espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 7:14:06 μμ

Σχόλια

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010 17:05

Αποκατάσταση του Σάββα

Συντάκτης:
Εν δόξη και τιμή παρέστη και συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο Σάββας Τσιτουρίδης.
Κι όταν με το καλό ολοκληρωθούν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης των ομολόγων και διακριβωθεί ότι ο υπουργός Απασχόλησης τότε δεν είχε καμιά εμπλοκή, τότε  θα υπάρξει και η πανηγυρική αποκατάστασή του στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Αν και καλά θα έκανε ο πρόεδρος του κόμματος να σταματήσει τις αόριστες απειλές και προειδοποιήσεις στα «βαρίδια» του κόμματος.
Τα βαρίδια έχουν ονόματα. Κι όσο δεν τα ονοματίζει τόσο αντί να καθαρίζει, θα θολώνει τα νερά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010 17:04

Αναπάντητα ερωτήματα

Συντάκτης:
Στους δρόμους και σήμερα οι εργαζόμενοι. Το τσουνάμι των εργασιακών και ασφαλιστικών …μεταρρυθμίσεων με συνταγή ΔΝΤ, έχει ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής και του πλέον καλοπροαίρετου υποστηρικτή της ανόρθωσης της χώρας.
Διότι κοντά σε μέτρα που ούτως ή άλλως όφειλε η χώρα να λάβει και κακώς χρειάστηκε να τα επιβάλει το μνημόνιο, συμπεριλήφθηκαν στις απορρυθμίσεις και σειρά μέτρων που δεν συνάδουν με τη ratio της επιδιωκόμενης εξυγίανσης των δημοσιονομικών της χώρας.
Σε τι θα ωφεληθούν τα δημόσια οικονομικά αν μειωθεί στο μισό η αποζημίωση των εργαζομένων σε περίπτωση απόλυσης; Διερωτάται κάθε πολίτης και απάντηση δεν λαμβάνει.
Εκτός αν θεωρείται απάντηση η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μέσω των φτηνών απολύσεων.
Ναι, κανείς δεν αντιλέγει να καταργηθούν οι συντάξεις στα 45 και στα 50. Αλλά αν οι πρόωρες είναι το πρόβλημα, γιατί αυξάνεται το παραδεκτό όριο των 35 ετών;
Και ο κατάλογος των ερωτημάτων πάει μακριά…Γιατί;
Σ’ επίκεντρο των πολιτικών-αυτοδιοικητικών εξελίξεων και ζυμώσεων εξελίσσεται ο όμορφος χώρος της κεντρικής πλατείας Πολυκάστρου. Φαίνεται πως οι υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί εμπνέονται από τα χρώματα και τα σχήματα του σιντριβανιού της πλατείας και γι’ αυτό οι συναντήσεις και οι επαφές τους είναι καθημερινές στις καφετέριες της πλατείας.
Ευτυχείς οι ιδιοκτήτες των καταστηματαρχών, που μέχρι τις εκλογές θα βλέπουν τις καφετέριές τους κάθε βράδυ γεμάτες.
Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010 02:46

Τα κριτήρια

Συντάκτης:
Τα κριτήρια για την επιλογή του αντιπεριφερειάρχη έθεσε ο Παν. Ψωμιάδης στη συνάντησή του με τα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Ιδού τα δυο πρώτα:
Να αντέχει τα χούγια του Ψωμιάδη
-Να αντέχει να δουλεύει μέχρι και 20 ώρες την ημέρα
Πάλι καλά που δεν έθεσε και το τρίτο: Να καβαλάει και άλογα ο μέλλων αντιπεριφερειάρχης.
Ή το τέταρτο: Να τραγουδάει επαρκώς την «μαντουμπάλα»
Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010 02:44

Πρώτα πληρώνουμε

Συντάκτης:
Γενική η διευκρίνιση καθώς οι υποψηφιότητες στους δήμους του νομού ανακοινώνονται αφειδώς, ώστε σε λίγο καιρό έτσι και ρίξεις πέτρα πίσω σουν, είτε υποψήφιο δήμαρχο θα πετύχεις είτε εν ενεργεία πρόεδρο.
Λοιπόν, μεταξύ των άλλων μελημάτων τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι να φροντίσουν την εξόφληση πιθανών οφειλών τους στους δήμους, ούς προτίθενται να διεκδικήσουν.
Διότι να θέλεις να γίνεις δήμαρχος και συνάμα να χρωστάς  μερικές  χιλιάδες ευρώ, ούτε νόμιμο είναι ούτε ηθικό.
Γι’ αυτό λέμε, πάντα γενικώς και αορίστως: Πληρώνουμε πρώτα κι ύστερα διεκδικούμε. Αλλιώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της γελοιοποίησης
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 14:37

