Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 11:39:20 πμ
etpa

Σχόλια

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 08:52

Σιγή τηλεγράφου

Συντάκτης:
Υπενθυμίζουμε επίσης στους συντρόφους του ΠΑΣΟΚ ότι χθες ήταν η επέτειος των γενεθλίων του. Πριν 34 χρόνια, στις 3 του Σεπτέμβρη 1974 υπογράφηκε και παρουσιάστηκε στο λαό η ιδρυτική του διακήρυξη.
Δε άξιζε μια ανακοίνωση, ένα μήνυμα, τέλος πάντων μια υπενθύμιση πως «και όμως κινείται»;

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 08:52

Συντονιστείτε

Συντάκτης:
«Λόγω έκτακτου γεγονότος», όπως μας πληροφορεί η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ αναβάλλεται η επίσκεψη του Γιάννης Μαγκριώτη στο Ν. Κιλκίς. Το πρόγραμμα και την είδηση της επίσκεψης έδωσε η Νομαρχιακή το μεσημέρι της Τρίτης. Και το πρωί της Τετάρτης ήρθε η αναβολή.
Μάλλον χρειάζονται καλύτερο συντονισμό οι σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ
Ο πρώην υπουργός και πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στα δημόσια έργα Γιάννης Μαγκριώτης  θα μας επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 15:52

Γιατί όχι και δοκτορά;

Συντάκτης:

Λοιπόν έχουμε και λέμε. Στη Γουμένισσα δεν ιδρύθηκε, όπως ζητούσε, τμήμα ΤΕΙ, αλλά ο Υπουργός Παιδείας - κρίμα, γιατί τον θεωρούσαμε από τα σοβαρότερα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου- Στυλιανίδης δεσμεύτηκε να εγκρίνει την ίδρυση στην πρωτεύουσα της Παιονίας μεταπτυχιακού τμήματος!
Σύμφωνα με το νόμο των πιθανοτήτων, αν ακολουθήσουν μια δυο ακόμα αρνήσεις από την πλευρά της Πολιτείας για ίδρυση απλών τμημάτων ΤΕΙ στη Γουμένισσα, προεξοφλείται πως το εν λόγω μεταπτυχιακό τμήμα θα χορηγεί, με δέσμευση του κ. Στυλιανίδη πάντα, και …διδακτορικούς τίτλους.

Μια και η άνοιξε η όρεξή μας όμως, διατυπώνουμε και μια ακόμη ρηξικέλευθη πρόταση. Αφού στη Γουμένισσα εγκρίνουν Μεταπτυχιακό, αν και δεν της δίνουν απλό τμήμα, να βρούμε άκρες στην Αθήνα ώστε αφού δεν κατασκευάζουν δικαστικό μέγαρο για τις ανάγκες του Πρωτοδικείου Κιλκίς να εγκριθεί για την πρωτεύουσα του νομού η κατασκευή παραρτήματος του Αρείου Πάγου.
Δεν μπορεί, όλο και κάποιος υπουργός θα βρεθεί να το υποσχεθεί…

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:13

Ευχάριστη έκπληξη από Πολύκαστρο

Συντάκτης:
Η δημοτική οργάνωση Πολυκάστρου του ΠΑΣΟΚ οργανώνει εκδήλωση στις 3 Σεπτέμβρη, για τα γεννητούρια του κόμματος και της Ιδρυτικής του Διακήρυξης.
Είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Μέσα στην απόλυτη ηρεμία και ανυπαρξία όλων των δημοτικών κομματικών οργανώσεων, στην ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ που δεν προχωρά, μια οργάνωση, αυτή του Πολυκάστρου, τολμά να κινηθεί.
Κι αυτό, τη στιγμή που άλλες Συντονιστικές δεν μπόρεσαν να συνεδριάσουν, εδώ και μήνες μετά την εκλογή τους, ούτε για την τυπική συγκρότησή τους σε σώμα.
* * *
Η επισήμανση αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Αφορά όλο το πολιτικό μας σύστημα. Και δεν είναι για να χαίρεται κανείς με αυτήν την κατάσταση. Η Δημοκρατία μας στηρίζεται στη σωστή λειτουργία των κομμάτων, που δυστυχώς τα ίδια τα ηγετικά τους στελέχη τα έχουν απαξιώσει με τις πράξεις τους, με τη στάση τους.
Χρέος των πολιτών είναι να αντισταθούν ακόμη και σ’ αυτήν την απαξίωση της πολιτικής, επιλέγοντας και στηρίζοντας κόμματα και πρόσωπα, που αξίζει να υπάρχουν δυνατά στην πολιτική σκηνή του τόπου και της χώρας.
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:12

Παρ’ ολίγον

Συντάκτης:
Συνήθως τα αίτια μιας πτώσης αεροπλάνου τύπου Τσέσνα οφείλονται σε ανθρώπινα αίτια, σε σφάλμα του πιλότου… Για τη συγκεκριμένο περιστατικό στην Κάρπη με το αεροπλάνο της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης και την  αναγκαστική προσγείωση που επιχείρησε ο πιλότος σε περιοχή της Κάρπης διεξάγεται ήδη έρευνα και θα μάθουμε  από τα πορίσματά της την αιτία που προκάλεσε το ατύχημα…»
Τάδε έφη Βασίλης Καραμπίδης, πιλότος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κρουσιων όταν ζητήσαμε τα …φώτα του για το ατύχημα στην Κάρπη.
Μάλιστα ο Βασίλης βρισκόταν εκείνη την ώρα (πρωί Δευτέρας) στην Πάρο όπου ταξίδεψε με αεροπλάνο Τσέσνα, όχι ακριβώς το ίδιο.
« Πριν δυο εβδομάδες πετάξαμε στη Σκιάθο με το ίδιο αεροπλάνο που προσγειώθηκε αναγκαστικά στην κάρπη. Πήγαμε δυο μέρες εκεί μμε τον Δήμαρχο Νεόφυτο Παπαδόπουλο» ααποκάλυψε ο Βασίλης. Και στην Πάρο με το ίδιο Τσέσνα ζήτησε να πετάξει ο Βασίλης, αλλά δεν ήταν διαθέσιμο.
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:11

