Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 7:49:11 μμ
etpa

Σχόλια

Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 06:42

Θα είναι παρούσα

Συντάκτης:
Γράφαμε πριν λίγες εβδομάδες πως οσονούπω η Αθανασία Λιάρτση  θα κάνει γνωστές τις αποφάσεις τα για τις επικείμενες πολιτικές της πρωτοβουλίες. Και προδιαθέταμε πως η Αθανασία δεν είναι από τα πρόσωπα που αρέσκονται στην ιδιώτευση. Ιδού τα νέα επεισόδια: Η κ. Λιάρτση πρόσφατα συμμετείχε στη γενική συνέλευση της ΕΝΑΕ, της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, δηλαδή.
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 06:42

Πατώσαμε…

Συντάκτης:
Επιεικώς απαράδεκτη είναι η εικόνα του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της ενημέρωσης, κατά τους τελευταίους μήνες. Τόσο τον Φεβρουάριο κατά την εκλογή αντιπροσώπων στο 8ο συνέδριο όσο και την Κυριακή για την εκλογή  των διοικήσεων των τοπικών οργανώσεων, η εικόνα είναι άθλια. Δυο ημέρες μετά τις εκλογές κι ακόμα στις εφημερίδες δεν έφτασε επίσημη ενημέρωση για τα αποτελέσματα.
Και οι ευθύνες δεν είναι μόνο της Αθήνας…
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 06:41

Αχ αυτό το Δικαστικό

Συντάκτης:
Άκρη δε βγάζουμε με αυτή την ιστορία του Δικαστικού Μεγάρου. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδης μας δήλωσε εδώ και καιρό πως προωθεί τη λύση της VI Μεραρχίας για τη χωροθέτηση του κτιρίου, αφού η λύση των παλιών Καπναποθηκών, κατά την εκτίμησή του, πρέπει να αποκλείεται, μετά και τη δήλωση του βουλευτή Γιώργου Φλωρίδη, πως θα προσφύγει νομικά ενάντια σε μια τέτοια επιλογή.
Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2008 05:01

Προχωρείη δανειοδότηση

Συντάκτης:
Απρόσκοπτα και κυρίως ταχύτατα προχωρεί η δανειοδότηση των κτηνοτρόφων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας του Κιλκίς έχουν κατατεθεί 390 αιτήσεις κτηνοτρόφων και η εξυπηρéτηση είναι ταχεία. Μάλιστα, όσοι αιγοπροβατοτρόφοι υπέβαλαν αιτήσεις μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα λάβουν πρόσθετα πέντε ευρώ , πέραν των 10 προβλεφθέντων αρχικά, κατά κεφάλι ζώου.
Θα θυμάστε ότι το ύψος της δανειοδότησης στα αιγοπρόβατα είχε προκαλέσει δικαιολογημένες αντιδράσεις.
* * *
Είναι επίσης προφανές ότι η Αγροτική Τράπεζα εφαρμόζει τις εσωτερικές εγκυκλίους της σε ότι αφορά στη διασφάλιση των συμφερόντων της, κυρίως από τους καθ’ έξιν κακοπληρωτές.
Διότι όλοι οι κτηνοτρόφοι και όλοι οι αγρότες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αλλά οι καθ’ έξιν κακοπληρωτές είναι ελάχιστοι. Και στην Αγορική Τράπεζα εισέρχονται μόνο για να εισπράττουν. Χωρίς ποτέ να πληρώνουν τις δόσεις τους.
Να τα λέμε όλα...
Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2008 05:00

Συγκρίσεις

Συντάκτης:
Έτοιμη και η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Πολυγύρου με υπερσύγχρονη μονάδα εντατικής θεραπείας κλπ.
Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο δεν είναι και από τα παλαιότερα της χώρας και μετά την προσθήκη της νέας πτέρυγας αναβαθμίζεται έντονα.
Υπενθυμίζουμε επίσης  πψως όλες οι γειτονικές πρωτεύουσες νομών διαθέτουν μεγάλα και υπερσύγχρονα νοσοκομεία.
Όλες πλην Κιλκίς.
Εμείς αγωνιζόμαστε εδώ και μήνες να κλείσουμε ένα ραντεβού με τον υπουργό Υγείας για να …κλαφτούμε.
Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2008 04:59

