Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 12:27:11 μμ
etpa

Σχόλια

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008 15:03

Γιατί ρυπαίνουν;

Συντάκτης:
Και πολύ καλά κάνουν κι έρχονται για να τους απολαμβάνει και η επαρχία τους δημοφιλείς τραγουδιστές. Ωστόσο είναι απογοητευτικό πόσο λίγο σέβονται το περιβάλλον και εν τέλει τους πολίτες ενός τόπου εκείνοι - οι μάνατζερ ή τα γραφεία προώθησης ή όπως τέλος πάντων λέγονται- που οργανώνουν τις συναυλίες αυτές. Η παράνομη αφισοκόλληση σε κολόνες και δέντρα δείχνουν τουλάχιστον ασέβεια και ασυνέπεια στον πολιτισμό που υποτίθεται ότι υπηρετούν.
Κρίμα. Και δυο φορές κρίμα που δεν υπάρχει κάποιος να προστατεύει τους πολίτες από τις αυθαιρεσίες αυτές.

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008 15:02

Περαστικά στα …παιδιά

Συντάκτης:
Όταν εμείς σε αποκλειστικά ρεπορτάζ αποκαλύπταμε  όσα διαμείφθηκαν στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ , στα τέλη του περασμένου χρόνου, και την πρόταση για δυο ή το πολύ τρεις δήμους στο Ν. Κιλκίς σε εκείνη την ουσιωδέστερη μέχρι τώρα συζήτηση για το νέο Καποδίστρια, κάποιοι μονίμως «νυχτωμένοι στον κάμπο» περίπου μας κατηγόρησαν ότι προεξοφλήσαμε το αποτέλεσμα του διαλόγου που δεν ξεκίνησε επίσημα κ.ο.κ.
Τώρα που διαβάζουν τα ρεπορτάζ των αθηναϊκών εφημερίδων στα οποία καταγράφονται εκείνες ( οι ίδιες δηλαδή) οι προτάσεις (για το ν. Κιλκίς) μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι αντιγράφοντας εκ του ασφαλούς τις «έγκυρες» πληροφορίες.
Τους ευχόμαστε στον τρίτο Καποδίστρια να ξυπνήσουν έγκαιρα από τον καθημερινό ύπνο τους και να δουλέψουν καταγράφοντας τι συμβαίνει δίπλα τους.
Κι όχι αυτά που πολύ θα ήθελαν να συμβούν.

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008 15:01

Πολυεπίπεδη διαμάχη

Συντάκτης:
Λέμε τώρα, με το νέο Καποδίστρια προβλέπονται τρεις δήμοι. Ένας με έδρα το Κιλκίς, ένας με έδρα το Πολύκαστρο και ο τρίτος της Παιονίας με έδρα την ….;
Κι όχι τίποτε άλλο. Και η Γουμένισσα και η Αξιούπολη διαθέτουν γαλάζιους δημάρχους. Με τον έναν ( λέγεται και Στέλιος) να ανήκει στους φαν του Κιλτίδη και την άλλη ( χαίρε Σόνια) να κινείται στη σφαίρα επιρροής, ούτως ειπείν, του Τσιτουρίδη.
Ε, ρε γλέντια που θα γίνουν….
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 14:07

Τρίτος δήμος το Πολύκαστρο;

Συντάκτης:
Ολες οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών εμφανίζουν ως δεδομένο το σενάριο ο δήμος Πολυκάστρου να διασώζεται με το νέο «Καποδίστρια», αποτελώντας τον τρίτο δήμο του νομού, παίρνοντας μαζί του και το δήμο Πικρολίμνης.
Μάλιστα, μαθαίνουμε πως ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Πολυκάστρου εθεάθη στην πλατεία Πολυκάστρου, μαζί με παρέα Νεοδημοκρατών, όπου συζητούνταν αυτό ακριβώς το σενάριο.
Κάνει ανοίγματα ο Σισμανίδης; Ο φίλος του ο Κουλίνας τι λέει;
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 14:07

Ηρωικές εποχές

Συντάκτης:
Λέμε επίσης «υποτίθεται θάρθει ο Υπουργός» διότι κυκλοφόρησαν πάλι πληροφορίες από την πλευρά του έτερου Καππαδόκη - είναι κιόλας- του βουλευτή και υφυπουργού Κ. Κιλτίδης δηλαδή ότι μέσα στο Σεπτέμβριο το θέμα θα κλείσει οριστικά με επιλογή του στρατοπέδου της Μεραρχίας, όπως εξάλλου είχε ανακοινώσει ο κ. Κιλτίδης.
Κι ύστερα θεωρούμε πως εκείνες οι …ηρωικές μέρες της αντιπαράθεσης Παπαδοπουλου - Περτσινίδη πέρασαν ανεπιστρεπτί.
Τότε που έστελνε ο ένας γκρέιτερ σε ένα χωριό και διέταζε την αποχώρηση (του γκρέιτερ) ο άλλος για να μην πιστωθεί πολιτικά το έργο στον αντίπαλό του.

