Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, 9:03:07 μμ
etpa

Σχόλια

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 12:53

O τοπικός τύπος και οι δήμοι

Συντάκτης:
Δελτίο τύπου μας έστειλε ο δήμος Δοϊράνης για την ένταξή του στις διαδικτυακές πύλες. Μέχρι τώρα ΟΛΕΣ οι ανακοινώσεις του δήμου Δοϊράνης δημοσιεύθηκαν ΑΥΤΟΥΣΙΕΣ από τις εφημερίδες μας, κι έτσι θα συνεχίσουμε. Γιατί ο κάθε δήμος ανήκει πρωτίστως στους δημότες και αυτούς οφείλουμε να τους σεβόμαστε και να τους στηρίζουμε.
Την ίδια συμπεριφορά όμως απαιτούμε και από τους δήμους προς τον τοπικό τύπο.
Για παράδειγμα, ενώ προβάλλαμε με τον καλύτερο τρόπο, και πριν και μετά, το τουρνουά βετεράνων ποδοσφαιριστών που οργάνωσε ο δήμος Δοϊράνης, στέλνοντας μάλιστα και τον υπεύθυνο των αθλητικών μας στο Δροσάτο και στη διοργάνωση, για την καλύτερη κάλυψη, κι ενώ το ίδιο θετική ήταν η στάση όλου του τοπικού τύπου προς τη διοργάνωση αυτή, εντελώς μικρόψυχα, με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Δοϊράνης ευχαρίστησε για την προβολή της διοργάνωσης, ένα τηλεοπτικό κανάλι κι ένα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και μια εφημερίδα του νομού μας..!
Γιατί τώρα τα δελτία τύπου δεν τα στέλνει μόνο στα τρία αυτά μέσα και απευθύνεται σε όλο τον τοπικό τύπο;
Δεν περιμένουμε «ευχαριστώ» από κανέναν, γιατί κάνουμε το αυτονόητο, δηλαδή σωστά τη δουλειά μας. Περιμένουμε όμως το στοιχειώδη σεβασμό γι’ αυτό που κάνουμε.
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 12:52

Πανομοιότυπα

Συντάκτης:
Την ίδια ημέρα έφθασε στα γραφεία μας και η ανακοίνωση του δήμου Γαλλικού για την ένταξή του στη διαδικτυακή πύλη, που είναι πανομοιότυπη με αυτή του δήμου Δοϊράνης.
Προφανώς οι ανακοινώσεις έχουν γραφεί από την εταιρεία που ανέλαβε το πρόγραμμα για όλους τους δήμους.
Ας προσέξουν. Μη μας στείλουν το ίδιο κείμενο 11 φορές!
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 12:52

Εξαιρέσεις

Συντάκτης:
Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφουν τα στελέχη του Κ.Κ.Ε. την εμπειρια τους από τις επισκέψιες σε εργοστάσια του νομού με σκοπό να μιλήσουν με τους εργαζόμενους.
Ρωτήσαμε λοιπόν αν κατάφεραν να μιλήσουν - σε κάποια ούτε να περάσουν την πύλη δεν μπόρεσαν και αλλού τους απείλησαν ακόμα κι όταν προσπάθησαν να μοιράσουν φυλλάδια με τις θέσεις του κόμματος μέσα στον αύλειο χώρο- αν τέλος πάντων υπήρξαν και περιπτώσεις εργοστασίων όπου τους επιτράπηκε να μιλήσουν με τους εργαζόμενους μέσα στους χώρους εργασίας.
Ε, λοιπόν υπήρξαν τέσσερα εργοστάσια όπου έπραξαν ανεμπόδιστα το πολτικό τους έργο: Τιμής ένεκεν τα αναφέρουμε: ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΚΙΛΚΙΣ, ΠΡΕΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ, ΚΟΝ.Β.Α κα ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ.
Να μην γράφουμε μόνο τα στραβά..
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 10:02

