Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 11:28:13 μμ
etpa

Σχόλια

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:21

Και επί της ουσίας

Συντάκτης:
Μπορεί βέβαια να μη θέλησε να σηκώσει τους τόνους ο δήμαρχος Πολυκάστρου, αλλά μπήκε και στην ουσία του προβλήματος. Ανέφερε πως παρέλαβε έναν βιολογικό καθαρισμό υπό εγκατάλειψη. Ο δήμος Πολυκάστρου ήταν αυτός που ένα χρόνο τώρα σήκωσε το βάρος της αποκατάστασής του, χωρίς βοήθεια από την πλευρά του δήμου Αξιούπολης. Και όσο για τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου, δεν μπορεί να μην έχει το Πολύκαστρο την πλειοψηφία, ως ο μεγάλος δήμος, και δεν μπορεί να απαιτείται ομοφωνία, αντί της πλειοψηφίας για της αποφάσεις του».
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:20

Στα μισά

Συντάκτης:
Γράφουμε στην πρωτοσέλιδη ΓΝΩΜΗ μας, ότι ήταν άδικη η στάση της μειοψηφίας -πλην Χαλίτσιου- να ενοχοποιήσει τη διαφορετική θέση του Νομάρχη, για το ενδεχόμενο ίδρυσης λατομείου στην περιοχή της Σάντας.
Ωστόσο και ο Νομάρχης δεν άντεξε το βάρος της επίθεσης Φραγγίδη και αντί να υπερασπιστεί τη θέση του, εκνευρίστηκε και αποχώρησε από την αίθουσα.
Ναι, είμαι και τώρα υπέρ της λειτουργίας νομαρχιακού λατομείου, αλλά καταψηφίζω τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας Μπόμπολα, θα ήταν η απολύτως συνεπής θέση του.
Έφτασε στα μισά.
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 13:21

Η απάντηση του Ανανιάδη

Συντάκτης:
Ο Αν. Ανανιάδης, αντιπρόσωπος του συνεταιρισμού Βάθης, αν οι εκλογές της Παρασκευής είναι οι έγκυρες, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του στις βολές που δέχθηκε με αφορμή τον τρόπο εκλογής του και με δήλωσή του στη στήλη διευκρινίζει:
Οι εκλογές ούτως ή άλλως ήταν εκπρόθεσμες - κανονικά έπρεπε να γίνουν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου- και επομένως η ημέρα καθορίζονταν από τη διοίκηση.
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 13:20

Συντονιστείτε!

Συντάκτης:
Οι αιγοπροβατοτρόφοι και η Συντονιστική τους Επιτροπή συγκεντρώθηκαν στο Κιλκίς το Σάββατο για να συζητήσουν τα προβλήματά τους. Στη συγκέντρωση ήταν παρούσες οι αρχές του τόπου, (βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχης κα)
Την ίδια ημέρα η Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών του νομού είχε σύσκεψη στο Κιλκίς και ακολούθως συναντήθηκε με τους βουλευτές Σ. Τσιτουρίδη και Γ. Φλωρίδη.
Το παράδοξο και συνάμα το στοιχείο που εξηγεί γιατί δεν τελεσφορούν οι αγώνες των αγροτών.
Οι αιγοπροβατοτρόφοι δεν ενημέρωσαν τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών για την εκδήλωσή τους και έτσι η Συντονιστική είχε «μαύρα μεσάνυχτα».
Συντονιστείτε αγρότες -κτηνοτρόφοι. Όλοι μαζί θα προκόψετε. Γιατί έναν έναν - το μάθατε καλά- οι γαλακτοβιομηχανίες για μια …γουλιά σας έχουν.
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 13:20

Αειθαλής Σοφιανίδης

Συντάκτης:
Ποιος πρωταγωνίστησε στη συγκέντρωση των αιγοπροβατοτρόφων; Ο παλαίμαχος, αλλά πάντα αειθαλής Γιώργος Σοφιανίδης.
Τη μισή της μισής φλόγας του να είχαν ένας στους πέντε κτηνοτρόφους κι όλα θα ήταν διαφορετικά στον τομέα της κτηνοτροφίας. Αλλά βλέπετε ο καλός Θεός - άντε κι καλός …Λένιν- δεν τα μοίρασε όλα ακριβοδίκαια.

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 13:19

Ζωηρός λόγος

Συντάκτης:
Η Σοφία Καλαντίδου, η βουλευτίνα του Κ.Κ.Ε, από τα Αμάραντα καταγόμενη, κέρδισε τις εντυπώσεις με το μεστό και αγωνιστικό χαιρετισμό της στη σύναξη των κτηνοτρόφων. Μικρόσωμη, πέρασε απαρατήρητη μέχρι που σηκώθηκε να χαιρετίσει. Και κόντεψε να βάλει «φωτιά» στην αίθουσα με την αγωνιστικότητα και τον παλμό που απέπνεε ο λόγος της..
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008 03:58

Ενθουσιασμένος ο Σάββας από την αγάπη του κόσμου

Συντάκτης:
Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, αλλά και οι θερμές εκδηλώσεις του, μέσα μάλιστα σ’ ένα νοσηρό πολιτικό κλίμα, ενθουσίασαν το βουλευτή Κιλκίς, στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτάς του.
Όπως μας έλεγε, λίγη ώρα μετά την εκδήλωση, η αγάπη του κόσμου του Κιλκίς είναι αυτή που τον κράτησε όρθιο στην 20χρονη πολιτική του διαδρομή και ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές της κυβερνητικής του θητείας.
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008 03:56

Πολιτικός πλουραλισμός

Συντάκτης:
Την 20χρονη πολιτική διαδρομή του Σάββα, τίμησαν σχεδόν όλοι οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες του νομού. Από τους δημάρχους ο μόνος που έλειψε ήταν ο της Πικρολίμνης Δ. Σισμανίδης, ενώ ήταν εκεί όλοι οι «πράσινοι».
Γι’ αυτόν τον πολιτικό πλουραλισμό του ακροατηρίου του, ο βουλευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά, λέγοντας πως «αναζήτησα και αναζητώ τη συνεργασία με τους τοπικούς άρχοντες, χωρίς να ενδιαφέρομαι για την κομματική ταυτότητά τους…».
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008 03:56

Μήνυμα προς τα έσω

Συντάκτης:
Για πολιτικό «κανιβαλισμό» έκανε λόγο ο Σάββας, όσον αφορά τις επιθέσεις εναντίον του, «που δυστυχώς αναπαράγονται σε τοπικό επίπεδο, ευτυχώς από ελάχιστους». Και προειδοποίησε πως «την επόμενη φορά ούτε θα τους συγχωρήσω, ούτε θα τους λυπηθώ…».
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008 03:55

Μήνυμα προς τα έξω

Συντάκτης:
Ο πρώην υπουργός έστειλε και μήνυμα προς τα έξω, λέγοντας πως πρέπει να προστατευθεί το πολιτικό σύστημα από αυτούς που επιδιώκουν τον πολυτεμαχισμό του. Ζήτησε να στηριχθεί η κυβέρνηση, αλλά παράλληλα να επιταχυνθεί και το έργο της και ξεκαθάρισε πως η Ν.Δ ήταν και θα παραμείνει μεγάλη, πως έχει νωπή τη λαϊκή εντολή για να κυβερνήσει και ότι έχει αρχηγό, τον Κώστα Καραμανλή.
Για ποιους βαρά η καμπάνα