Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 4:06:44 πμ
etpa

Σχόλια

Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:14

Αισιοδοξία Τοσουνίδη και ΣΥΝ

Συντάκτης: Eidisis.gr
Κάθε μέρα στα πόδια μας τον έχουμε τον εργολάβο Κώστα Τοσουνίδη, που μας… ταλαιπωρεί, με την κατασκευή της τυπογραφικής μονάδας στο Μεταλλικό, αλλά μας «ταλαιπωρεί» και με τα ποσοστά του ΣΥΝ.
«Ετσι όπως αναβαίνουμε, μέχρι το καλοκαίρι θα είμαστε και κυβέρνηση», μας λέει γεμάτος αισιοδοξία, το στέλεχος του ΣΥΝ.
Και το πάει και παραπέρα: «Τον πρώτο υπουργό που θα ορίσουμε, θα είναι ο Κώστας Πινέλης, που θα τον κάνουμε Υπουργό Απόδημου Ποντιακού Ελληνισμού, με έδρα τη Μόσχα».
Ξύνεται ο Τοσουνίδης. Σιγά μην το αφήσει να πέσει κάτω ο Πινέλης.
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:12

Αντιλαλούν οι φυλακές!

Συντάκτης: Eidisis.gr
Μετά μουσικής υποδέχεται η Εθνική Τράπεζα Κιλκίς τους πελάτες της στο χώρο αναμονής, στο ισόγειο, αλλά και στους άνω ορόφους.
Καλό και χαλαρωτικό το μέτρο. Όμως, είναι λίγο… άκομψο, να περιμένει κάποιος πελάτης να πληρώσει, ας πούμε, επιταγές και γραμμάτια και ν’ ακούει από τα μεγάφωνα το λαϊκό άσμα «αντιλαλούν οι φυλακές…»!
Θέλει μια προσοχή στις μουσικές επιλογές σε τέτοιους… φορτισμένους χώρους.

Αισιοδοξία
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:12

Εσωτερική σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Συντάκτης: Eidisis.gr
Με την Φώφη Γεννηματά το ΠΑΣΟΚ είχε προγραμματίσει σύσκεψη με όλους τους δημάρχους του νομού και συνάντηση με το νομάρχη Κιλκίς. Βλέπεται, η Φώφη είναι αυτοδιοικητικό στέλεχος και θεωρούνταν αυτονόητο το πολιτικό άνοιγμα στις συναντήσεις της.
Η Φώφη δεν μπόρεσε όμως να έρθει και στη θέση της ήρθε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Παπαχρήστου. Οπότε, δεν έγινε η συνάντηση με το νομάρχη και στη σύσκεψη με τους δημάρχους προσκλήθηκαν μόνο οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και όσοι είχαν προεκλογικά τη στήριξη του κόμματος.
Κάτι σαν εσωκομματική λειτουργία δηλαδή. 
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 09:46

Λαϊκισμοί (1)

Συντάκτης: Eidisis.gr
Για «ερασιτέχνες βουλευτές» του Κιλκίς  που «διέπραξαν εγκλήματα» στη Βουλή κατά την κύρωση της σύμβασης για την κατασκευή του έργου της υποθαλάσσιας αρτηρίας της Θεσσαλονίκης ως έργο εθνικής σημασίας κατηγόρησε τους βουλευτές του νομού ο εκπροσωπών τους Σανταίους Οδυσσέας Πιπερίδης κατά τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στον Καμπάνη.
Μόνο που ξέχασε και συμπεριέλαβε  στους «εγκληματίες» και τον Γ. Φλωρίδη ο οποίος εξ όσων γνωρίζουμε αντιτάχθηκε στον χαρακτηρισμό ως έργου εθνικής σημασίας κατά τη συζήτηση ση βουλή.
Εντάξει, όταν τον θεώρησαν ως αρχιτέκτονα του Καποδίστρια διαδήλωσαν προεκλογικά κάτω από το γραφείο του. Αλλά και να συντάσσεται με το δίκιο τους και να τον κατατάσσουν στους «εγκληματίες» κομμάτι άδικο φαίνεται.
* * *
Τόσο άδικο που ακόμα και ο τέως κοινοτάρχης της πρώην κοινότητας Σάντας Μάνθος Ασλανίδης  στο περιθώριο της συνεδρίασης ομολόγησε ότι ο Οδυσσέας έκανε λάθος και αδίκησε τον Φλωρίδη.
Και για να αποδίδει δίκιο στο Φλωρίδη ο Ασλανίδης, καταλαβαίνετε πόσο εξόφθαλμο είναι

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 09:45

Λαϊκισμοί (2)

