Κυριακή, 11 Απριλίου 2021, 1:00:51 μμ
etpa

Σχόλια

Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 06:51

Ικανοποιητική συμμετοχή

Συντάκτης:
Ήταν από τις λίγες συνεδριάσεις που η συμμετοχή των μελών ήταν ικανοποιητική. Στην τελευταία συνεδρίαση της Νο.Δ.Ε. αναφερόμαστε όπου βρέθηκαν 21 άτομα.
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 06:50

Βρήκε τον μπελά του

Συντάκτης:
Για την πολιτική του δράση ενημέρωνε τα μέλη της ΝοΔΕ ο πρόεδρος του οργάνου Πρόδρομος  (Μάκης) Πεντζερετζής. Και μεταξύ άλλων είπε ότι συναντήθηκε με καταστηματάρχες για το γνωστό θέμα που προέκυψε.
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 06:43

Θα αποκτήσει ο ΣΥΝ και νεολαία;

Συντάκτης:
Να λοιπόν που ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ στο Κιλκίς επιχειρεί να αποκτήσει και νεολαία! Κι αυτό τη στιγμή που ούτε η Ν.Δ ούτε το ΠΑΣΟΚ έχουν στο νομό νεολαιίστικες οργανώσεις που να λειτουργούν.
Κάλεσμα για συνάντηση απευθύνει στους νέους το Τμήμα Νεολαίας του ΣΥΝ Ν. Κιλκίς, για την Παρασκευή, στις 8.30μ.μ., στα γραφεία του κόμματος.
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 06:42

Αγάπες που δεν κρύβονται

Συντάκτης:
Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιπαρατίθενται σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ ο Ντάλλος Ρωμανίδης με τον Μηνά Παπαδόπουλο. Αυτήν την φορά όμως το παρατράβηξαν. Τόσο που ο Σταύρος Χατζηγεωργιάδης, καταδικάζοντας την ένταση, προειδοποίησε πως αν επαναληφθούν παρόμοιες επιθέσεις ένθεν κακείθεν, δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ.
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 06:42

Θα είναι παρούσα

Συντάκτης:
Γράφαμε πριν λίγες εβδομάδες πως οσονούπω η Αθανασία Λιάρτση  θα κάνει γνωστές τις αποφάσεις τα για τις επικείμενες πολιτικές της πρωτοβουλίες. Και προδιαθέταμε πως η Αθανασία δεν είναι από τα πρόσωπα που αρέσκονται στην ιδιώτευση. Ιδού τα νέα επεισόδια: Η κ. Λιάρτση πρόσφατα συμμετείχε στη γενική συνέλευση της ΕΝΑΕ, της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, δηλαδή.
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 06:42

Πατώσαμε…

Συντάκτης:
Επιεικώς απαράδεκτη είναι η εικόνα του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της ενημέρωσης, κατά τους τελευταίους μήνες. Τόσο τον Φεβρουάριο κατά την εκλογή αντιπροσώπων στο 8ο συνέδριο όσο και την Κυριακή για την εκλογή  των διοικήσεων των τοπικών οργανώσεων, η εικόνα είναι άθλια. Δυο ημέρες μετά τις εκλογές κι ακόμα στις εφημερίδες δεν έφτασε επίσημη ενημέρωση για τα αποτελέσματα.
Και οι ευθύνες δεν είναι μόνο της Αθήνας…
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 06:41

Αχ αυτό το Δικαστικό

Συντάκτης:
Άκρη δε βγάζουμε με αυτή την ιστορία του Δικαστικού Μεγάρου. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδης μας δήλωσε εδώ και καιρό πως προωθεί τη λύση της VI Μεραρχίας για τη χωροθέτηση του κτιρίου, αφού η λύση των παλιών Καπναποθηκών, κατά την εκτίμησή του, πρέπει να αποκλείεται, μετά και τη δήλωση του βουλευτή Γιώργου Φλωρίδη, πως θα προσφύγει νομικά ενάντια σε μια τέτοια επιλογή.
Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2008 05:01

