Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 3:56:31 πμ
etpa

Σχόλια

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 09:46

Τα μαζεύουν οι δήμαρχοι

Συντάκτης:
Πολύ εύκολα και βιαστικά φαίνεται να συμφώνησαν οι δήμαρχοι για τη δημιουργία δύο δήμων στο νομό Κιλκίς με το νέο «Καποδίστρια» στη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ.
Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, άρχισαν οι δήμαρχοι να… μασούν τα λόγια τους και να παίρνουν πίσω ό,τι είπαν ή να δικαιολογούν την πρότασή τους, πολλές φορές με… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε και με θεωρίες για οικονομική αυτοτέλεια και ισχυροποίηση των δήμων.
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 09:45

Ο Παρασκευάς και ο Αλέκος με τον Βενιζέλο.

Συντάκτης:
Αν υπάρχει ένα στέλεχος στο ΠΑΣΟΚ που σηματοδοτεί τα χρόνια της αθωότητάς του Κινήματος  και του σοσιαλιστικού ήθους με όλα τα γράμματα κεφαλαία, αυτός είναι ο Παρασκευάς Αυγερινός. Η εμβληματική μορφή του ΠΑΣΟΚ, ο εμπνευστής  του επαναστατικού, στις αρχές του “81 Εθνικού Συσδτήματος Υγείας, εν ενί λόγω ο Νέστορας του ΠΑΣΟΚ.
Ο Παρασκευάς λοιπόν συντάχθηκε με τον Βενιζέλο. Όπως δίπλα στο χαρισματικό πολιτικό συντάχθηκε η άλλη  μορφή του Κινήματος, ο Αλέκος Παπαδόπουλος.
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 09:44

Τέσσερις και πιθανότατα πέντε οι δήμοι

Συντάκτης:
Ποιος βάζει στοίχημα πως τελικά οι δήμοι με τον Καποδίστρια 2 δεν θα είναι δυο, αλλά τουλάχιστον τέσσερις με πιθανότερο σενάριο τους πέντε; Ποιος θα είναι ο μεγαλύτερος; Μα, αυτός του Κιλκίς. Ο οποίος θα έχει τουλάχιστον τον μισό πληθυσμό του νομού.Περισσότερα, …εν ευθέτω χρόνω.
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2007 12:44

Η άλλη άποψη

Συντάκτης:
Εντάξει, είναι θεμιτό να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας, των κατοίκων του νομού μας κ.ο.κ.
Είναι όμως επίσης χρήσιμο να γνωρίζουμε πως σκέφτονται και οι συνέλληνες άλλων περιοχών και δη ακριτικών και προβληματικών  με όλη της σημασία τους.
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2007 12:43

Μετακομίσεις

Συντάκτης:
Όπως ήταν αναμενόμενο, η μεταστέγαση της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το γωνιακό κτήριο στη συμβολή των οδών 21ης Ιουνίου και Καπέτα στην οδό Λέκκα, είχε τις παράπλευρες απώλειές της.
Αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το διόροφο κτήριο και η Τοπική Οργάνωση Κιλκίς καθώς δεν μπορούσε να αντέξει το κόστος μόνη της.
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 10:39

Ο φίλος μου ο Μηνάς

Συντάκτης:
Αναφέρεται βέβαια και στο ρεπορτάζ της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για την επετειακή – συμπλήρωσε 20 χρόνια έκδοσης- εκδήλωσή της αλλά θα το γράψω και για τους αναγνώστες της ΠΡΩΙΝΗΣ, γιατί όντως είναι χαριτωμένο.
Ο εκδότης της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ  Μηνάς Παπαδόπουλος είχε την καλοσύνη να με καλέσει στο βήμα για να απευθύνω έναν χαιρετισμό.  Δεν ήθελα να πω τα τετριμμένα ανάλογων εκδηλώσεων και έτσι θύμισα στο ακροατήριο - κοντά 400 άτομα στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεξιοί - πως τον γνώρισα. Επαναλαμβάνω σχεδόν επί λέξει όσα είπα και στον χαιρετισμό μου.
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 10:38

Επιδοτήσεις

Συντάκτης:
Προδήλως υποψιασμένοι και ελαφρώς αγριεμένοι είναι στην Κομισιόν με τις επιδόσεις της χώρας μας στο θέμα των ελέγχων και των πληρωμών των κοινοτικών επιδοτήσεων.
Και μπορεί ο Μπασιάκος να είπε τις συνήθεις μεγαλαυχίες του προεκλογικά (και μέσα στον Σεπτέμβριο μπορούμε να πληρώσουμε, είπε ο ερίφης), αλλά τώρα που και ο Οκτώβρης βγαίνει στο Υπουργείο τρέχουν κι ο Κώστας Κιλτίδης δεν δίνει εύκολα υποσχέσεις.
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:28

Ένα δένδρο βρε παιδιά!

Συντάκτης:
Είναι απογοητευτική η έλλειψη πολιτικής πρασίνου στο δήμο του Κιλκίς, όπως και σε όλους τους δήμους του νομού μας.
Όμως, για το δήμο Κιλκίς, που χρόνια τώρα δεν έχει φυτέψει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝΔΡΟ στο Λόφο και στους πέριξ της πόλης λόφους, η κατάσταση είναι εξωφρενική.
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:27

Μαγιά και μαγκιά

Συντάκτης:
Στην ημερίδα που οργάνωσε ο δήμος Ευρωπού για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα ήταν εντυπωσιακή η συμμετοχή νέων γυναικών από την περιοχή, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από την σύμβουλο επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς Μαρία Καλογερίδου, που απευθυνόμενη στο δήμαρχο Ε. Κουρτζανίδη είπε:
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:25

Κουίζ

Συντάκτης:
Ποιος Δήμαρχος του Κιλκίς όταν πιέστηκε να αποκαλύψει ποιον εκ των Παπανδρέου και Βενιζέλου θα υποστηρίξει είπε το αμίμητο: Στην Αθήνα είμαι με τον Παπανδρέου και στο Κιλκίς με τον Βενιζέλο;