Εδώ θα μείνει. Εμείς θα φύγουμε

Συντάκτης:
Διέψευσε μετά βδελυγμίας  η Ζίμενς τις πληροφορίες ότι αποσύρεται από την αγορά της Ελλάδος.
Εξάλλου πιθανότερο είναι να αποσυρθεί η Ελλάδα από την ελληνική αγορά παρά η Ζίμενς.
Πως το είπε ο Κώστας Κιλτίδης; «Εγώ εδώ θα είμαι. Αν η Ν.Δ. με θέλει, ξέρει που θα με βρει».
Αλλά δεν έμεινε μόνο στα λόγια ο βουλευτής.  Μια εβδομάδα μετά την ανεξαρτητοποίησή του έστειλε μηνύματα:
Α. Δήλωσε σε όλους τους τόνους πως στηρίζει αναφανδόν Μπαλάσκα στο Δήμο Κιλκίς
Θα στηρίξει Λιάρτση ή Λαπόρδα στο δήμο Παιονίας
Και τρίτον, προχθές στο Εργατικό Κέντρο, με την μαζική παρουσία των στελεχών του πολιτικού του γραφείου στη σύσκεψη με τον Παν. Ψωμιάδη, έστειλε το μήνυμα πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα στηρίξει όλες τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας.
Εν τέλει ο Κιλτίδης εμπράκτως θέλει να εμπεδώσει στα μάτια των ψηφοφόρων της Ν.Δ. ότι «Το δεξιόστροφο Κιλκίς έχει τον δεξιό βουλευτή που επιθυμεί».
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 14:35

Μόνος του αποφάσισε

Συντάκτης:
Την απόφαση να κατέβω στις εκλογές της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας την είχα πάρει εδώ και καιρό. Απλά την ανακοίνωσα τώρα. Ήταν δική μου η απόφαση!
Το είπε στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, το επανέλαβε και στα κομματικά στελέχη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, την Τετάρτη στο Κιλκίς.
Είναι αλήθεια ότι στην Ρηγίλλης δεν χάρηκαν και ιδιαίτερα από την αυτοτέλεια του Πανίκα στη λήψη των αποφάσεων, αλλά όταν κοτζάμ Καραμανλής δεν μπορούσε να κάνει ζάφτι τον Ψωμιάδη, σιγά μην επιχειρούσε να τον χαλιναγωγήσει ο Σαμαράς.
Ούτε κατά διάνοια. Έτσι απλώς προσπάθησε η Ρηγίλλης να ελέγξει όσο μπορούσε τα πράγματα, να μην φανεί ότι τρέχει πίσω από τον Ψωμιάδη.
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 14:34

Δικός του και ο αντιπεριφερειάρχης

Συντάκτης:
Όπως π.χ. στην περίπτωση των αντιπεριφερειαρχών. Ο Ψωμιάδης δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι θα τους ορίσει ο ίδιος. Η Ρηγίλλης ενοχλήθηκε και μαζί κάποιοι νομάρχες της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.
Γι’ αυτό και συγκλήθηκε η σύσκεψη με τον Μιχαλολιάκο και τους γαλάζιους νομάρχες με τον Ψωμιάδη στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα.
Και κάπως έτσι λύθηκε το πρόβλημα. Δηλαδή ο Πόντιος έκανε την χάρη στη Ρηγίλλης να δηλώσει ότι θα ακούσει και τις προτάσεις των κομματικών και των βουλευτών, αλλά, όπως διευκρίνισε: «Η τελική απόφαση θα είναι δική μου. Να ταιριάζουν τα χούγια μας και να αντέξει στους δικούς μου ρυθμούς. Μπορεί αν χρειαστεί να δουλέψουμε 20 ώρες την ημέρα…» είπε στα κομματικά στελέχη του Κιλκίς.
Δεν χαλιναγωγείται εύκολα ο Ψωμιάδης,…
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 14:34

Ελαφρές εκστρατείες

Συντάκτης:
Δικαίωμα του κ. Ψωμιάδη και του κάθε αυτοδιοικητικού στελέχους είναι να διακηρύσσει την πολιτική αυτοτέλειά του. Ακόμα κι όταν, όπως ο κ. Ψωμιάδης, συγκαλεί συσκέψεις με τα κομματικά στελέχη της Ν.Δ. αλλά συνάμα ζητεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας!
Οι πολίτες συνήθισαν τόσο πολύ τη διγλωσσία ώστε  αν αποτελούσε το μόνο αμάρτημα των πολιτικών  θα τους συγχωρούσε άνευ ετέρου.
Εκείνο που προκαλεί το κοινό αίσθημα είναι η ελαφρότητα με την οποία διεξάγεται ο προεκλογικός αγώνας. « Ήρθα να σας δω. Ας αφήσουμε για αργότερα τα θέματα και τα προβλήματα» ακούει ο πολίτης και σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει: Ωχ, αδελφέ, από μένα περιμένεις να λύσω εκείνα που  δεν σου έλυσαν οι προηγηθέντες;
Διότι χρόνος για ουσιαστική συζήτηση δεν θα υπάρξει. Επιφάνεια, εντύπωση, εικόνα είναι οι μαγικές λέξεις κάθε προεκλογικής εκστρατείας στους ελαφρούς καιρούς μας. Με στόχο την υποκλοπή της ψήφου.
Δυστυχώς.