Προχωρείη δανειοδότηση

Συντάκτης:
Απρόσκοπτα και κυρίως ταχύτατα προχωρεί η δανειοδότηση των κτηνοτρόφων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας του Κιλκίς έχουν κατατεθεί 390 αιτήσεις κτηνοτρόφων και η εξυπηρéτηση είναι ταχεία. Μάλιστα, όσοι αιγοπροβατοτρόφοι υπέβαλαν αιτήσεις μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα λάβουν πρόσθετα πέντε ευρώ , πέραν των 10 προβλεφθέντων αρχικά, κατά κεφάλι ζώου.
Θα θυμάστε ότι το ύψος της δανειοδότησης στα αιγοπρόβατα είχε προκαλέσει δικαιολογημένες αντιδράσεις.
* * *
Είναι επίσης προφανές ότι η Αγροτική Τράπεζα εφαρμόζει τις εσωτερικές εγκυκλίους της σε ότι αφορά στη διασφάλιση των συμφερόντων της, κυρίως από τους καθ’ έξιν κακοπληρωτές.
Διότι όλοι οι κτηνοτρόφοι και όλοι οι αγρότες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αλλά οι καθ’ έξιν κακοπληρωτές είναι ελάχιστοι. Και στην Αγορική Τράπεζα εισέρχονται μόνο για να εισπράττουν. Χωρίς ποτέ να πληρώνουν τις δόσεις τους.
Να τα λέμε όλα...
Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2008 05:00

Συγκρίσεις

Συντάκτης:
Έτοιμη και η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Πολυγύρου με υπερσύγχρονη μονάδα εντατικής θεραπείας κλπ.
Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο δεν είναι και από τα παλαιότερα της χώρας και μετά την προσθήκη της νέας πτέρυγας αναβαθμίζεται έντονα.
Υπενθυμίζουμε επίσης  πψως όλες οι γειτονικές πρωτεύουσες νομών διαθέτουν μεγάλα και υπερσύγχρονα νοσοκομεία.
Όλες πλην Κιλκίς.
Εμείς αγωνιζόμαστε εδώ και μήνες να κλείσουμε ένα ραντεβού με τον υπουργό Υγείας για να …κλαφτούμε.
Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2008 04:59

Να σπεύσουμε

Συντάκτης:
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ισχύει δια παν δημόσιο έργο στο νομό:
- Επί πέντε χρόνια θα αγωνιζόμαστε να πείσουμε ότι το υφιστάμενο νοσοκομείο δεν επαρκεί για τις ανάγκες μιας σύγχρονης πόλης 35.000 κατοίκων
- Επί  τρία χρόνια θα αγωνιζόμαστε να εγκριθεί πίστωση για τη μελέτη της  νέας νοσηλευτικής πτέρυγας
- Επί 34 μήνες θα αγωνιζόμαστε για να εγκριθεί η μελέτη.
- Στα επόμενα πέντε χρόνια θα δώσουμε τον υπερπάντων αγώνα για να πετύχουμε την ένταξη του έργου κατασκευής της νοσηλευτικής πτέρυγας στο 7ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης το οποίο θα εγκριθεί από το Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε. μετά την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ισραήλ
- Υπολογίστε πως επέκεινα χρειαζόμαστε άλλα δυο χρόνια μέχρι την ανάδειξη και εγκατάσταση του εργολάβου και…
- Και αν ο εργολάβος δεν είναι λαμόγιο ή δεν τυχαίνει να ανήκει στους απέναντι του κυβερνώντος κόμματος, ε, δε θα περάσουν παραπάνω από άλλα πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί η κατασκευή.
- Χοντρικά συνυπολογίστε επίσης πως θα χρειαστούν τέσσερα με πέντε χρόνια για την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και τουλάχιστον δυο για τον εξοπλισμό του με την ξενοδοχειακή υποδομή.
- Κι όταν συμβούν όλα αυτά τότε τα …δισέγγονά μας θα απολαύσουν μια υπερσύγχρονη νοσηλευτική πτέρυγα.
- Γι’ αυτό λέμε. Ας τρέξουμε για να μην υποστούν τα δισέγγονά μας όσα υφιστάμεθα οι προπαπούδες τους σε θαλάμους εννέα ατόμων.