουλάχιστον εξηγούνται. Και για το ανεκπλήρωτο αίτημα της ίδρυσης τμήματος ΤΕΙ Αμπελουργίας στη Γουμένισσα οι αιτίες είναι πασίδηλες. «Κοιμηθήκαμε, δεν ενδιαφερθήκαμε, δεν συνεργαστήκαμε».
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 09:32

Χ. Σπίγκος και Δευτεροβάθμια σε συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

Συντάκτης: Eidisis.gr
Η ΚΕΔΚΕ και ο δήμος Βέροιας διοργανώνουν Συνέδριο με θέμα «Σχολείο και Τ.Α.-Υποχρέωση ή Δημιουργία», την Παρασκευή και το Σάββατο, 26 και 27 Σεπτεμβρίου, στη Βέροια.
Σημαντική είναι η παρουσία του Κιλκίς στο Συνέδριο αυτό. Την πρώτη ημέρα, εισήγηση θα παρουσιάσει ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Χρήστος Σπίγκος και τη δεύτερη ημέρα εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Κιλκίς.
Έξω πάμε καλά!
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 09:22

Δημότης ή Κάτοικος του Χρ. Ανδρεανίδη

Συντάκτης: Eidisis.gr
Με συγκινεί το ποντιακό τραγούδι που περιέχει τον στίχο «στα ξένα είμαι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος» που φέρνει αστραπιαία στην σκέψη μου τα χρόνια της ξενιτιάς των Ελλήνων με τα χιλιοτραγουδισμένα τραγούδια  του Καζαντζίδη.
Δεν ξέρω με ποιο συνδυασμό μετά η σκέψη τρέχει στις λέξεις του τίτλου και κολλάει στο διαζευκτικό.
Άκουσα φίλους στην πόλη που κατοικώ να με ρωτούν «που ψηφίζεις?».
Άκουσα άλλους στον τόπο που ψηφίζω να με ρωτούν «που κατοικείς?».
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 08:53

Παραλαβή της αούτομπαν

Συντάκτης: Eidisis.gr
Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κιλκίς - Νέας Σάντας πέρασε από χίλια κύματα, αλλά τελικά ολοκληρώθηκε. Στις 15 Σεπτεμβρίου λοιπόν θα έρθει για να παραλάβει συμβολικά τον δρόμο ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας και συνάμα σε συνέντευξη τύπου θα ενημερώσει για την πορεία συνολικής ολοκλήρωσης του έργου που έχει δυο τμήματα ακόμα. Την υπόλοιπη μισή αούτομπαν (από Σάντα μέχρι κόμβο Εγνατίας) και τη διαδρομή από το κόμβο Μαυρονερίου μέχρι και την είσοδο του Κιλκίς που θα επαναδιαμορφωθεί.
Περισσότερα λίαν προσεχώς λοιπόν.