Συντάκτης: Eidisis.gr
Όχι δηλαδή πως όποιος ψήφισε υπέρ της κύρωσης της σύμβασης της υποθαλάσσιας  είναι «ερασιτέχνης βουλευτής και «εγκληματίας». Ήταν ατυχέστατη η υπεράσπιση των θέσεων της Σάντας από τον Οδυσσέα.  Αφού κάποια στιγμή αναφέρθηκε πως «θα πάμε στα Ζωνιανά να φέρουμε όπλα» και άλλα παρόμοια πολεμικά που μάλλον δεν ωφέλησαν την υπόθεση της Σάντας. Δοθέντος ότι και η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου θα ήταν αρνητική.
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 09:44

Λαϊκισμοί (3)

Συντάκτης: Eidisis.gr
Εκείνος που συναγωνίστηκε τον Πιπερίδη σε λαϊκισμό ήταν ο αντινομάρχης Αν. Αμανατίδης. Πήρε το λόγο κάποια στιγμή και μίλησε σαν να απευθυνόταν στους άρπαγες του Μπόμπολα που κίνησαν να καταλάβουν τη Σάντα. Και ο αντινομάρχης μας τους προειδοποίησε: Δεν ξέρετε με ποιους πάτε να τα βάλετε. Με τους Σανταίους που τα έβαλαν με αυτοκρατορίες… και άλλα ηρωκά.

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 09:44

Λαϊκισμοί (4)

Συντάκτης: Eidisis.gr
Πάντως για να πούμε και του Τάσου το δίκιο, φέρθηκε μεγαλόψυχα. «Μετά τον Συμπιλίδη και την τεκμηριωμένη τοποθέτησή του»… σχολίασε ο γιατρός την ομολογουμένως τεκμηριωμένη αντίκρουση των στοιχείων της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας από τον ομότεχνό του γιατρό χειρουργό.
Για να εισπράξει καλό λόγο ο Συμπιλίδης από τον Αμανατίδη ή πράγματι κοπ
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:22

Ενωτικός ο Σμυδάκης

Συντάκτης: Eidisis.gr
Δε σήκωσε το γάντι που πέταξε η δήμαρχος Αξιούπολης Σ. Συμεωνίδου ο δήμαρχος Πολυκάστρου Δ. Σμυδάκης για το θέμα της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πολυκάστρου ο κ. Σμυδάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κ. Σιωνίδη, απάντησε με φιλειρηνικά αισθήματα στην επίθεση της κ. Συμεωνίδου.
«Είμαστε γειτονικοί δήμοι με την Αξιούπολη και πρέπει τα προβλήματα να τα λύνουμε με διάλογο και συνεννόηση. Οφείλουμε να σταθούμε σε όσα μας ενώνουν και όχι σ’ αυτά που μας χωρίζουν».

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:21

Και επί της ουσίας

Συντάκτης: Eidisis.gr
Μπορεί βέβαια να μη θέλησε να σηκώσει τους τόνους ο δήμαρχος Πολυκάστρου, αλλά μπήκε και στην ουσία του προβλήματος. Ανέφερε πως παρέλαβε έναν βιολογικό καθαρισμό υπό εγκατάλειψη. Ο δήμος Πολυκάστρου ήταν αυτός που ένα χρόνο τώρα σήκωσε το βάρος της αποκατάστασής του, χωρίς βοήθεια από την πλευρά του δήμου Αξιούπολης. Και όσο για τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου, δεν μπορεί να μην έχει το Πολύκαστρο την πλειοψηφία, ως ο μεγάλος δήμος, και δεν μπορεί να απαιτείται ομοφωνία, αντί της πλειοψηφίας για της αποφάσεις του».
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:20

Στα μισά

Συντάκτης: Eidisis.gr
Γράφουμε στην πρωτοσέλιδη ΓΝΩΜΗ μας, ότι ήταν άδικη η στάση της μειοψηφίας -πλην Χαλίτσιου- να ενοχοποιήσει τη διαφορετική θέση του Νομάρχη, για το ενδεχόμενο ίδρυσης λατομείου στην περιοχή της Σάντας.
Ωστόσο και ο Νομάρχης δεν άντεξε το βάρος της επίθεσης Φραγγίδη και αντί να υπερασπιστεί τη θέση του, εκνευρίστηκε και αποχώρησε από την αίθουσα.
Ναι, είμαι και τώρα υπέρ της λειτουργίας νομαρχιακού λατομείου, αλλά καταψηφίζω τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας Μπόμπολα, θα ήταν η απολύτως συνεπής θέση του.
Έφτασε στα μισά.