Να σπεύσουμε

Συντάκτης:
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ισχύει δια παν δημόσιο έργο στο νομό:
- Επί πέντε χρόνια θα αγωνιζόμαστε να πείσουμε ότι το υφιστάμενο νοσοκομείο δεν επαρκεί για τις ανάγκες μιας σύγχρονης πόλης 35.000 κατοίκων
- Επί  τρία χρόνια θα αγωνιζόμαστε να εγκριθεί πίστωση για τη μελέτη της  νέας νοσηλευτικής πτέρυγας
- Επί 34 μήνες θα αγωνιζόμαστε για να εγκριθεί η μελέτη.
- Στα επόμενα πέντε χρόνια θα δώσουμε τον υπερπάντων αγώνα για να πετύχουμε την ένταξη του έργου κατασκευής της νοσηλευτικής πτέρυγας στο 7ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης το οποίο θα εγκριθεί από το Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε. μετά την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ισραήλ
- Υπολογίστε πως επέκεινα χρειαζόμαστε άλλα δυο χρόνια μέχρι την ανάδειξη και εγκατάσταση του εργολάβου και…
- Και αν ο εργολάβος δεν είναι λαμόγιο ή δεν τυχαίνει να ανήκει στους απέναντι του κυβερνώντος κόμματος, ε, δε θα περάσουν παραπάνω από άλλα πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί η κατασκευή.
- Χοντρικά συνυπολογίστε επίσης πως θα χρειαστούν τέσσερα με πέντε χρόνια για την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και τουλάχιστον δυο για τον εξοπλισμό του με την ξενοδοχειακή υποδομή.
- Κι όταν συμβούν όλα αυτά τότε τα …δισέγγονά μας θα απολαύσουν μια υπερσύγχρονη νοσηλευτική πτέρυγα.
- Γι’ αυτό λέμε. Ας τρέξουμε για να μην υποστούν τα δισέγγονά μας όσα υφιστάμεθα οι προπαπούδες τους σε θαλάμους εννέα ατόμων.
Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008 10:05

Δε χαρίστηκε ο Αδαμόπουλος

Συντάκτης:
Το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου, είναι το πάθος με το οποίο υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μελών του φορέα, του εμπορικού κόσμου της δεύτερης πόλης του νομού.
Στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου, είδε πως στην αίθουσα βρίσκονταν οι παράγοντες του νομού και της πόλης και δεν έχασες την ευκαιρία να θέσει όλα τα καυτά θέματα που αφορούν το Σύλλογο και ζήτησε απαντήσεις από τους αρμόδιους, νομάρχη και δήμαρχο.
Όχι που θα τους χάριζε!

Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008 10:04

Δε χαρίστηκε και ο Σμυδάκης

Συντάκτης:
Ούτε όμως και ο δήμαρχος Πολυκάστρου χαρίστηκε, όταν άκουσε από το ακροατήριο τι φράση «τι κάνει ο δήμος για τους εμπόρους;».
«Τι θέλετε να κάνει ο δήμος και δεν το κάνει. Τι ζητήσατε από το δήμο και δεν το έκανε. Καταθέστε προτάσεις και ιδέες για να τις υλοποιήσουμε. Εμείς φροντίζουμε κάθε μέρα για καθαρή πόλη και χωριά, για νέα καλαίσθητα πεζοδρόμια  και όμορφες πλατείες. Εσείς, όμως, οι έμποροι, είστε εντάξει με τις υποχρεώσεις σας; Υπάρχουν έμποροι που αφήνουν έξω από τους κάδους τα απορρίμματά τους ή τα βγάζουν ακατάλληλες μέρες και ώρες, με αποτέλεσμα η πόλη να μην είναι όπως θα θέλαμε. Βοηθήστε τους εργαζόμενους του δήμου και στην καθαριότητα και στην ανακύκλωση των απορριμμάτων…»

Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008 10:03

Ναι μεν, αλλά, ο Κουλίνας

Συντάκτης:
Ομόφωνα ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο Πολυκάστρου ψήφισμα συμπαράστασης προς τους έξι δημότες, που μηνύθηκαν από την εταιρεία ΕΛΒΙΕΞ για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή είχαν το… θράσος να διαμαρτυρηθούν για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιούργησε η βιομηχανία στην περιοχή.
Πλην όμως και παρά το γεγονός πως ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Κουλίνας, ψήφισε υπέρ του ψηφίσματος, επιχείρησε κατά τη συζήτηση του θέματος να υπερασπισθεί την εταιρεία, παρουσιάζοντας δικά της στοιχεία για τη μη ρύπανση της περιοχής.
Το γιατί έκανε το συνήγορο της εταιρείας ο κ. Κουλίνας, ακόμη δεν το καταλάβαμε. Το δημοτικό συμβούλιο είχε να καταδικάσει την επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών από την πλευρά της εταιρείας και δε συζητούσε το αν πράγματι ρυπαίνει ή όχι…
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008 05:48

Δικαίωση Φραγγίδη

Συντάκτης:
Ασφαλώς και αισθάνεται δικαιωμένος ο Γιώργος Φραγγίδης από το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών ανάδειξης συνέδρων. Ο ίδιος πρωταγωνίστησε στις εκλογές, σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος και πέραν του κομματικού καθήκοντος που εκπλήρωσε, η δουλειά είχε και αποτέλεσμα.
Σε ένα νομό βενιζελικό, κατάφεραν οι προεδρικοί με επικεφαλής τον ίδιο να κερδίσουν, κατά τη δική τους εκτίμηση ή να τον φέρουν στα ίσα, όπως εκτιμούν οι Βενιζελικοί.
Ορμητικός ο Γιώργος Φραγγίδης, δεν επανήλθε στο ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια για να περνάει απαρατήρητος.