Ζητείται διάθεση συνεργασίας

Συντάκτης:
Λοιπόν για να συνοψίζουμε και να δύνανται οι δύσμοιροι αναγνώστες - πολίτες του Κιλκίς να άγονται σε ασφαλή συμπεράσματα.
Για την χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς ( είδατε τι αγωνιστικός - ηρωικός  νομός είμαστε; Αγωνιζόμαστε επί μια 20ετία σχεδόν απλά και μόνον για να καταλήξουμε που θέλουμε να κατασκευαστεί το Μέγαρο) ισχύουν τα εξής:
Η πλευρά Κιλτίδη ανακοίνωσε προ πενταμήνου ότι η οριστική λύση ακούει στο όνομα στρατόπεδο πρώην μεραρχίας.
Από την πλευρά του βουλευτή Σ. Τσιτουρίδη ανακοινώθηκε προ διμήνου ότι τη λύση θα δώσει ο υπουργός τον οποίο προσκάλεσε ο κ. Τσιτουρίδης να επισκεφθεί το Κιλκίς.
Από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρός του συνεργάστηκε με το γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης (θα συνεργαστούν και τον Σεπτέμβριο) αχνο….υποδεικνύοντας ως λύση τις δίδυμες.
Κι εμείς;  Όπως θάλεγε κι ο Μάρτινν Λούθερ Κιγκ: «Έχουμε ένα όνειρο. Να δούμε τους δυο μας βουλευτές με τους καθ’ ύλην αρμοδίους να κάθονται σε ένα τραπέζι και να συνεργάζονται…»

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 04:07

Η βούληση των τοπικών κοινωνιών

Συντάκτης:
Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι δεσμεύσεις των βουλευτών της Ν.Δ. ότι προκειμένου για τον Καποδίστρια στην επερχόμενη αναθεώρηση θα γινόταν σεβαστή η βούληση των τοπικών κοινωνιών. Κι ήταν τόσο πειστικοί...
Τώρα, στην Αθήνα σχεδόν ...ψήθηκε ο νέος Καποδίστριας κι ακόμα - όχι σεβαστή δεν έγινε, αλλά - δεν ζητήθηκε η γνώμη των τοπικών κοινωνών.
Κι ο Παυλόπουλος επιμένει ότι πριν το νέο χρόνο θα έχει ψηφιστεί ο νέος διοικητικός χάρτης της χώρας.
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 04:05

Αποκλειστική αποκάλυψη

Συντάκτης:
Και φυσικά το ρεπορτάζ με την πρόταση του ΙΤΑ για τρεις δήμους στο ν. Κιλκίς με τον «Καποδίστρια 2» δημοσιεύτηκε αποκλειστικά στην εφημερίδα μας.
Στο φύλλο της Τετάρτης 27 Αυγούστου λοιπόν με τίτλο  ««Πατάτα» ο Καποδίστριας» αποκαλύψαμε και τον αριθμό και τα όρια των τριών δήμων. Σύμφωνα πάντα με την πρόταση του ΙΤΑ.
Ιδού λοιπόν ο νέος χάρτης των ΟΤΑ του νομού αν φυσικά υιοθετηθεί - δύσκολο το βλέπουμε - η πρόταση του ΙΤΑ.
Πιθανότερο θεωρούμε το σενάριο των τριών  δήμων, αλλά όπως συζητήθηκε στην ΤΕΔΚ Κιλκίς.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης ότι ληφθεί σοβαρότατα υπόψη η τελική πρόταση των ΤΕΔΚ.
Επομένως ναι μεν οι τρεις δήμοι είναι πιθανοί, αλλά επιμένουμε πως τα όρια θα είναι διαφορετικά. Εκείνος ο δήμος Χέρσου, Κρουσσών, Δοίράνης και Μουριών δεν καταπίνεται με τίποτα. Κι αμφιβάλλουμε αν υπάρχει ένας έστω από τους τέσσερις δήμους που να επιθυμεί παρόμοιο Καποδίστρια.
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 14:56

Μαύρισμα μετά τα έργα

Συντάκτης:
Την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου επέλεξε για τις καλοκαιρινές του διακοπές ο δήμαρχος Μουριών Σάββας Αργυρόπουλος κι αυτό όχι για να είναι ο… τελευταίος των Μοϊκανών στις ελληνικές παραλίες, αλλά γιατί ήθελε να δρομολογήσει το ξεκίνημα των έργων του. Κι αφού έγιναν οι δημοπρατήσεις και εγκαταστάθηκαν οι εργολάβοι, ο Σάββας την έκανε για λίγο μαύρισμα, έχοντας καλυμμένα και τα… μετόπισθέν του.
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 14:55

Στερνή τους γνώση…

Συντάκτης:
Με αφορμή την πικρή ιστορία της απώλειας του τμήματος ΤΕΙ Αμπελουργίας στη Γουμένισσα (διαβάστε και τη σημερινή ΓΝΩΜΗ) υπενθυμίζουμε στους πολιτικούς μας ότι και οι υποσχέσεις έχουν ..όρια. Και οφείλουν να διερευνούν εξαρχής αν η «δέσμευση» που αναλαμβάνουν δημόσια διαθέτει τα εχέγγυα της εκπλήρωσής της.