Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, 12:48:00 πμ
etpa

Σχόλια

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008 06:06

Βλέπει Μπέλλες ο Αργυρόπουλος

Συντάκτης:
Το ενδιαφέρον του στην αξιοποίηση και ανάπτυξη του υπέροχου ορεινού όγκου του Μπέλλες στρέφει γι’ αυτήν την τετραετία ο δήμαρχος Μουριών Σάββας Αργυρόπουλος.
Κατά την παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Κιλτίδη στο δημοτικό συμβούλιο Μουριών, ο δήμαρχος ενημέρωσε το κυβερνητικό στέλεχος, πως η Δημοτική Αρχή έδωσε την προηγούμενη τετραετία μεγάλη βαρύτητα στα έργα υποδομής των οικισμών και τώρα έχει τη δυνατότητα να στρέψει το ενδιαφέρον της στην ανάδειξη των ομορφιών του βουνού, προσελκύοντας επισκέπτες στην περιοχή.
Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με την εγκατάλειψη των Χιλίων Δένδρων, την ευθύνη των οποίων έχει το Δασαρχείο Κιλκίς, σημείωσε ο δήμαρχος και συμφώνησε και ο Υφυπουργός, γι’ αυτό και αναμένονται θετικές εξελίξεις και για τα Χίλια Δένδρα και για το Μπέλλες.
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:12

Άνευ λόγου

Συντάκτης:
Δυο φορές έστειλα στοιχεία ιδιοκτησιών, το καλοκαίρι και το Δεκέμβρη του 2007, απαντά η Δήμαρχος Σόνια Συμεωνίδου στις κατηγορίες της επικεφαλής της μειοψηφίας Ντίνας Παλλάδη ότι καθυστερεί τη δημοπράτηση των κατοικιών.
Μάλιστα η κ. Παλλάδη παρουσίασε έγγραφα του οργανισμού και του ΠΕΧΩΔΕ , το τελευταίο με ημερομηνία την 12η Ιανουαρίου 2008. Και αναφέρουν οι εν λόγω υπηρεσίες πως ο δήμος δεν έστειλε τα στοιχεία που του ζητούν μετ΄επιμονής.
Τώρα πως γίνεται ο δήμος να στέλνει τα στοιχεία και το ΥΠΕΧΩΔΕ να μην τα παίρνει, ε, αυτά ας τα βρουν μεταξύ τους. Με ένα τηλεφώνημα.
Διότι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Να καθυστερεί η δημοπράτηση 48 εργατικών κατοικιών επί ένα έτος άνευ λόγου και αιτίας.
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:11

Εξεπίτηδες

Συντάκτης:
Εντάξει, κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας του Νομαρχιακού Συμβουλίου ο Γιώργος Φραγγίδης, αλλά δεν σημαίνει πως μεταλλάχθηκε  σε ...Φλωρίδη.
Ναι, έτσι τον μετονόμασε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γιώργος Γεωργαντάς. Τον άκουσε να διαφωνεί για τα 45άρια και δοκίμασε τα νεύρα του.
Ναι, κύριε Φλωρίδη… τον προσφώνησε κι ο Φραγγίδης άρχισε να ψάχνεται.
Σχεδόν έπεισε ο πρόεδρος πως το έκανε επίτηδες το λάθος.

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:10

Περί απαξίωσης

Συντάκτης:
«Η απαξίωση των νέων στην πολιτική, δημοκρατία και πολιτική» Βαρύς ο τίτλος ομιλίας της κ. Ράγιου μπροστά στις γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας στο Κιλκίς.
Βαρύς και εξαιρετικά επώδυνος για όσους έχουν μνήμη.
Ευτυχώς μάλιστα για την εισηγήτρια οι μνήμονες Κιλκισιώτες για λόγους αβροφροσύνης δεν θυμήθηκαν την τραγωδία που συνέβη πριν κάμποσα χρόνια με την αυτοκτονία ενός ανθρώπου που διασύρθηκε από τα μ.μ.ε.
Διότι κάπως έτσι απαξιώθηκε η πολιτική και η δημοσιογραφία.
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:10