Οι μετανάστες της εκπαίδευσης

Συντάκτης:
Μερικές χιλιάδες οικογένειες Ελλήνων μετακομίζουν καθώς τα παιδιά τους εισήχθησαν σε σχολές μακριά από τα σπίτια τους και χρειάζεται να βρουν και να επιπλώσουν σπίτια για τους νέους φοιτητές.
Η οικονομική αιμορραγία που υφίστανται είναι απίστευτη. Ιδιαίτερα στους καιρούς μας όπου η ακρίβεια γονάτισε ακόμα και τη λεγόμενη μεσαία τάξη. Πόσο μάλλον εργάτες και αγρότες που κυριολεκτικά αδυνατούν πλέον να σπουδάσουν τα παιδιά τους.
Η δωρεάν παιδεία ήταν κάποτε μια κοινωνική σημαία που κατάντησε στους καιρούς μας ένα κουρέλι.  Υπάρχουν πολλά παιδιά που είτε περιστέλλουν τις φιλοδοξίες τους, είτε προσανατολίζονται εκεί που μπορούν οικονομικά να σπουδάσουν.  
Χώρια που μια θέση στο πανεπιστήμιο κοστίζει πανάκριβα για να την κατακτήσεις λόγω της παραπαιδείας.
Αλλά ποιος να  ασχοληθεί με τις πληγές αυτές; μήπως οι πολιτικοί των δυο κομμάτων εξουσίας; Σάμπως αυτοί δεν είναι που με τις πράξεις ή παραλείψεις τους δημιούργησαν ετούτο το κακό στην ελληνική κοινωνία;
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 10:01

Ελα μαζί μας!

Συντάκτης:
Μπορεί η συνάντηση στο δημαρχείο του Χέρσου να ήταν για τη δασοπροστασία των δήμων Χέρσου και Μουριών, αλλά αυτό που κυριάρχησε στο περιθώριο της σύσκεψης ήταν ο νέος «Καποδίστριας».
Τα πειράγματα του δημάρχου Μουριών Σάββα Αργυρόπουλου προς τον του Χέρσου Χρίστο Ανθρακίδη, πολλά και αιχμηρά.
Βλέπετε, ο Χρίστος έχει τη δυνατότητα να κοιτά προς δυο κατευθύνσεις, και προς Μουριές και προς Κιλκίς…
- “Λίμνη έχεις;”, ρωτούσε ο Αργυρόπουλος.
- “Oχι”, απαντούσε ο Ανθρακίδης.
- “Βουνό έχεις;”
- “Οχι”
- “Ελα μαζί μας για να τα έχεις όλα”.
Nα πάει με την ομορφιά ή με τη δύναμη ο Χρίστος;
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 10:00

Σενάρια

Συντάκτης:
Υποθέτουμε ότι διαβάσατε τα σχόλια και τα άρθρα σε αθηναϊκές εφημερίδες της περασμένης εβδομάδας. Όπου στον γενικότερο προβληματισμό για την δυσμενή κατάσταση στην οποία περιήλθε και το ΠΑΣΟΚ καταγράφονται πιθανά σενάρια για την «επόμενη ημέρα.».
Θα προσέξατε επομένως ότι κάποια από τα σενάρια αυτά αναφέρουν ως ενδεχόμενη την ανάρρηση του Γιώργου Φλωρίδη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ
* * *
Ιδού ένα ενδεχόμενο το οποίο θα υποστήριζε μέχρι κι ο Θόδωρος Παραστατίδης.  Δοθέντος ότι υπό τις συνθήκες αυτές ανοίγει διάπλατα ο δρόμος του προς τη Βουλή.

