Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 9:04:44 πμ
etpa

Σχόλια

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:01

Πως λείπει ο γιατρός;

Συντάκτης:
Αναγνώστης της εφημερίδας μας πρόσεξε την απρέπεια και προσυπογράφουμε τη διαμαρτυρία του. «Μα καλά, τι είδους εγκυκλοπαίδεια του ποντιακού ελληνισμού είναι αυτή; Έχει μέσα ανθρώπους που δεν τους ξέρει ούτε η μάννα τους χωρίς ιδιαίτερη προσφορά και απουσιάζουν ονόματα προσωπικότητες που κοσμούν το ποντιακό  στοιχείο…» διαμαρτυρήθηκε ο φίλος. Κι όταν ζητήσαμε εξηγησεις, μας επέπληξε. «Δεν προσέξατε ότι δεν αναφέρουν το όνομα του  γιατρού, του Τάσου Αμανατίδη; Δυο φορές Δήμαρχος του Κιλκίς διετέλεσε, είναι από του πλέον καταρτισμένους στην ποντιακή ιστορία και λαογραφία ο γιατρός. Ποιος έκρινε ότι δεν έχει θέση στην εγκυκλοπαίδεια του ποντιακού ελληνισμού;» κατήγγειλε ο φίλος.
Eνώνουμε την φωνή μας. Και διατηρούμε σοβαρές αμφιβολίες για το συνολικό αποτέλεσμα του εκδοτικού εγχειρήματος
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 14:17

Εκλογές με νέο «Καποδίστρια»

Συντάκτης:
Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, χθες το πρωί στην Αθήνα και στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ για τη διοικητική μεταρρύθμιση, πως οι επόμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση θα γίνουν με βάση το νέο «Καποδίστρια».
Μέχρι τέλος του έτους, είπε, θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Οι ΤΕΚΔ και η ΚΕΔΚΕ να μας πουν τι βλέπουν και προτείνουν για το χωροταξικό. Δηλαδή, αν στο νομό Κιλκίς θα έχουμε 2, 3 ή 4 δήμους.
Το σίγουρο είναι πως στις εκλογές του 2010 δεν θα έχουμε 11 δήμους και μια κοινότητα στο νομό μας.
Οπότε, οι δημοτικοί μας άρχοντες ξεκινούν τα εκλογικά σενάρια, στη βάση του νέου σχεδίου Παυλόπουλου.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του!
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 14:15

«Τιτανομαχία» στο Κιλκίς

Συντάκτης:
Έτσι, λοιπόν, τι θα λέγατε αν στο διευρυμένο πλέον δήμο Κιλκίς, βλέπατε να συγκρούονται: Μπαλάσκας, Συμπιλίδης, Τερζίδης, Τονικίδης, ο υποψήφιος του ΚΚΕ και άλλα τυχών ανεξάρτητα σχήματα;
Δεν θα είχε ενδιαφέρον μια
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 14:14

Στον αγώνα οι αιγοπροβατοτρόφοι

Συντάκτης:
Απογοητευμένοι απ’ όλους και απ’ όλα, εμφανίζονται οι αιγοπροβατοτρόφοι του νομού Κιλκίς, η Συντονιστική Επιτροπή των οποίων προχωρά σε κινητοποίηση, το πρωί της Τετάρτης, στη νομαρχία Κιλκίς.
Σε μια εποχή που οι καταναλωτές προχωρούν σε μποϋκοτάζ του γάλακτος, για τις τιμές του, που έχουν πάρει τα ύψη, οι παραγωγοί μας βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο, αφού οι γαλακτοβιομηχανίες τους παίρνουν το προϊόν για ένα κομμάτι ψωμί.
Και κοντά σε όλα αυτά, οι άνθρωποι ακούν για μίζες εκατομμυρίων ευρώ από τη Siemens προς πολιτικά κόμματα και πολιτικούς.
Είναι να μην τρελαίνονται οι άνθρωποι;
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008 09:43

Φαρμακοποιός Κακοποίησε νοσοκόμα

Συντάκτης:
Φαρμακοποιός της πόλης προπηλάκισε και κακοποίησε νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Κιλκίς, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα με ανακοίνωση του σωματείου τους που υπογράφουν ο πρόεδρος Δημ. Τουρσίδης, ο γενικός γραμματέας Αχ. Καλεμκερίδης και όλα τα μέλη της διοίκησης (Νόπη Παπαδοπούλου, Βασίλειος Τριανταφυλλίδης, Ελένη Κομνηνού, Σοφία Καπαλτσίδου, Ιωάννης Ισαακίδης)
Ο φαρμακοποιός προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία για να θεωρήσει ιατρικές συνταγές και όταν «με κάθε ευγένεια» η νοσηλεύτρια τον παρέπεμψε στο αρμόδιο γραφείο και επειδή απουσίαζε για λίγα λεπτά η εκεί νοσηλεύτρια «εκνευρίστηκε και ακολούθως μπήκε στο γραφείο και άρχισε να σφραγίζει μόνος του συνταγές αν και αυτό απαγορεύεται. Στη σχετική υπόδειξη της συναδέλφου μας απάντησε και πάλι ασκώντας λεκτική και σωματική βία» αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου.
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση και κοινοποιούν τη  καταγγελία τους και στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κιλκίς, δηλώνοντας ότι θα σταθούν αρωγοί στη συνάδελφό τους που κακοποιήθηκε κατά την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός της.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται και το όνομα του φαρμακοποιού.