Αποκαλύψεις

Συντάκτης:
Γυναικείο ήταν το ακροατήριο κατά πλειοψηφία στην εκδήλωση του τομέα Γυναικών της Νέας Δημοκρατίας τις προάλλες στο Δημοτικό Κήπο. Οπότε παρουσιάστηκαν κάποιες …δυσχέρειες κατά την ανάγνωση του βιογραφικού της κ. Νατάσας Ράγιου.
Π.χ. πως λες την ηλικία και πόσα χρόνια κρύβεις κ.ο.κ.
Οπότε τη λύση έδωσε η Βουλευτίνα Αχαίας και πρώην συνάδελφος. «Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τα χρόνια μου. Γεννήθηκα το 1966..» αποκάλυψε κι αμέσως οι …μαθηματικοί αποφάνθηκαν. «Μόλις 42 ετών».
Ε, κάποια στιγμή ανέβηκε στο βήμα και η υπεύθυνη του Τομέα Ντίνα Συμεωνίδου. Η πληθωρική Ντίνα με το απίστευτο χιούμορ.
«Αν νομίζετε πως επειδή η κ. Ράγιου αποκάλυψε την ηλικία της, εγώ θα σας αποκαλύψω τα κιλά μου, κάνετε μεγάλο λάθος…» είπε και η αίθουσα …λύθηκε.
Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι ο αυτοσαρκασμός είναι το πρώτο χαρακτηριστικό ενός πολιτισμένου ατόμου..
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2008 12:48

H λειτουργία της Αρτζάν

Συντάκτης:
Στο εργοτάξιο της Αρτζάν βρέθηκε ο υφυπουργός Κ. Κιλτίδης, για να βγάλει ένα ασφαλές συμπέρασμα πως το έργο αυτό σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα αποδοθεί στους αγρότες, αρδεύοντας 20.000 στρέμματα!
Και δεν πήγε μόνος του. Είχε μαζί του όλους τους αρμόδιους για το έργο: το γενικό γραμματέα του υπουργείου του, το διευθυντή Εγγείων Βελτιώσεων της Περιφέρειας, το νέο ανάδοχο του έργου, το δήμαρχο Πολυκάστρου, αλλά και τους αγρότες της περιοχής.
Σε δυο-τρεις μήνες ο εργολάβος δεσμεύθηκε πως παραδίδει το έργο, οπότε Δήμαρχος και αγρότες διεκδικούσαν την επέκταση του έργου. Ο υφυπουργός δεσμεύθηκε πως αυτό θα γίνει μέσα από το Δ’ ΚΠΣ, αλλά στάθηκε στο σημαντικότερο της στιγμής: τη σωστή διαχείριση του τεράστιου αυτού έργου από τον ΤΟΕΒ Πολυκάστρου, ο οποίος και θα αναλάβει τη λειτουργία του δικτύου.
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2008 12:47

Ο καναπές και το περιβάλλον

Συντάκτης:
Τους πολίτες επέκρινε ο νομάρχης Κιλκίς Β. Μπαλάσκας, για τη μη συμμετοχή τους στις ημερίδες που οργάνωσε η νομαρχία σε Αξιούπολη, Πολύκαστρο και Κιλκίς.
«Δεν γίνεται να ανησυχούμε για την καταστροφή του περιβάλλοντος αραγμένοι στους καναπέδες μας», είπε ο κ. Μπαλάσκας στην ημερίδα στο Πολύκαστρο.
Ετσι είναι. Εχει δίκιο ο νομάρχης. Κι επειδή ακριβώς έχει δίκιο, τον καλούμε δημόσια να πάει μάρτυρας υπεράσπισης των πολιτών του Πολυκάστρου, που έχουν μηνυθεί από την εταιρεία ΕΛΒΙΕΞ, επειδή ακριβώς έπραξαν αυτό που ζητά ο κ. νομάρχης: σηκώθηκαν από τον καναπέ τους και ζήτησαν ένα καθαρό περιβάλλον.
***
Και μαζί με το νομάρχη, μάρτυρας υπεράσπισης των πολιτών πρέπει να είναι και ο δήμαρχος Πολυκάστρου, όλοι οι φορείς της πόλης και οι πολίτες της.
Για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ως κοινωνία. Για να υπερασπισθούμε τους ανθρώπους που ανησυχούν, που αντιδρούν, που αναζητούν έναν κόσμο καλύτερα, ένα περιβάλλον καλύτερο για τα παιδιά μας.