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 09:59

Σταυρόλεξο υψηλής δυσκολίας

Συντάκτης:
Λέμε για σενάρια και υπενθυμίζουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι ο ΥΠΕΣ Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι οι νέες εκλογές θα διεξαχθούν με τον Καποδίστρια 2 ψηφισμένο. Τούτο σημαίνει πως το κύριο πολιτικό βάρος των εκλογών μετατοπίζεται στο δήμο Κιλκίς - ο μισός νομός θα είναι σε κάθε περίπτωση- και όπου από το ΠΑΣΟΚ.
Ο Τάκης Τερζίδης θα είναι υποψήφιος.
Ο Παύλος Τονικίδης κινείται εδώ και ένα χρόνο μεθοδικά και αθόρυβα, αλλά διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα διεκδικήσει την υποστήριξη του χώρου.
Από τον ΣΥΝ, παραδοσιακό εταίρο του ΠΑΣΟΚ στο δήμο Κιλκίς, ο Τάκης Αγαθόπουλος φέρεται αποφασισμένος αυτήν την φορά να ηγηθεί σχήματος.
Το Κ.Κ.Ε. πιθανότατα και όπως πάντα πράττει θα κατέλθει με δικό του υποψήφιο.
* * *
Και ερχόμαστε στα δυσκολότερα, στα της Νέας Δημοκρατίας:
Ο νυν Νομάρχης Βαγγέλης Μπαλάσκας σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει να επανεκλεγεί Νομάρχης σε Νομαρχία που θα εγκρίνει μόνο άδειες υπαλλήλων στο πλαίσιο μιας ενιαίας υπερνομαρχίας με Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.
Και σε μια τέτοια περίπτωση - που ο Παυλόπουλος την εξήγγειλε ως βέβαιη- θα διεκδικήσει τη Δημαρχία Κιλκίς.
Εκεί βεβαίως υπάρχει ο Παύλος Πασσαλίδης επικεφαλής της μειοψηφίας και δυο φορές υποψήφιος.
Ο Αντώνης Ναλμπάντης επίσης κινείται για τη συγκρότηση σχήματος και σε όλα αυτά προσθέστε και τον Γιώργο Συμπιλίδη. Τι θα πράξει ο γιατρός; Θα δεχθεί να διεκδικήσει μια υποβαθμισμένη Νομαρχία ή θα στραφεί και ό ίδιος στο Δήμο Κιλκίς;
Σταυρόλεξο υψηλής δυσκολίας.
Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 14:33

Τις ταυτότητες

Συντάκτης:
Κάποτε λέγαμε πως καιρός είναι σιγά σιγά να ξεσκονίσετε τα εκλογικά σας βιβλιάρια, μόλις πλήθαιναν τα σημάδια πως επέρχονται εκλογές.
Τώρα  η προτροπή είναι άνευ αντικειμένου. Τα εκλογικά βιβλιάρια είναι αχρείαστα διότι καταργήθηκαν.
Αλλά μετά τις δηλώσεις Κεδίκογλου, τα σημάδια που λέγαμε εμφανίστηκαν για τα καλά.
Ψάξτε λοιπόν, καλού κακού, τις ταυτότητές σας.
Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 14:32

Τυχεροί είναι

Συντάκτης:
Όλα τα είχαν λύσει στην Ένωση Συνεταιρισμών Κιλκίς, οι έριδες και οι δικαστικές αντιπαραθέσεις, τους έλλειπαν
Γι’ αυτό και βρέθηκαν στις αίθουσες των δικαστηρίων πάλι οι δυο παρατάξεις. Ύστερα από ασφαλιστικά μέτρα κατά αποφάσεων της τωρινής διοίκησης Παυλίδη, που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος Ν. Πογέλης.
Τυχεροί άνθρωποι είναι… Διότι βασίζονται στην άγνοια ή τη μεγαθυμία των αντιπροσώπων. .. Οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να τους πάρουν με τις πέτρες.

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 14:31

Συνεννόηση

Συντάκτης:
Λίγη περισσότερη συνεννόηση και οργάνωση δεν θα έβλαπτε. Και στα Κρούσια συμπίπτουν στο τέλος της εβδομάδας δυο εκδηλώσεις αξιόλογες. Τα Παρχάρια και η Ημέρα του παλιού σταριού 2008.
Δεν θα μπορούσαν να απέχουν τουλάχιστον μια εβδομάδα ώστε να αναδειχθούν περισσότεροι και οι δυο;