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008 09:42

Κόντρες στην ΠΑΣΚ Δασκάλων

Συντάκτης:
Τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του, λέει ο λαός, αλλά οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στο χώρο των δασκάλων δεν δείχνουν να το συμμερίζονται.
Εχουν που έχουν τα προβλήματά τους και την κυριαρχία της ΔΑΚΕ από απέναντι, κι αυτοί το έριξαν στη… φαγωμάρα.
Αρπάχτηκαν με άγριο τρόπο στη συνεδρίαση του συνδικαλιστικού τους οργάνου, οι Κώστας Ραμπίδης και Γιώργος Τσακαλοφίδης, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του τελευταίου από την ΠΑΣΚ.
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008 09:41

Εξηγήσεις από τους Πράσινους

Συντάκτης:
Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ θα περιοδεύσει σήμερα την αγορά του Κιλκίς και θα ενημερώσει και ενημερωθεί επί της ακρίβειας.
Του κλιμακίου ηγείται ο κ. Πρωτόπαπας. Αν θυμόμαστε καλά ο κ. Πρωτόπαπας διετέλεσε υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Επομένως μαζί με την καταδίκη της σημερινής ακρίβειας θα πρέπει:
Α. να εξηγήσει γιατί και η δική του κυβέρνηση δεν μπόρεσε να καταπολεμήσει την αισχροκέρδεια της αγοράς
Β. Να ενημερώσει τους πολίτες ποια είναι τα μέτρα πολιτικής καταπολέμησης της ακρίβειας που εισηγείται το ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα μέτρα κι όχι ευχολόγια.
Διότι και η Ν.Δ ως αντιπολίτευση διατύπωσε πολλά ευχολόγια για την ρύθμιση της αγοράς, αλλά σε τίποτα δεν ωφέλησαν τους πολίτες καταναλωτές τώρα που είναι κυβέρνηση.
Να αφήσουν λοιπόν όλοι τις ευχές και να ακούσουμε τις προτάσεις τους Αν θέλουν να είναι αξιόπιστος ο λόγος τους.
Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008 14:46

Στον υπουργό απασχόλησης

Συντάκτης:
Από …κεκτημένη ταχύτητα αναφέραμε χθες ότι το υπόμνημα της Ομοσπονδίας καπνοεργατοϋπαλλήλων Ελλάδος απευθύνεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Είναι προφανές εξάλλου από τα αιτήματα που προβάλλονται πως μόνο το υπουργείο Απασχόλησης θα μπορούσε να τα ικανοποιήσει. Προς την κ. Πετραλιά λοιπόν το υπόμνημα του πρόεδρου της Ομοσπονδίας και προέδρου του εργατικού κέντρου Γ. Ιωαννίδη.

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008 14:45

Καλώς έπραξαν

Συντάκτης:
Μπορεί ο επικεφαλής της μειοψηφίας Αθ. Τζούρτζος να βάλλει κατά του αντιδημάρχου Γουμένισσας Γ. Τρέγκα αλλά ο Δήμος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης απέστειλε ευχαριστήριο έγγραφο στο Δήμο Γουμένισσας για την προθυμία του να αποτεθούν στην χωματερή του δήμου σκουπίδια με τέσσερα απορριμματοφόρα των Αμπελοκήπων.
Πρόκειται για εξυπηρέτηση που έκαναν ορισμένοι δήμοι του νομού σε δήμους της συμπρωτεύουσας για να βοηθήσουν στην αποφόρτιση των δρόμων 2-3 ημέρες μέχρι να ανοίξουν η χωματερή των Ταγαράδων και ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης.
Και κατά την άποψή μας, πολύ ορθά έπραξαν. Και όφειλαν μάλιστα να το κάνουν ενημερώνοντας και τη μειοψηφία για να μην πλανάται η εντύπωση πως εν κρυπτώ αποφάσισαν.
Ειδικά οι δήμοι της Παιονίας θα είχαν κάθε λόγο να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους στη συμπρωτεύουσα καθώς από εκεί ζητούν τη μόνιμη λύση της απόθεσης των δικών τους απορριμμάτων
Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008 14:45

Γεύμα Πινέλη

Συντάκτης:
Πήρε –επιτέλους- το εφάπαξ του ο… συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος Κώστας Πινέλης και κάλεσε φίλους (κυρίως) από τον εργασιακό του χώρο, και το δήμαρχο Κιλκίς βεβαίως, για να το γιορτάσει.
Το τραπέζι που στήθηκε στο «Μπλόκο», με τη φροντίδα του Στέφανου Μισαηλίδη, είχε όλα τα καλά του Θεού, αλλά κυρίως κέφι και καλή καρδιά. Στο τέλος και λίγη πολιτική κόντρα Πινέλη-Τερζίδη. Όχι που θα συγκρατιώντουσαν!
Κώστα, νάσαι γερός και να σε χαίρονται φίλοι και οχτροί!