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 14:06

Μην τον είδατε τον Υπουργό

Συντάκτης:
Και να θέλουμε να αγιάσουμε δεν μας αφήνουν. Υποτίθεται πως επίκειται επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης στο Κιλκίς για να αποφασίσει - καθώς οι εδώ τοπικοί μας άρχοντες και εκπρόσωποι και αντιπρόσωποι αδυνατούν να συνεννοηθούν και να συμφωνήσουν- την χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου.
Λέμε υποτίθεται διότι η σχετική ανακοίνωση δεν προήλθε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά, αν δεν κάνουμε λάθος, από το γραφείο του κ. Τσιτουρίδη.
Επειδή πέρασε τρίμηνο από τότε, μήπως πρέπει να υπενθυμίσουμε στον υπουργό - αν ξέρει τίποτε- πως δεν χωρεί νέα καθυστέρηση;

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 14:05

Αντίδραση γιοκ

Συντάκτης:
Από το τέλος Ιουλίου γράψαμε στην ΠΡΩΙΝΗ για την ίδρυση τμήματος οινολογίας στο ΤΕΙ Δράμας και επισημάναμε ότι με την απόφαση αυτή πηγαίνει «περίπατο» η προοπτική λειτουργίας ανάλογου τμήματος (Αμπελουργίας, όπως εξαγγέλθηκε) στη Γουμένισσα.
Πέρασε σχεδόν ένας μήνας και επίσημη αντίδραση από οποιοδήποτε φορέα της πόλης και της περιοχής δεν εκφράστηκε. Προφανώς δεν θεωρούν σημαντική την εξέλιξη.
* * *
Εκτός κι αν είναι απασχολημένοι  οι εκεί τοπικοί παράγοντες)  με την ….χωροθέτηση του τμήματος ΤΕΙ οψέποτε (κι αν ποτέ) ιδρυθεί.
Τα συνηθίζουμε ετούτα τα …σχωρεμένα εμείς στο κλεινόν Κιλκίς.

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:32

Πάμε Κρούσια και EcoFestival

Συντάκτης:
Είναι η πρώτη φορά που στα Κρούσια και στο ομώνυμο ξενοδοχείο της Ποντοκερασιάς θα οργανωθεί ένα εξαιρετικό τριήμερο εκδηλώσεων, με μουσικές συναυλίες και διάφορες εκθέσεις, με γενικό τίτλο EcoFestival, στον πανέμορφο χώρο του ξενοδοχείου.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 29 έως την Κυριακή 31 Αυγούστου.
Οργανωτής και «ψυχή» όλου αυτού του τριημέρου είναι ο πολιτικός μηχανικός Νίκος Σπυρλιάδης, υπεύθυνος για τις όμορφες στιγμές που θα ζήσετε στην κορυφή των Κρουσίων.
Πάμε Κρούσια, λοιπόν.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:31

Στον Πατριάρχη ο Δ. Σμυδάκης

Συντάκτης:
Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Πολυκάστρου Δημήτρης Σμυδάκης, συνοδεύοντας τα μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών της πόλης του.
Ο δήμαρχος και οι Μικρασιάτες Πολυκάστρου είχαν συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος τους υποδέχτηκε με πολύ θέρμη.
Το θέμα είναι πως μόλις έφυγε ο Σμυδάκης από το δήμο του, αυτός κινδύνεψε να καεί από δυο μεγάλες πυρκαγιές!
Συμπέρασμα: Οι Πολυκαστρινοί δεν πρέπει να επιτρέπουν στο δήμαρχό τους να απομακρύνεται και πολύ πολύ από τον τόπο τους…

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:02

Με υπογραφή Σεργιαννίδη στον ΠΑΟΚ

Συντάκτης:
Μεγάλο προπονητικό κέντρο σχεδιάζει η διοίκηση Ζαγοράκη του ΠΑΟΚ στην περιοχή του Μελισσοχωρίου.
Τη μελέτη για το προπονητικό κέντρο ετοιμάζει ένας καθαρόαιμος ΠΑΟΚτσής, ο βιομήχανος του Κιλκίς Βασίλης Σεργιαννίδης και η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει γρήγορα., με στόχο του χρόνου η προετοιμασία της ομάδας να ξεκινήσει εκεί.
Με υπογραφή και ποιότητα Σεργιαννίδη η υποδομή του ΠΑΟΚ.