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2008 12:47

Αισιοδοξούμε

Συντάκτης:
Εκπληκτικό! Οι σύλλογοι γονέων Γυμνασίου και Λυκείου Ευρωπού «προσέλαβαν» πριν από επτά χρόνια ψυχολόγο, που βρέθηκε κοντά στα παιδιά με θετικότατα αποτελέσματα, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Θανάσης Λάμπρου, στη σύσκεψη των συλλόγων γονέων κατά των ναρκωτικών.
Από την προηγούμενη χρονιά η νέα δημοτική αρχή Ευρωπού ανέλαβε το κόστος της ψυχολόγου, η οποία καλύπτει πλέον και τους παιδικούς σταθμούς και τα δημοτικά σχολεία, όπως ανέφερε στην ίδια σύσκεψη ο δήμαρχος Ευθ. Κουρτζανίδης.
Μπράβο στους γονείς, και στη δημοτική αρχή και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και στους καθηγητές των σχολείων, που στήριξαν το έργο της ψυχολόγου, για το καλό των παιδιών.
Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε. Αυτό το Κιλκίς των πρωτοβουλιών είναι που ονειρευόμαστε. Μια κοινωνία που μπορεί να αισιοδοξεί για το αύριο
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 13:17

Το Κιλκίς «κρίνει»

Συντάκτης:
Είναι γνωστό ότι ο Μητροπολίτης Κιλκίς κ. Απόστολος απείχε από τη θέση του Τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου λόγω της κατάστασης της υγείας του, που δεν του επιτρέπει ικανοποιητική κινητικότητα.
Για λόγους βεβαρημένης υγείας δεν μπόρεσε να αναλάβει τα ως άνω καθήκοντα και ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Σπυρίδων.
Σήμερα εγείρεται θέμα αν μπορούν να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία από τη στιγμή που δεν ανέλαβαν τα υψηλά καθήκοντα του τοποτηρητή.
Το Κιλκίς λοιπόν, πιθανόν να κρίνει την εκλογή. Ο λόγος; Ο Μητροπολίτης Σπυρίδων φιλοξενείται το τελευταίο διάσημα στην Ι. Μονή οσίου Νικόδημου στον Πεντάλοφο Γουμένισσας όπου έχει τις φροντίδες των πατέρων της εκεί αδελφότητας.
Ο Θεός να φωτίσει και να βάλει το χέρι Του για τη διαμάχη που ξέσπασε.

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 13:16

Δεξιά ασπλαχνία

Συντάκτης:
Επιτέλους συγκινήθηκε ο ακριβός μας φίλος και έδωσε σημείον ζωής. Απέστειλε γραφή ο δικηγόρος Θ. Παυλίδης στις εκκλήσεις μας να στείλει τα σχόλια του επί της επικαιρότητας, άλλως απειλούσαμε ότι θα πηδήξουμε από το μπαλκόνι των γραφείων μας.
Ιδού τι γράφει ο …άσπλαχνος.
« Έλαβα το μήνυμα. ΝO PROBLEM, πηδήξτε. Εδώ δεν έπαθε τίποτα ο άλλος που πήδηξε από τον τέταρτο όροφο και θα κινδυνέψετε εσείς που τα γραφεία σας είναι στο ισόγειο;
Κατά τα λοιπά, την περίοδο αυτή έχω άλλη προτεραιότητα. Τη συγγραφή του βιβλίου για τις πατρίδες. Μόλις τελειώσω τα λέμε».
Γεννοβολάει ο καλός φίλος τη συγγραφική του δουλειά και αναμένουμε με ενδιαφέρον τους καρπούς της πολυετούς μελέτης επί του θέματος.
Αποσύρουμε και την …απειλή. Καμιά φορά δεν ξέρεις τι γίνεται…Αν είσαι γκαντέμης κι από ισόγειο μπορείς να πας…